Djevojka na moru

Što još sve možeš raditi osim kupati se i ležati na plaži? Donosimo ti par ideja koje možeš raditi sama ili s nekim i najbolja stvar od svega je ta da su najčešće besplatne, ili eventualno vrlo jeftine.

Napokon dođeš na more i par dana je sve super, ali onda te krene hvatati dosada. Ili možda samo nisi osoba koja je fan kupanja! U svakom slučaju, ako si na moru i ne znaš gdje bi sa sobom od dosade, sada ćeš dobiti nekoliko ideja s kojima možeš ubiti vrijeme. Sve ove stvari možeš raditi sama, ali možeš i imati nekoga tko će ih raditi s tobom, u oba slučaja će biti zabavno i nešto što možda inače ne bi radila. Kako na ljetovanju ipak ne želimo ni bankrotirati, ovo su one aktivnosti koje su većinom besplatne ili vrlo jeftine. Ubit ćeš vrijeme, raditi nešto drugačije i zabaviti se.

1.Pronađi vidikovac ako ga taj grad ima ili neku građevinu s koje postoji wow pogled
Ukratko: pronađi pogled! Najbolji u gradu! Nekada će to biti s vidikovca, a nekada s neke građevine, a nekada možda i iz nekog kafića na terasi. Istraži gdje u gradu u kojem ljetuješ postoje najbolji pogledi i odi do njih.

2.Pogledaj postoje li koji dan događanja na otvorenom
Preko ljeta se često održavaju različita događanja na otvorenom na koja je onda ulaz besplatan. Nekada će to biti koncerti, nekada tradicionalne manifestacije za to mjesto, a nekada možda možeš naletjeti i na prikazivanja filmova na otvorenom. Što god da se održava, škicni.

3.Probudi se ranije ujutro i otiđi trčati uz more
Možeš jutro ili predvečerje iskoristiti za malu tjelovježbu. Ako nisi osoba za trčanje, samo nabaci brzu šetnju.

4.Napravi si piknik na plaži
Čak i da si sama, možeš ovo napraviti bez ikoga. Treba ti neka dekica ili ručnik, hrana, piće, slušalice…napravi si svoju malu slatku oazu za uživanje.

5.Skupljaj školjkice koje doma možeš iskoristiti za DIY projekte
Ako si pokraj plaže gdje ima školjkica, skupi ih malo za neki DIY projekt. Možeš od njih napraviti nakit, zalijepiti ih kao ukras na okvir za sliku…

6.Odi u šetnju negdje gdje još nisi bila, istražuj, fotkaj i uživaj
Gradići na moru izgledaju preslatko! Čak i kada se odmakneš od glavnih ulica. Skreni u neku sporednu uličicu i zalutaj negdje gdje još nisi bila. Usput fotkaj fora stvari na koje naiđeš jer sigurno ćeš vidjeti svašta lijepo!

7.Googlaj kakve sve znamenitosti postoje, a da su besplatne
Gdje sve u tom gradu ima besplatan upad? Iskoristi to. Moglo bi biti zanimljivo čak iako inače nisi osoba koja obilazi znamenitosti.

8.Gledaj izlazak i/ili zalazak sunca s plaže
Izlasci i zalasci sunca s plaže su posebno čarobni. Pogledaj kada sljedeći dan sunce izlazi i namjesti alarm – stigneš spavati i kasnije!

9.Prošeći do lokalne tržnice i gledaj čega sve ima
Ili do one glavne ulice gdje se nalazi hrpa štandova sa svim i svačim. Ne moraš ništa kupiti, samo šeći i gledaj čega sve ima.

10.Napravi dvorac ili bilo što drugo od pijeska
Pješčane plaže možeš iskoristiti i tako da probaš u pijesku napraviti neke oblike – dvorac, neku životinju ili što god želiš.

11.Filmsko popodne/večer
Ne moraš stalno biti negdje vani. Možeš malo i ostati unutra i jednu večer ili jedno popodne organizirati filmski dan. Pronađi par ljetnih filmova i uživaj ispod klime ili ventilatora.

12.Čitaj na plaži
Uzmi knjigu i uživaj na plaži! Ako i nisi ponesla knjigu sa sobom, mogu se pronaći i za kupiti jako jeftine na kioscima ili u pojedinim dućanima. Uzmi neku za koju nisi čula!

Kofer za na more Što sve od odjeće spakirati za tjedan dana mora? Popis uz koji nećeš pretjerati, a neće ti ni ništa nedostajati

Knjige Savršene knjige za čitanje na plaži: 6 zabavnih knjiga koje nećeš moći pustiti iz ruke

aktivnosti što raditi na moru dosadno na moru besplatne aktivnosti raditi sama ideje što raditi kada ti je dosadno ljetne aktivnosti

Još vijesti