Fotka i bullet journal

Nisi jedina kojoj je često dosadno. Puno nas ima problema s tim. Kada se nemamo s kim družiti, uhvati nas dosada i izludi nas. Da ti ne bude dosadno, trebaš svoje dane ispuniti aktivnostima, koje možeš nekada i sama raditi.

Dosada nas nekada izludi koliko je dosadna. Puno se ljudi dosađuje jer zapravo ne zna provoditi vrijeme u vlastitom društvu. Čim nema nekoga za druženje, odmah nam je dosadno. Nitko neće ići učiti kada mu je dosadno ili pospremati, to je sigurno. Pa što raditi? Kako učiniti dane manje dosadnima? Umjesto da samo visiš na kauči i gledaš epizodu za epizodom serije, sada ti donosimo neke zabavne načine kako se malo trgnuti. Za vikend, za praznike, tijekom tjedna…ove aktivnosti možeš iskoristiti za bilo kada. Između ovih 15 i ti možeš pronaći barem njih nekoliko za sebe.

1.Izradi svoj bullet journal koji ćeš ispunjavati svaki dan
Nema veze što je veljača i što nisi krenula od početka godine. To su samo izgovori. I sada možeš krenuti s pisanjem dnevnika u ovom popularnom obliku. Bullet dnevnici su postali popularni jer lijepo izgledaju i zabavno ih je ispunjavati. Samo ti treba neka prazna bilježnica i u njoj možeš napraviti svoj. Svaki će ti dan uzeti nešto vremena njegovo popunjavanje, a vikendima ga možeš ukrašavati i dodavati nove mjesece.

 

@tiinasdiary Here’s my first bullet journal of the year all done and it can retire now 🥰 It’s my 6th filled journal! Tell me which theme is your favourite! #bulletjournal #bujo #bulletjournaling #bujoideas #flipthrough #bujoflipthrough #smallartist #gouache #fypシ ♬ Einaudi: Experience - Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani

 

2.Pronađi novi hobi
Ima toliko različitih opcija za hobije! Istraži koje sve opcije postoje, razmisli u čemu si dobra i izdvoji par stvari na papir pa vidi što ti je od toga izvedivo.

Hobiji Kako pronaći aktivnost u kojoj si dobra i koja ti može biti hobi? Odgovori na ovih 9 pitanja

3.Napravi umjetničko djelo
Uzmi papir i olovku/bojice/vodene/što god i crtaj. Daj si truda, istraži neke fora trikove na internetu i napravi svoje malo umjetničko djelo. Ako želiš biti ekstra spešl, u dućanima poput Tedija možeš pronaći prilično jeftino i velika platna za crtanje.

4.Potraži inspiraciju na Pinterestu za nove Insta fotke i rekreiraj ih
Pinterest vrvi idejama i ako se voliš slikati, tamo ćeš se lako inspirirati. Vidjet ćeš hrpetinu kul fotki, koje na prvu djeluju tako profi, a zapravo ih možeš sve i sama rekreirati kod kuće. Treba ti samo neka kamera, bilo na mobitelu ili pravi fotić.

 

 

5.Napravi neki kolač koji si vidjela na društvenim mrežama
Na društvenim mrežama stalno iskaču neki fora recepti. A što kada bi neki probala napraviti? Ubit ćeš vrijeme i napraviti nešto korisno. Možeš uvijek tražiti i mamu ili nekoga za pomoć ako ti nešto nije jasno, ali većinu ipak napravi sama.

6.Pozovi mamu u šetnju
Nisu ti slobodni prijatelji? Okej, zašto ne pitati mamu je li za šetnju? Pomozi joj napraviti što radi da kasnije može biti slobodna i zajedno odite napraviti đir. Mama će biti presretna!

7.Pogledaj vremensku prognozu i složi si outfite za cijeli sljedeći tjedan
Možeš raditi i nešto korisno što nije dosadno. Ako voliš slagati outfite, a ujutro ili prije škole ti to bude muka, napravi za vikend. Smisli outfite, pofotkaj ga cijelog zajedno i imaš za svaki dan spremno sve.

 

 

8.Svaki dan sat vremena odi u šetnju, na rolanje ili vožnju biciklom
Kreni s ovom tradicijom za vikend, ali nastavi i svaki drugi dan. Sat vremena neke aktivnosti vani. To može biti šetanje, ili vožnja biciklom ako je to tvoj najdraži način kretanja. Ili rolanje. Usput si vani i baviš se fizičkom aktivnošću.

Serije Serije koje su totalni gubitak vremena: 7 najgorih koje su izašle u zadnjih godinu dana

9.Odi sama u restoran ili na kavu
Čemu stalno čekati nekoga? Spremi se i odi sama jesti na neko mjesto gdje želiš ili na kavu u kafić gdje inače ideš. Možeš uzeti sa sobom mob, laptop, knjigu ili ništa i uživaj malo u društvu sama sa sobom.

10.Učlani se u planinarski klub ili školu stranih jezika
Ako ti treba motivacija da negdje ideš i ne možeš se samo tako lako natjerati, učlani se u neki klub. Ovisno o tome što te zanima. Planinarska škola ili škola stranih jezika su samo neki od primjera. To će ti uzimati dio slobodnog vremena i neće ti biti toliko dosadno iz dana u dan.

11.Uzmi staklenku koju ćeš ukrasiti i u nju svaki daj ubacuj papirić s jednom dobrom stvari koja ti se dogodila taj dan
Mali DIY projekt. Uzmi najobičniju staklenku, potrudi se i lijepo ju ukrasi te svaki dan u nju ubacuj papiriće s datumom i lijepom stvari po kojoj ćeš pamtiti taj dan. Na kraju godine će ti biti fora to čitati i prisjećati se svih uspomena.

12.Istraži estetike i pronađi svoju
Danas postoji milijun estetika! Koja je tvoja? Istraži po društvenim mrežama koje sve postoje, vidi koja ti se najviše sviđa i koja je najviše ti pa pogledaj načine kako ju uvrstiti u svoj život. Imat ćeš što za istraživati!

13.Kupi običnu platnenu torbu, uzmi ukrase i uredi ju
Najobičnije jednobojne platnene torbe nisu skupe, a od one totalno dosadne možeš napraviti nešto totalno slatko. Možeš na nju s koncem i iglom ušiti nešto, uzeti boje i kistove te nacrtati nešto ili ju ukrasiti na bilo koji drugi način!

 

 

14.Snimi video za TikTok o čemu god želiš
Zašto ne probati? Ne moraš se ti vidjeti u videu ako ti je bed, niti profil moraš napraviti pod svojim pravim imenom. Ništa te ne košta ako probaš. Možda ti se svidi i počneš ih snimati češće.

15.Rekreiraj šminku ili frizuru s interneta koja ti se jako sviđa
Sirenske oči, fen frizura, alix earle šminka…postoji toliko izgleda koji trendaju na TikToku i neki koji ti se jako sviđa i stalno ga gledaš možeš i isprobati napraviti. Možda prvi put neće ispasti super, ali vježbom do savršenstva.

dosada što raditi kada ti je dosadno aktivnosti ideje za vikend za praznike raditi sama kako popuniti vrijeme

Još vijesti