Studentica

Možda ti je to malo teško za prihvatiti, ali nažalost, praznici su gotovi i što se prije s tim pomiriš, to će biti bolje za tebe. Iako bismo svi htjeli da traju malo dulje, vrijeme je za vratiti se u školsku rutinu.

Gotovo je! Zimski su praznici završili i došlo je vrijeme za povratak u školske klupe. Uvijek je najgore prvih nekoliko tjedana dok se opet ne vratiš u svoju radnu rutinu. Kada praznici završe, vrijeme je i za neke navike da ih se riješiš jer ti one samo otežavaju povratak u školske klupe. Zbog njih će ti škola biti ekstra naporna i ekstra muka. Iako su ovo sve navike koje sigurno voliš, sada su kontra produktivne i samo ti otežavaju život. Nažalost, s ovih se 7 moraš oprostiti do sljedećih praznika.

1.Ići kasno spavati
Više nema odlaska u krevet nakon ponoći, pogotovo ako imaš školu ujutro. Nećeš se naspavati i bit ćeš iz dana u dan kao zombi. Preko praznika je lijepo naviknuti se na odlaske u krevet jako kasno pa onda spavanje do 11-12 sati ujutro. Počni ići spavati ranije, a ako ne možeš tako rano zaspati, prije spavanja se dobro izmori.

2.Visiti satima na društvenim mrežama
Nećeš se odreći društvenih mreža u potpunosti, to je malo nerealno, ali vrijeme provedeno na njima moraš smanjiti. Treba početi učiti i pisati zadaće, a ako si maturant i pripremati se za državnu maturu. Nemoj čekati da ti se učenje i zadaće nakupe nego svaki dan rješavaj po malo. Kao nagradu za naučeno i napisanu zadaću, daj si 15 minuta na TikToku.

Školske muke Totalno si izgubila motivaciju za školu? Evo 5 načina kako ćeš ju lako vratiti nazad

3.Viđati se s dečkom svaki dan
Za one koji su u vezi, kraj praznika znači i kraj viđanja svaki dan. Nemoj zbog dečka zapustiti školu, svoje obaveze i ocjene. Da, bit će grozno na početku jer ste se navikli sad češće vidjeti, ali nije da se sad nikad nećete vidjeti! Samo će to biti malo rjeđe. Što nije nužno loše jer ćete tako dobiti priliku jedno drugome faliti.

4.Provoditi dane u krevetu
Kada učiš, moraš ustati s kreveta jer ćeš inače zaspati i previše se udobno smjestiti i krenuti raditi nešto drugo. Radni stolić ili radni prostor uredi tako da tu imaš sve za učenje i tjeraj se ustati i tu učiti, čitati lektiru i raditi sve ostalo za školu.

5.Odgađati stvari i obaveze
Odgađanje stvari je gotovo. Preko praznika si to još mogla, ali sada je vrijeme za povratak u realnost. Koliko god da ti se sada ovog trena nešto ne da, sjeti se samo kako će ti biti grozno za tjedan ili dva kada ti to „ne da mi se“ dođe na naplatu i kada ćeš imati milijun stvari za naučiti i obaviti u par dana.

6.Izlaziti svaki vikend
Nekada ćeš izaći, ali nekada ćeš morati i ostati doma jer imaš puno za učenje i otići u ludi izlazak te spavati cijeli sljedeći dan nije opcija. Znaš i sama da ćeš se ostatak vikenda oporavljati od tog izlaska i da je zato bolje jedan vikend ostati doma.

Dizanje ruke na satu Traženje dozvole za WC ili učenje stranog jezika kojeg kasnije više ne znaš: 30 stvari koje su totalno 'srednja'

7.Loše se hraniti
Preskakanje obroka i loša prehrana mogu utjecati na puno toga, uključujući i to da će ti se biti teže koncentrirati, da ćeš biti stalno umorna, da nećeš moći dobro pamtiti…bitno je jesti što bolje i najesti se dobro, da imaš energije za dan. Živjeti na slatkom, pekarama i fast foodu nije preporučljivo. Dodaj u svoju prehranu više voća i povrća!

gotovi praznici povratak u školu Učenici studenti vratiti se u školu u rutinu Loše navike moraš prestati raditi otežati život

Još vijesti