Slika nije pronađena

Službeno je stiglo i to doma godine kada se maturanti posljednji put nalaze u svojim srednjim školama. No, svaka generacija maturanata radi neke od ovih grešaka, a zanima nas nalaziš li se i ti u ovima!

Svjesni smo da je maturantima u ovo vrijeme već dosta svega – i škole, i mature, i profesora i svih. No, to ne znači da bi trebali raditi neke učestale greške jer bi ih one mogle koštati velikih stvari, poput upisa na željene fakultete. Tako da su ove greške posebno kritične za one koji ciljaju na dobre ocjene iz mature i na upis na faks! U svakom slučaju, nemoj ih raditi i ti. 

1.Ne krenu se na vrijeme učiti za maturu
Matura se uvijek čini ekstremno daleko, sve dok ne dođe zadnjih tjedan dana. S obzirom na to koliko je matura bitna za upis na fakultet, ne moramo ni govoriti da će ranija priprema ipak poslužiti tako da nemojte ostavljati učenje za maturu za zadnjih nekoliko dana!

via GIPHY

 

2.Sve obaveze ostavljaju za kraj godine
Obaveze za kraj godine su veliko ne. Sva odgovaranja, prezentacije i ispravke ocjena moraš riješiti čim prije, a maturanti to često ne rade pa ostave sve za kraj. No, neki od njih zaborave da njihova školska godina traje kraće nego drugima pa onda sve strpaju u zadnji tjedan nastave.

Šokirana djevojka Jedni od najtraženijih fakulteta smanjili upisne kvote za novu akademsku godinu

3.Posvađaju s ekipom iz razreda
Naravno da u svakom razredu postoje neke svađe ili nedoumice, ali maturanti zaista nemaju vrijeme za svađu s drugima jer se ipak rastaju za nekoliko tjedana. Zato nemoj raditi ove greške i nemoj se svađati s drugima jer bi ti za nekoliko godina moglo biti žao.

via GIPHY

 

4.Preozbiljno shvaćaju izlaske svega nekoliko tjedana prije mature
Ne kažemo da se ne smije izlaziti, pogotovo u vrijeme norijade kada se slavi završnica srednjoškolskog obrazovanja, ali ti izlasci ne bi trebali trajati tjednima. Razlog tome je, pogađate, matura. Naravno da to najviše vrijedi za one koji žele upisati fakultet, ali pretjerani izlasci bi mogli poremetiti njihove planove kod upisa na faks.

5.Imaju previše loših ocjena na kraju školske godine
Kao i s obavezama, nizanje loših ocjena na kraju školske godine nije najpametniji potez. Stvar je u tome da neke možda zaista nećeš stići ispraviti pa ćeš možda morati na popravni, a samim tim i na jesenski rok mature. Zato je bolje učiti na vrijeme ili barem ocjene ispraviti odmah isti tjedan.

via GIPHY

 

6.Zezaju se s profesorima
U redu je imati dobar i pomalo prijateljski odnos s profesorima, ali pretjerana zezancija možda ne urodi plodom, pogotovo ako ti treba viša ocjena iz nekog predmeta. Kod nekih profesora ta zezancija možda može imati i kontra efekt pa baš zbog nje ne uspiješ navući veću ocjenu iz tog predmeta!

pisanje testa Na državnu maturu iz Hrvatskog jezika stiže nekoliko velikih promjena

Slika nije pronađena Prijave za faks su krenule: Ovo je top 5 studija koji su najpopularniji među maturantima

maturanti Matura srednja škola Kraj školske godine greške Opuštanje

Još vijesti