Slika nije pronađena

Na ovim će studijima biti opaka borba za upasti jer želi ih upisati puno više maturanata nego što ima mjesta, a prijave su tek krenula. Svake se godine izdvoji nekoliko studija gdje je navala, a evo koji su to ove godine.

Agencije za znanost i visoko obrazovanje redovito po nekoliko puta godišnje objavljuje izvješća o tome kakvo je stanje s upisima na fakultete. Uvijek je najzanimljivije vidjeti za koje se studije prijavljuje najviše maturanata. Nekoliko fakulteta se tako uvijek izdvoje kao najpoželjniji jer ih želi upisati puno više maturanata nego što imaju mjesta. Ako je neki od tih top poželjnih studija i na tvojoj listi želja, pripremi se na opaku borbu i rasturanje državne mature, jer to će sigurno poboljšati tvoje šanse za upis. A koji su to studiji? Top 5 najpoželjnijih ove godine trenutno su:

5.Montaža na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

4.Psihologija (jednopredmetni) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

3.Engleski jezik i književnost i Pedagogija na Filozofskom fakultetu u Osijeku

2.Filmska i TV režija na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

1.Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu

Logopedija je posljednjih nekoliko godina čvrsto na prvom mjestu kao najpopularniji studij koji najviše maturanata želi upisati, a ta se tradicija nastavlja i ove godine. Upisuju 50 studenata, a za sada je ovaj studij prijavilo 836 maturanata, od čega ju je njih 328 stavilo na prvo mjesto! Sretno svima koji ju žele upisati.

Pogledajte još:

Najgori studiji u Hrvatskoj: Muka ih je studirati, a kada završiš imat ćeš nedovoljnu plaću

Koje su fakultete upisali maturanti s najboljim rezultatima na maturi? Radi se o 3 teška fakulteta

Popularni mitovi o fakultetu i studiranju: Uvjeravamo te da ove stvari NISU istina

maturanti Upisi na fakultet najpopularniji studiji top fakulteti

Još vijesti