Šokirana djevojka

Za sve sadašnje maturante, ovo nije baš dobra vijest. Sveučilište u Zagrebu objavilo je tablicu upisnih kvota za sve buduće studente u generaciji 2022./23., a iz njih je vidljivo kako su neki fakulteti smanjili broj upisnih mjesta.

Na stranicama Sveučilišta u Zagrebu su objavljene tablice upisnih kvota po fakultetima, a u tablici vidimo očite promjene u odnosu na prošlu godinu. Pojedini fakulteti su smanjili broj upisnih mjesta u odnosu na prije, a smanjenje upisnih kvota bi moglo predstavljati problem sadašnjim maturantima, pogotovo onima koji ciljaju na ove određene fakultete u Zagrebu.

Slika nije pronađena Prijave za faks su krenule: Ovo je top 5 studija koji su najpopularniji među maturantima

Među tim fakultetima su se pronašli upravo oni najtraženiji, a to su Ekonomski, Pravni i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Ekonomski fakultet je smanjio kvote na izvanrednim studijima te ih upisuje 110 manje u odnosu na prošlu godinu.

via GIPHY

 

Pravni fakultet je svoja mjesta smanjio za 50 na studiju prava, a Filozofski je generalno smanjio kvotu za 44 studenta tako da ih se sada može upisati 1062. Uz ova 3, smanjenje kvota je vidljivo i na Tekstilno-tehnološkom fakultetu koji će upisati 95 studenata manje. Ove nove promjene nisu najbolje, zato se morate dobro pripremiti za maturu kako ne bi imali problema prilikom upisa!

Slika nije pronađena Na državnu maturu iz Hrvatskog jezika stiže nekoliko velikih promjena

maturanti faks Upisne kvote Sveučilište u Zagrebu

Još vijesti