Zamišljena učenica

Srednja je pri kraju, a posljednjih par mjeseci iskoristi da napraviš neke stvari po posljednji put i da stvoriš uspomene s razredom. Ovo iskustvo više nikada nećeš moći ponoviti…osim ako padneš razred, što nije preporučljivo.

Kraj je toliko blizu! Još manje od dva mjeseca i gotova si sa srednjom školom! Zvuči nevjerojatno da je tako brzo proletjelo, a ovih će zadnjih par mjeseci otići još brže. Iako to nije znak da se trebaš previše opustiti jer i dalje želiš zadržati i podignuti svoj prosjek i biti spremna za državnu maturu, ali trebaš pronaći vremena i za uživanje i zabavu. Nikada više nećeš moći ponoviti ovo iskustvo i zato je tako posebno. Nećemo ni spominjati da se podrazumijeva da ćeš sa svojim razredom ići na norijadu i na maturalnu večer, a evo kojih još 5 stvari svatko treba napraviti prije nego ode iz srednje.

Knjiga KVIZ: Koliko si dobar poznavatelj lektira iz srednje škole? Provjeri svoje znanje!

1.Fotkaj i snimaj uspomene
Sjeti se nekada uključiti kameru i pofotkati ili posnimiti neke lijepe trenutke koje imaš s razredom. To će ti jednog dana biti lijepa uspomena – možda čak i puno prije nego što misliš. Nemoj pretjerivati i non stop biti iza kamere, ali tu i tamo koja fotka ili koja sekunda videa je skroz okej.

2.Izađi van s razredom
Kada će se sljedeći put negdje ići i razred te pozove, odi s njima. Čak i ako možda nije tvoj đir. Bilo da se radi o izlasku ili druženju nakon škole. Pomoći će vam da se dodatno zbližite i možda shvatiš koliko su neki ljudi iz tvog razreda super, a prije to nisi vidjela.

3.Pomiri se s osobom s kojom ne pričaš
Ako imaš u razredu nekoga s kim si se posvađala i ne pričate, sada je vrijeme da to popraviš. Glupo da se raziđete u takvom tonu. Budi veća osoba i pokušaj inicirati pomirenje. Ispričaj se ako si napravila nešto loše i potrudi se pronaći zajednički jezik.

4.Pokaži sebi da možeš sve što zamisliš i dobi 5 iz predmeta koji ti je težak
Onaj jedan predmet koji ti zadaje glavobolje više nego ostali? Zainati se i pokaži sebi, profi i svima da ti to možeš i na sljedećem testu ili odgovaranju daj sve od sebe da dobiješ peticu ili što bolju ocjenu. Osjećat ćeš se samopouzdanije i bit ćeš ponosna na sebe.

5.Reci svoje mišljenje jasno i glasno
Oni koji nemaju dovoljno samopouzdanja da kažu svoje mišljenje i radije će prešutjeti – sada je vrijeme da to promijenite. Kada se u razredu pokrene neka tema o kojoj želiš nešto reći, ovog puta sve iznenadi i reci što misliš. Ništa se strašno neće dogoditi i ovo je još jedan način kako pokazati sama sebi da možeš sve!

Srednjoškolke Ako si ove godine maturant nemoj ovo raditi: 7 odluka koje sada nikako nisu dobra ideja

srednja škola maturanti prije kraja školske godine Bucket lista napraviti popis stvari napraviti do kraja srednje škole

Još vijesti