Dan ružičastih majica - STOP nasilju

Nakon prošlogodišnje Barbie ludnice, odjeća i modni dodaci ružičaste boje must have su svakog ormara. No, ova boja osim poveznice s najpoznatijom svjetskom lutkom ima i moćnu poruku. Posljednje srijede u veljači cijeli svijet obilježava Dan ružičastih majica u znak potpore borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Podaci Hrabrog telefona pokazuju da svaka druga osoba u dobi od 13 do 15 godina tijekom mladenačke dobi proživi nasilje! Kako bi se ta grozna statistika smanjila na minimum, važno je da svi osvjestimo koliko je problem velik i da smo svi dio društva koje treba pozitivne primjere da bi se dogodila promjena nabolje.

Marko Vuletić Marko Vuletić otvoreno progovorio o maltretiranju vršnjaka koje je trpio u školi

Svjest o nasilju treba stalno podizati, osobito u odgojno-obrazovnim ustanovama, a kako su neke škole obilježile Dan ružičastih majica, pogledajte na fotografijama i videozapisima koje su objavili na svojim profilima:

 

 

 

 

Bravo za sve sudionike, neka vam oni budu primjer za sljedeću godinu! Ne zaboravite – vršnjačko nasilje ne smije biti dio odrastanja i uvijek potraži pomoć ako doživiš nasilje.

 

Dan ružičastih majica nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja nasilje Nasilje u medijima recimo ne nasilju ružičaste majice hrabri telefon psihička pomoć

Još vijesti