Razmišljanje

Pronalaženje prave ljubavi može biti pravi izazov. Naići na srodnu dušu može biti jednako dobitku na lutriji.

Možda vam se čini da je sve stvar sreće. No ne možete uvijek sve prepustiti slučajnosti i sudbini. Ako nešto stvarno želite, onda se i sami morate za to potruditi.

Takvog je stava psihologinja Annie Zimmerman. Ova autorica psiholoških priručnika, ujedno ima i TikTok profil gdje je prati više od 340 tisuća pratitelja s kojima redovito dijeli zanimljivosti iz područja psihologije i međuljudskih odnosa.

Annie je podijelila video u kojem dijeli savjete za spojeve, ako želite pronaći pravu osobu i upustiti se u ozbiljnu vezu. Pa pogledajmo što to psihologinja smatra što možemo učiniti kako bismo pronašli pravu ljubav.

 

@your_pocket_therapist How to find your person. #relationships #dating #therapy #datingadvice #howtofindyoursoulmate ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

1. Postanite kao osoba koju želite dobiti

„Utjelovite osobu koju pokušavate privući“, rekla je Annie te dodala ako želite nekoga tko je emocionalno dostupan i dobar komunikator, onda morate i sami biti takvi. To je više na tragu one filozofije „kako zračiš-tako privlačiš“.

2. Recite „ne“ kao profesionalac

„Slušajte svoj instinkt i budite spremni reći 'ne', ako stvari nisu u redu“, savjetuje Annie. U prijevodu, morate znati odbiti osobu, stvari i prijedloge koji vam se ne sviđaju i to na vrijeme, kako vam kasnije ne bi bilo žao.

Problemi u vezi Kako prepoznati da dečku niste prioritet, već samo rezervna opcija: Jeste li njegov drugi izbor?

3. Čuvajte se intenzivne kemije

„Čuvajte se intenzivne kemije od koje vam se vrti u glavi i zbog koje se osjećate kao da ste na toboganu, jer stvari idu 'gore-dolje'“, preporučila je psihologinja. Kad malo bolje razmislimo, u pravu je. Naravno da u svakoj vezi treba biti kemije, no ako je ima previše i ako se prepustimo tom osjećaju, onda nismo više u stanju racionalno razmišljati i uočiti neke crvene zastavice ili problematična ponašanja kod osobe s kojom izlazimo.

4. Ne izlazite s projektima ili potencijalom

Dakle, nemojte ulaziti u vezu s ljudima za koje smatrate da ih možete ili morate dorađivati. „Ako vam se ne sviđa kakav je taj netko trenutno u vezi i živite u nadi da će se jednog dana promijeniti, mogli biste se razočarati“, naznačila je psihologinja, dodavši kako biste na taj način mogli završiti slomljenog srca.

5. Budite s onim tko vas cijeni

Vrlo je jednostavno, ako vidite da vas netko ne cijeni i ulaže u vezu manje od vas, mogli biste požaliti nastavite li s takvom osobom. „Ne možete se osjećati sigurno s nekim tko je nesiguran u vezi s vama, tko je u situaciji da puše 'toplo-hladno'. Spoznajte svoju vrijednost i krenite dalje“, zaključila je ova psihologinja s TikToka.

 
Cura i dečko na spoju Pročitaj prije odlaska na spoj: 10 rečenica koje će ti smanjiti stres prije spoja i dati ti dobar savjet

kako pronaći ljubav kako pronaći dečka

Još vijesti