Cura i dečko

Cure ne razumiju dečki, a dečki ne razumiju cure. Nekada kao da smo s dva različita planeta i ne pričamo istim jezikom. Možda će ti ovo olakšati da ubuduće malo bolje razumiješ dečke i njihove postupke.

Uzrok svađa i problema u vezi nekada bude i nerazumijevanje između spolova. Povremeno se čini kao da tvoj mozak radi totalno drugačije od mozga tvog dečka. Nije da ti se čini, jer stvarno, cure i dečki u nekim situacijama ne razmišljaju jednako. Utjecaja na to ima i odgoj i očekivanja od društva. Iako ćeš vjerojatno reći da to ne utječe na tebe, utječe i više nego što si toga zapravo svjesna. Postoji knjiga koja se zove „10 stvari koje svaka cura treba znati o dečkima“ od autora Sabrine Alexis i Erica Charlesa, a u kojoj su autori napisali upute kako bolje razumjeti dečke. Izdvajamo ti 6 najzanimljivijih osnova o dečkima koje svaka cura treba znati.

1.Društvo ih uči da ne pokazuju emocije, a pogotovo suze jer to dečki ne rade
Za većinu dečki pokazivanje emocija nije nešto na što su navikli, pa nemoj misliti da mu nije stalo do tebe ako to ne pokazuje onako kako ti misliš da bi trebao pokazivati. Ili da mu nije stalo do tebe ako nije pustio suzu. Društvo od malih nogu uči dečke da moraju biti jaki i muževni, a to ne uključuje pokazivanje emocija tako često i tako intenzivno kako to rade cure.

2.Stavljaju jako veliki pritisak na sebe kada su u pitanju intimni odnosi
Ako misliš da je za tebe stresno kada si po prvi put intimna s dečkom, vjeruj, njemu je još deset puta stresnije iako to možda ne pokazuje. Uspjeh u intimnim odnosima povezuju s muškošću. Ako nisu dobri u tome, nisu dovoljno muško. Zato se imaju potrebu dokazati i dobiti potvrdu od tebe da su odlični.

Slika nije pronađena Cure vs. dečki: Ovih 7 stvari svaki spol interpretira na svoj način – i zbog toga nastaju problemi

3.Gledat će i druge cure, ali to ne znači apsolutno ništa
Kada ste zajedno, neće ti biti ugodno i nećeš biti sretna ako vidiš da gleda neku drugu curu ili da prati neke cure na društvenim mrežama. Trebaš znati da to nije big deal i da ju ne gleda onako kako ti misliš da ju gleda. Da, bacit će oko, ali to neće značiti apsolutno ništa. I dalje si mu ti broj jedan. Iako im druge cure privlače poglede, ne znači automatski da mu se svaka sviđa i da ju želi.

4.Treba im vremena da se prilagode kada dođu na neko drugo mjesto
Kada ti dečko dođe doma s posla, faksa ili od bilo gdje, treba mu neko vrijeme, 15-ak minuta, da se prilagodi i da se prebaci. Dečkima jednostavno treba neko vrijeme da se prebace u novi „setting“. Ne mogu to raditi tako brzo kao cure. Zato mu daj vremena kada od negdje dođe prije nego ga zagnjaviš s 1000 stvari.

Cura i dečko Osnovni minimum koji moraš zahtijevati u vezi: 6 zahtjeva koje bi svaka cura trebala imati

5.Boje se veze jer se boje da će ostati skroz bez slobode
Dečkima je sloboda bitna. JAKO bitna. Veze im se čine kao zamka u koju ako upadnu, ostaju bez sve slobode. Da se više neće moći družiti s frendovima, da neće moći raditi što želi kada želi, da će se morati non stop viđati, javljati gdje je i što radi... Naravno da to nije istina, ali svejedno imaju taj strah i zbog njega nekada oklijevaju kada su u pitanju veze. Radije će birati onda casual odnose nego pravu vezu. Za cure je prirodno da žele provoditi više kvalitetnog vremena zajedno i sve se više zbližiti, a za dečke to nije tako prirodno. Tek kada se uvjeri da si iskrena prema njemu, da ništa ne skrivaš i da ga nećeš „zatočiti“, bit će spreman posvetiti se tebi i ući u vezu.

6.Cure koje su pune samopouzdanja i znaju tko su - većinom ih plaše
Dečki koji nisu još emocionalno sazreli i koji nisu dovoljno sigurni u sebe, bojat će se cura u kojima vide da su pune samopouzdanja i da su uspješne. Nije problem u tebi, samo takav dečko još nije spreman za vezu.

veza dečko ljubav razumjeti dečke znati o muškom spolu za cura da lakše razumiješ dečka informacije o dečkima

Još vijesti