Slika nije pronađena

Djevojkama nikako ne ide razumijevanje stvari koje dečki rade, dečkima nije jasno zašto djevojke dižu toliku frku oko nekih drugih stvari... Nesporazumi dolaze jer svaki spol drugačije interpretira situacije, a ovo su najčešće koje se susreću na ljubavnom polju, a često budu izvor problema.

Cure vole sve analizirati i kada analiziraju, onda za svaki slučaj, kreće još jedna analiza. Dečki baš i ne, oni ne razmišljaju previše i samo rade stvari. Nekada je zato teško razumjeti zašto jedni rade jedno, a drugi drugo. U nekoj od ovih sedam situacija si se sigurno i ti našla i nije ti bilo jasno zašto je on nešto napravio, a nije nešto drugo. Evo kojih to 7 situacija svaki od spolova interpretira na svoj način i zašto reagiraju i rade to što rade:

Prvi kontakt – pozdrav

Problemi počinju već na početku. Kada se kreneš dopisivati s nekime, koliko je taj neko zainteresiran za tebe kreneš čitati i iz najmanjih sitnica, kao što je primjerice pozdrav na početku poruke. Ako dečko napiše samo 'hi' ili 'bok', to je looooše, ali ako napiše 'hej!' ili doda i smajlić, odmah misliš da mu se sviđaš i kreneš planirati vaše vjenčanje. S obzirom na to koliko je stavio interpunkcijskih znakova i koliko (i kakvih) ima smajlića u poruci, po tome cure zaključuju hoće li tu biti nečega ili ne. Koliko cure analiziraju, toliko dečki ne promišljaju. Njima svaki pozdrav izgleda jednako – ako je osoba koja i inače koristi emojije, koristit će ih i kad se tebi javlja, ali ako ih i inače ne koristi, teško da će se razbacati samo kada tebi odgovara. Količina 'e' u 'heeej' dečkima ne igra nikakvu ulogu.


via GIPHY


'Što radiš?'

Cure ovo pitanje interpretiraju na milijun načina, ali često odmah pomisle da to pita zato jer želi vidjeti jesi slobodna da se vidite. To može biti slučaj, ali i ne mora. I dok curama ovo pitanje automatski znači poziv na druženje, dečki ga nekada jednostavno postave jer ne znaju što da drugo kažu, a žele nastaviti razgovor. Postoje situacije i kada to pita s namjerom da provjeri jesi slobodna za druženje, ali nemoj očekivati da će dečko shvatiti da se želiš vidjeti ako ga pitaš što radi. Ako se želiš vidjeti s njim, jednostavno ga direktno pitaj bez okolišanja.

To zvuči zabavno

Kad dečko ovo napiše, prva stvar koju cure pomisle je da je sarkastičan i da zeza. U malo će situacija ove riječi shvatiti ozbiljno. No, činjenica je da dečki NE PROMIŠLJAJU i jednostavno pišu ono što misle. Ako napiše da nešto zvuči zabavno, onda to vjerojatno i znači upravo to  -da mu se sviđa što si rekla i čini mu se zabavno.


via GIPHY


Smajlići i emojiji

Cure emojije čitaju kao vrlo ozbiljnu stvar, a dečki ih ni ne doživljavaju. Mogu ti pomoći da kažeš nešto kako bi dodatno naglasila nešto, ali nemoj očekivati da će dečki previše čitati značenje iza svakog pojedinog emojija. Dečki koji koriste puno emojija to najčešće rade jer se žele potruditi oko tebe jer mu se sviđaš, ali je nervozan jer se boji da se on tebi ne sviđa. Kada dečki vide da šalješ hrpu emojija, onda će i oni to pročitati tako da će misliti da ti je full stalo – zato lagano s emojijima, nemoj mu odmah pokazati da si luda za njim.

Volim te

Ove dvije riječi izvor su problema u vezama, a sve zato što za dečke i za cure nemaju isto značenje. Kada ih dečko kaže, većinom ih ne shvaća toliko ozbiljno, već želi reći da mu je jako stalo do tebe. Zapravo ti želi reći ' važna si mi  i  želim da to znaš'. Kod cura je situacija malo drugačija. Ako čuju ove dvije riječi od dečka, gotovo je, misle da je to to. Zbog toga što cure ovo interpretiraju puno ozbiljnije, dečki se često boje to izgovoriti. Kada čuju da im cura kaže 'volim te', uplaše se i gotovo pa pobjegnu. Zato oprezno, nemoj preplašiti dečka ovim riječima, radije odaberi neke druge kojima ćeš mu reći koliko ti je stalo do njega, pogotovo ako se viđate vrlo kratko.


via GIPHY


Kompliment

Dečki ne znaju kako reagirati na komplimente, zato djevojke, samo polako. Nemoj mu odjednom baciti previše komplimenata jer će se uplašiti. Znamo, glupo, ali to su dečki. Izgube se kada dobiju previše komplimenata jer ih oni shvaćaju puno ozbiljnije od cura. Kada oni daju komplimente to je zato jer se upucavaju i jer im se netko stvarno jako sviđa. Kada cura kaže kompliment poput 'imaš super kosu' ili 'ova ti boja baš dobro stoji', ne znači da je luda za tim dečkom, već to jednostavno misli. Žene jednostavno više obraćaju pažnju na sitnice i davanje komplimenata im nema tooooliko veliko značenje koliko ima dečkima.

Ajde bok

Kada se radi o pozdravu na kraju razgovora, sve je opet isto kao i s pozdravom na početku razgovora. Dečke nije briga hoćeš li reći 'ajde bok', 'čujemo se', 'baaaaj' ili nešto deseto. Cure pak pozdrav analiziraju barem nekoliko sati. Samo zato što dečko nije napisao 'čujemo se kasnije', kreće panika, jer ako je samo napisao bok znači li to da se ne želi čuti kasnije? Bitno je zapamtiti: dečki ne razmišljaju toliko što koji pozdrav znači već napišu ili kažu onaj koji i inače govore.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

*OPREZ* Mi smo ih pitali, oni su nam otkrili! Što sve dečki misle da bi cure trebale znati o njima?

Osvoji i ti svog princa na bijelom konju: Isprobaj ovih 7 taktika osvajanja kojima se koriste Disney princeze

Gdje odvesti simpu na dejt? Donosimo ti 10 super ideja gdje otići i što raditi u zimskim mjesecima

ljubav dečki vs cure Interpretacija

Još vijesti