Zaljubljeni par

Prvi je spoj malo stresan i nadamo se da ti ga ova pravila neće učiniti još stresnijim. Najbolje je uvijek biti što prirodnija i prava verzija sebe, bez ikakvih glumatanja, i mogla bi osvojiti dečka s kojim si na spoju samo tako.

Kada nam se netko sviđa, bit ćemo malo nervozni na prvom spoju. Nije to ništa čudno. Vjerojatno je i osoba s kojom si na spoju također nervozna, čak i ako to ne pokazuje. Svi žele uvijek ostaviti dobar dojam, a nekada taj dojam mogu uništiti neke sitnice i ponašanja koja se čine nepristojna i koja odaju dojam nezainteresiranosti. Čak i da ti nije dosadno i da si full zainteresirana, mogla bi slati suprotne signale bez da si toga svjesna. Da bi prvi spoj prošao što je bolje moguće, donosimo ti neka nepisana pravila kojih bi se svatko trebao držati. Ljudi su na Redditu otkrili za koja to pravila oni misle da su itekako bitna na prvom spoju i koja mogu napraviti razliku. Izdvajamo ti top 10.

1.Tvoj mobitel ne treba biti na stolu
On nije dio dejta. Najbolje je da ga uopće ne stavljaš na stol kako ga ne bi provjeravala. To nije dobar signal i može se činiti da želiš što prije otići ili da ti je dosadno slušati tvog dejta dok ti nešto priča. Mobitelu nije mjesto na prvom dejtu. Da u torbici ili džepu, ne u ruci.

2.Nemoj piti puno alkohola
Jedno piće je okej, ali ako si nakon dva već malo previše vesela, bolje ne. Ne želiš se napiti na prvom spoju. Iako se alkohol može činiti kao dobra ideja jer će te opustiti, ne želiš biti pijana.

Prvi spoj Da ne bude neugodne tišine: Evo o čemu možete pričati na prvome spoju

3.Istuširaj se prije odlaska na spoj
Ako ti je spoj u 6 popodne, svejedno se istuširaj prije nego ideš. Već si svašta do tada radila i najbolje je istuširati se da si sigurna kako nećeš zaudarati. Nije bitno u koliko ti je sati spoj, istuširati se i oprati zube bi trebalo biti pod must.

4.Nemoj samo šutjeti/pričati bez prestanka
Nije dobro otići niti u jednu od ovih krajnosti. Na prvom bi spoju trebao biti fokus na međusobnom upoznavanju, a to znači da bi oboje trebali i pričati i jedno drugome postavljati pitanja.

5.Pričanje o bivšem je zabranjena tema
Nije vrijeme da kreneš pričati o bivšem i kako te povrijedio. Stigneš doći do te teme na nekom od sljedećih spojeva. Previše pričanja o bivšem na prvih nekoliko spojeva se može činiti kao da ga nisi preboljela.

6.Nemoj ići na spoj iz krivih razloga
Nije fer prema osobi s kojom ideš na spoj. Ako ideš da bivšeg učiniš ljubomornim, jer ti je dosadno ili si izgubila okladu – nije okej. Druga osoba vjerojatno ide s namjerom da upozna potencijalnog partnera zato joj nemoj davati lažne nade.

Cura i dečko na spoju Pitanja koja želimo pitati na prvom spoju, ali znamo da nećemo dobiti iskren odgovor - želimo znati 12 stvari

7.Odlazak u kino nije dobro mjesto za prvi spoj
Gdje god da išli na prvi spoj, neke lokacije nisu baš dobra ideja. Jedna od njih, koju se često bira, je kino. Kao što smo ranije i rekli, poanta prvog spoja je da se što bolje upoznate, a kako ćete se upoznati ako veći dio spoja provedete u mraku u tišini?

8.Nemoj glumiti da si netko tko nisi ili da voliš nešto što ne voliš
Ako nešto ne razumiješ, nešto ne znaš, nešto ne voliš ili nešto voliš – nemoj glumiti da je drugačije. Zakopat ćeš se u svoje laži i ostaviti loš dojam, možda ne sada, ali na nekom kasnijem spoju. Budi iskrena i 100% ti, a ako mu se ne svidiš zbog toga, onda te ni ne zaslužuje.

9.Budi pristojna prema konobaru/radnicima gdje god da idete
Gdje god da idete, budi pristojna prema ljudima koji tamo rade. Nemoj se izderavati na njih, omalovažavati ih ili biti neugodna. Nećeš se zbog toga činiti kul nego kao loša osoba.

10.Nemoj pretjerati s parfemom
Malo parfema – da, ali pola bočice – nikako. Ne želiš ugušiti parfemom osobu s kojom si na dejtu. Iako je dobro fino mirisati, totalno je druga krajnost biti umočena u parfem. Želiš da osjeti parfem, ali da to bude umjereno.

prvi spoj prvi dejt pravila ljubav nepisana pravila za uspješan prvi spoj ostaviti dobar dojam

Još vijesti