Prvi spoj

To je to. Napokon ste uspjele dogovoriti spoj s frajerom koji vam se sviđa. No, bojite se kako će teći taj susret, hoćete li imati o čemu razgovarati i hoće li možda nastupiti neugodna tišina.

Za početak, budite opuštene i budite svoje, jer smo vam pripremili par prijedloga o čemu biste mogle razgovarati na prvome spoju.

Riječ je o nekim općenitim pitanjima i prijedlozima tema, s kojima ćete uspostaviti komunikaciju pa i kroz te informacije saznati pobliže nešto o dečku koji vam se sviđa.

1. Pitajte ga kakav mu je bio dan ili tjedan

Iako ovo pitanje djeluje pomalo šablonsko, na ovaj ćete način najbolje saznati što mu je trenutačno na umu i kako se osjeća.

2. Prokomentirajte vrijeme

Čavrljanje o vremenskoj prognozi je idealan način da prekinete neugodnu šutnju. Uvijek se možete požaliti na kišu, hladnoću, maglu i reći kako jedva čekate npr. ljeto. Ako je pak ljeto, možete prokomentirati ljetne vrućine i usput njega pitati koje mu je omiljeno godišnje doba.

3. Pitajte ga o omiljenim filmovima, serijama ili emisijama

Možete reći kako ste upravo završile s gledanjem serije koja vam je bila i više nego super pa ga pitajte ima li kakvu preporuku što sljedeće gledati. Možete ga npr. pitati koji filmski žanr najviše obožava ili koji mu je film omiljeni. Pokušajte se sjetiti što ste zadnje pogledali u kinu pa možete i to prokomentirati

4. Pričajte o hobijima

Na prvom je spoju itekako poželjno pričati o hobijima i načinima na koji provodimo slobodno vrijeme. Predstavljanjem osobnih preferencija i strasti međusobno se bolje upoznajemo.

5. Prisjetite se omiljene hrane

Volite li više slatko ili slano, jeste li možda fan ljute ili začinjene hrane? Ako ste se prvi puta našli tek na kavi, kroz ovaj razgovor možete dogovoriti mjesto za sljedeći sastanak, kud ćete izaći i gdje biste što mogli „prizalogajiti“.

6. Razgovarajte o putovanjima

Možete podijeliti svoja iskustva s dosadašnjih putovanja, otkriti kamo biste jednog dana htjeli otići. Usput, možete saznati više o međusobnim interesima i preferencijama dok budete govorili o svojim idealnim vrstama odmora i omiljenim mjestima za putovanje.

7. Provjerite ima li kućnih ljubimaca

Svi volimo svoje kućne ljubimce pa možete prokomentirati njegovog psa ili mačku, tražiti da vam pokaže fotku, pitati gdje su ih nabavili i slično.

8. Razgovarajte o omiljenoj glazbi

Koje pjevače voli, kakvu glazbu sluša – to je definitivno odlično pitanje i tema za prvi spoj, gdje možete vrlo lako saznati uživate li vi i on u istoj vrsti glazbe ili možda slušate neke skroz drugačije bendove. 

9. Razgovor o ambicijama

Razgovarajte s njim - što želite nakon srednje, jeste li možda više za opciju studiranja ili opciju izlaska na tržište rada i zaposlenja. Ako biste studirali, što biste i zašto biste to studirali, u koji biste grad išili? Možete pričati i o tome kako se vidite u budućnosti, s čime biste se željeli baviti i koje su vam generalno ambicije 

prvi spoj o čemu pričati na prvome spoju da ne bude neugodne tišine teme za prvi spoj

Još vijesti