Slomljeno srce

Bilo bi lijepo kada se prekidi ne bi događali, ali zbog Valentinova, neki u veljači radije biraju prekid nego da proslave ovaj dan sa svojom boljom polovicom.

Prekidi su neizbježni. Rijetko će tko ući u vezu i u njoj ostati do kraja života pa tako i nikada ne iskusiti prekid. Vjerojatnije je da će ti u nekom trenutku netko slomiti srce, i to možda ne samo jednom. Postoje recepti kako preživjeti prekid, kako si pomoći da što manje misliš na njega, a mi ćemo ti sada reći i koje stvari o prekidu nikako nisu istina. Sve su ovo samo rašireni mitovi, ali koji zapravo neće napraviti ništa – niti će ti olakšati prekid niti će ti pomoći vratiti bivšeg. U nekim će slučajevima upaliti, ali to su iznimke. U ove mitove o prekidu puno nas vjeruje, ali vrijeme je da prihvatimo onu manje lijepu istinu. Ništa od ovoga nije istina.

Prekid veze Ovo je strogo zabranjeno: Šest stvari koje nikada ne smiješ raditi nakon prekida veze

Mit 1: Možete ostati prijatelji nakon prekida
Možete ostati prijatelji nakon prekida, ALI tek nakon što prođe neko vrijeme. Ne možete odmah nakon prekida otići na prijateljstvo jer vjerojatno će jedna strana imati očekivanja da to vodi natrag na vezu. Dok ne prođe vrijeme i dok jedno drugo ne prebolite, teško da možete biti prijatelji.

Mit 2: Da bi preboljela nekoga, moraš krenuti dejtati nekog novog
Neki kažu i da ćeš lakše preboljeti bivšeg ako kreneš dejtati nekog novog, što je zapravo loša ideja. Kao prvo, nije fer prema toj novoj osobi jer ju iskorištavaš, a kao drugo, samo lažeš sebe da si okej, a nisi. Skakati iz jednog odnosa u drugi neće pomoći da preboliš osobu.

Mit 3: Pokaži mu da si ga preboljela i htjet će te natrag
Ako mu pokažeš da te nije briga više za njega, da si ga preboljela ili da imaš nekog novog, htjet će te natrag. Nemoj vjerovati da je ovo stvarno istina. Nekada će možda upaliti, ali u većem broju slučajeva neće. Kada je razlog prekida neka ozbiljna stvar, onda ovakva ponašanja neće imati baš nikakvog utjecaja na mišljenje tvog bivšeg.

Mit 4: Ako ti nedostaje, to znači da mu se trebaš vratiti
Ne! Naravno da će ti nedostajati, ipak ste bili skupa neko vrijeme, redovito se viđali i non stop čuli. Sada si odjednom ostala bez jedne od najbližih osoba. Bilo bi čudno da ti ne nedostaje, ali to nije razlog da mu se vratiš.

Mit 5: Nikad nećeš pronaći nekog savršenog kao što je bio on
Pronaći ćeš još boljeg i savršenijeg nego što je on bio. Tada ćeš i vidjeti možda koliko ta prijašnja veza nije ipak bila toliko dobra koliko si mislila. Znamo da se sada čini kako je to nemoguće, ali on nije bio tvoja prava ljubav.

Problemi u vezi Ponašanja koja sa sigurnošću otkrivaju da će par prekinuti: Kada uočiš ova 4 – kraj stiže

Mit 6: Da bi ga preboljela, trebaš mu reći sve što ti je na umu
Trebate imati neki završetak inače ga nećeš preboljeti. Trebaš mu reći sve što ti je na umu da bi se osjećala bolje. To uopće nije potrebno da bi ga preboljela, nekad čak može i samo dodatno povrijediti drugu osobu, a i tebe samu. Ne trebaš mu reći neke stvari samo zato da bi se ti osjećala bolje.

Mit 7: Nešto nije u redu s tobom ako nisi tužna nakon prekida
Moguće je i da nakon prekida zapravo uopće nisi tužna. Sve je u redu s tobom! Možda to nije bila sretna veza ili ste se već neko vrijeme udaljavali i prekid je bio samo nešto što ste oboje znali da je neizbježno.

Mit 8: Ne morate skroz srezati komunikaciju
Morate. U suprotnom teško da ćeš ga preboljeti ili će ti za to trebati više vremena. Makni ga s društvenih mreža, izbriši broj i sve ostale načine komunikacije. Ako ćete nastaviti pričati, samo će ti svaki put iznova biti jednako grozno kao i nakon prekida. Teško je srezati komunikaciju na nulu, ali mora se.

Prekid mitovi nije istina preboljeti bivšeg stvari u koje vjerujemo o prekidu veze

Još vijesti