Stavljanje kreme za sunčanje

Sunce je jako tijekom cijele godine, a ljeti pogotovo. Izlaziti na njega bez kreme za sunčanje nikako nije dobra ideja. Neki misle da su kreme sa zaštitnim faktorom bezveze i da njima ne trebaju, a neki su uvjereni da im je bolje bez njih jer će tako brže i bolje uhvatiti boju. Jako loša razmišljanja!

Pogotovo želiš zaštiti lice! Tu ti je koža posebno osjetljiva, posebno izložena i starija ti će biti zahvalna mlađoj tebi jer si redovita koristila SPF kremu. Kreme za sunčanje neki smatraju pretjerivanjem i to nije jedini pogrešno vjerovanje o njima koje je rašireno. Ovog puta razotkrivamo mitove o kremama za sunčanje! Sva ona raširena vjerovanja koja si možda i ti čula, a u koja nikako ne bi trebala vjerovati jer nisu točna. Ukoliko si mislila da je nešto od ovoga istina, vrijeme je da prestaneš vjerovati u to i počneš koristiti kremu za sunčanje na pravilan način.

1.Ne treba ti kada je vani oblačno
Čak i kada su vani oblaci, pogotovo oni bijeli, sunce može prodrijeti kroz njih i biti štetno za tvoju kožu. UV zrake mogu biti štetne i kroz oblake pa kremu stavljaj i na takve dane.

2.Puder ti ima SPF i to je dovoljno zaštite
Danas na policama drogerija možeš pronaći i pudere koji imaju u sebi SPF zaštitu, ali nemoj misliti da je to dovoljno. Ovakvi proizvodi neće ti dati potpunu zaštitu i nisu zamjena za SPF kremu.

3.Ako si uhvatila boju, više ti ne treba krema za sunčanje
Kada jednom pocrniš, ne moraš više koristiti kreme za sunčanje? Krivo. I dalje je sunce jednako štetno za tvoju kožu i može kasnije dovesti do preranog starenja kože ili bora, a to nitko ne želi.

4.Nećeš uhvatiti boju ako koristiš kremu za sunčanje
Kreme za sunčanje te štite od štetnih UV i UVB zraka, ali neće spriječiti da tvoja koža u potpunosti ne upija sunce. I dalje možeš uhvatiti boju, iako će taj proces tada ići sporije, to je bolje za tvoju kožu.

5.Dosta je staviti kremu za sunčanje ujutro i to je to
SPF kreme gube svoje djelovanje što si više na suncu i treba ih nanositi iznova i iznova. Trebala bi dodati novi sloj svakih 2-4 sata koje provedeš na suncu. Ovo je posebno bitno ako si cijeli dan na plaži, kupaš se, sunčaš…i non stop si na suncu.

6.Ne treba ti krema za sunčanje jer ionako nikada ne izgoriš na suncu
Ima onih sretnika koji na suncu ne izgore, već samo lijepo uhvate boju. I ti sretnici također trebaju koristiti kreme za sunčanje. Njena funkcija nije samo da spriječi to da ne izgoriš na suncu, nego da i štiti tvoju kožu od štetnih zračenja sunca. Dakle, sasvim je svejedno jesi li netko tko ima tamniju put, lako pocrniš ili želiš uhvatiti boju – krema za sunčanje ide UVIJEK.

7.Ujutro i navečer kada sunce nije jako ne treba stavljati zaštitni faktor
Ujutro i navečer je sunce ipak malo slabije, ali preporučuje se da čak i tada staviš kremu za sunčanje. Kada ti stavljanje kreme jednom postane navika, ujutro više nećeš izlaziti nigdje bez nje. Pogotovo kada je u pitanju SPF krema za lice.

Ljetna torbica Što se treba nalaziti u tvojoj torbici tijekom ljetnih mjeseci: 7 stvari koje će ti trebati svaki dan

Krema za sunčanje Greške koje radimo kada nanosimo SPF kremu: Za neku od ovih 10 si i ti kriva

Prijateljice se sunčaju Prirodne metode za tamnjenje: 5 načina kako brzo pocrniti bez riskiranja opeklina ili iritacija

krema za sunčanje SPF krema mitovi vjerovanja nije točno Sunčanje nije istina korištenje kreme za sunčanje

Još vijesti