Sramežljiva cura na spoju s dečkom

Sram definitivno ne možemo promijeniti. Neki se srame više, neki manje, ali se možemo barem potruditi da ga na neki način kontroliramo. Baš ta kontrola srama ti treba kada razgovaraš s dečkima!

Sram je potpuno normalan i prirodan. Rijetke su osobe koje baš nikada nisu osjetile osjećaj srama, ali ima onih cura koje su izrazito sramežljive, pa samim tim izbjegavaju sve situacije gdje moraju razgovarati, pogotovo s dečkima. Nebitno je li taj dečko tvoja simpa ili jednostavno osoba s kojom želiš stvoriti prijateljstvo – pravila su ista. Sram u nekom trenutku moraš pobijediti, a ako to ne uspiješ, možeš ga barem probati kontrolirati!

1.Razmisli unaprijed o kojim temama sve želiš pričati
Ako unaprijed razmisliš o svemu o čemu želiš pričati s njim, onda je dobro da o tim temama razmisliš unaprijed. Tako su manje šanse da ćeš se spetljati, a i neće nastati onda neugodna tišina.

via GIPHY

 

2.Prije razgovora se smiri te udahni nekoliko puta
S obzirom na to da si inače sramežljiva, pretpostavljamo da ćeš biti pod velikim stresom prije početka razgovora. Zato je jako bitno da se za početak smiriš, a to možeš napraviti uz metodu uzdisaja i izdisaja koje ponavljaš u nekoliko serija po par minuta.

3.Za početak se predstavi tako da započneš razgovor
Ako je u pitanju dečko koji tebe još uvijek ne poznaje, onda je idealan način da započneš razgovor sa svojim predstavljanjem. Nakon toga će razgovor samo teći, jer će se predstaviti i on pa će lagano krenuti i druga pitanja o vama.

via GIPHY

 

4.Daj mu kompliment tako da ga zainteresiraš
Za njegovu pažnju, trebala bi mu dati kompliment. S obzirom na to da si sramežljiva, nemoj previše razmišljati o tome što ćeš mu točno reći nego reci ono što si odmah prvo primijetila, a da ti se svidjelo. Kao na primjer, njegova majica, kosa, zubi, oči ili nešto treće. Samo zapamti – bez previše overthinkanja!

Par s problemima Ne smije mu ovo ni izletjeti: 10 stvari koje dečki NIKADA ne bi trebali reći svojoj curi

5.Ponašaj se samopouzdano, iako nisi
Osim što bi trebala poraditi na samopouzdanju, jer si sigurno super bez obzira što tako ne misliš, barem se pokušaj ponašati kao da si puna samopouzdanja. Dečkima to automatski govori da si opuštenija nego što zapravo jesi.

via GIPHY

 

6.Predloži mu nešto što možete raditi
Predlaganje neke aktivnosti koju možete raditi je predobar način da održite komunikaciju i nastavite se viđati. To može biti zajedničko učenje, odlazak na kavu ili samo šetnja u parku. Možete to napraviti odmah ako se tako odlučite, a ti u toj situaciji nemoj oklijevati. Već zaboravi na sram pogotovo ako ste došli već do ovog koraka!

zaljubljeni par Lekcije koje ćeš naučiti u vezi sa starijim dečkom: Od ovih 8 će neke biti dobre, a neke loše

Filmovi Filmovi koji realno prikazuju veze i odnose: Ovih 8 ljubavnih nisu puni klišeja i bajki

sram sramiti se razgovor s dečkom smanji sram nervoza savjeti

Još vijesti