Filmovi

I dalje su to filmovi pa neće izgledati kao stvaran život, ali ovi se naslovi izdvajaju jer su ipak odlučili prikazati veze i ljubavne odnose malo realnijima i brutalnijima.

Obožavamo romantiče filmove, ali smo svjesni da su šanse male do 0 da nam veza tako izgleda u stvarnom životu kako su prikazali. Imamo prevelika očekivanja od veza i dečka, a za to su nekada krivi pomalo i filmovi. Očekujemo velike geste, nevjerojatna pomirenja, da se neka 'viša sila' umiješa ili da bez obzira na sve prepreke ljubav ipak pobijedi. To u stvarnosti ipak nije tako, a ovi su ljubavni filmovi pokušali dočarati upravo to. Stvarnije veze. Situacije i probleme s kojima se bore veze. I zato su većina njih tužni, jer većina veza upravo tako i završi.

1.La La Land

Nekako ispada da je većina filmova na ovoj listi s tužnijim završetkom, a ovo nije iznimka. Iako je djelomično mjuzikl, priča je puno ozbiljnija. Da, ima pjevanja kroz film, ali ono što je realno je odnos glavnih likova. Dvoje umjetnika koji žele uspjeti na poslovnom području, ali su se istovremeno i zaljubili jedno u drugo. Balansirati ljubavni život i obaveze koje imaš nije uvijek najjednostavnije kako to filmovi znaju inače prikazivati.

2.The Before trilogija

Trilogija koje ja malo starija, ali definitivno i dan danas mnogima favorit. Prati ljubavni par i njihovu vezu koja prolazi kroz sve stadije. Od zaljubljivanja, preko ponovnog naletavanja jedno na drugo skoro 10 godina kasnije. Pokazuje neke od problema koje svaka veza ima i da nije sve uvijek divno i krasno, niti lako rješivo.

3.500 Days of Summer

Svaki početak veze je divan i krasan, ono što dođe kasnije je pravi test. I tu neke veze padnu. Dolazi hrpa različitih trenutaka koji će testirati koliko stvarno želite da ta veza uspije i koliko je ona čvrsta. I nažalost, većina veza ne doživi svoj 'i živjeli su sretno do kraja života' trenutak. To je ovaj film. Samo ćemo ti reći, pripremi maramice. Najbolje cijeli paket.

4.Someone Great

Puno puta u filmovima par prekine, pa se idu tražiti, ali se na kraju ipak spoje. To nije realno, i ovaj film to dobro zna. Prikazuje par koji je upravo prekinuo, gdje do samog kraja ne znamo hoće li se vratiti jedno drugome ili ne. Definitivno film koji prikazuje sve emocije i levele kroz koje osoba prolazi nakon prekida.

5.Call Me By Your Name

Je li ti se ikada dogodilo da se zaljubiš u nekoga u koga ne smiješ? Iako se u ovom filmu radi o tinejdžeru koji se zaljubio u starijeg muškarca, jednako je primjenjivo i na sve druge seksualne orijentacije. Mnogi se slažu da je ova ljubavna priča zapravo jako realistično prikazana i da je vrlo lako staviti se u cipele Elia. Prva ljubav i prva zaljubljenost mogu izgledati baš ovako.

6.One Day

Film koji prati 'par' koji svaki 15. srpanj provodi zajedno. Njihova platonsko-romantična veza nije tipična ni realistična, ali su realistične situacije koje im se usput događaju i kroz koje prolaze. Kada na kraju napokon završe zajedno i sve se čini idilično, život im stane na put.

7.The Spectacular Now

Jedan film gdje su u fokusu priče srednjoškolci. Izdvaja se kao jedan od najboljih ljubavnih filmova koji prikazuju tinejdžere. Nije priča koja je puna nekih sladunjavih scena, već pokazuje ljubav baš onakvom kakva je. Nekada se zaljubiš u totalno neočekivanu osobu, nekoga s kim inače nema šanse da bi ikada rekla da ćeš biti. I tu su svi problemi s kojima se susrećemo u tim godinama. Svađice, prvi prekid, bitna odluka ostati zajedno ili ne kada dođe do velike životne promjene.

8.Blue Is The Warmest Color

Još jedna priča o prvoj ljubavi, ali i o otkrivanju vlastite seksualnosti. Ovo nije još jedna ljubavna priča puna klišeja. Pokazuje baš kako realistične veze izgledaju. Sve krene s početnim zavođenjem pa to preraste u intimniji odnos, ali onda na kraju i prekid. Lijepa i srcedrapajuća priča.

Divergent i Princezini dnevnici Film vs. knjiga: 9 filmova i serija koji su nastali po knjigama, ali su BOLJI od knjiga

Spiderhead Novi Netflixov film oborio sve rekorde – ali na loš način! Postao je jedan od najgorih filmova ikad

Filmovi lista što gledati ljubavni filmovi realni ljubavni filmovi Ljubavne priče romantični

Još vijesti