Prekid

Kada dođe do prekida, bilo da si ga htjela ili ne, teško je. Pogotovo kada se radi o vezi koja je trajala dulje vrijeme. U tom slučaju će prekid posebno teško pasti i jer si se vezala za tu osobu, postala ti je jako bitan dio života i navikla si da je uvijek tu. Sada je odjednom više nema.

Prekid nikada nije lagan, ali postoje neke stvari koje ti ga mogu barem malo olakšati. Čak i kada imaš osjećaj da ti je srce fizički slomljeno, da nikad više nećeš biti sretna ili da ćeš isplakati dušu. Ovo su tri koraka za preboljeti prekid koji će pomoći u svakoj situaciji. Nećeš odjednom biti nova osoba i neće sve magično postati super, ali barem će ti pomoći da ti ova grozna situacija bude mrvicu podnošljivija. Psiholozi su istraživali ovu tematiku i tražili najbolje načine za nositi se s prekidom. Proučavali su grupu od 24 osobe slomljenog srca i evo koja su to tri koraka izdvojili kao obavezna nakon prekida jer će ti olakšati tu situaciju.

Pisanje poruke Poruke koje nikad ne bi trebala poslati bivšem dečku: U ovih 10 situacija nemoj stisnuti „pošalji“

1.Pobroji na papir sve negativne osobine svog bivšeg
Čak i da je on inicirao prekid i da ti taj prekid nisi htjela. Puno je lakše pobrojati negativne osobine ako te naljutio, ali ovaj bi korak trebala uključiti kakva god da je situacija i kakav god da je bio vaš prekid. Uzmi papir, razmisli i zapisuj sve negativno o njemu čega se sjetiš. Pa čak i da su neke banalne stvari. Dodaj sitnice, veće probleme, SVE. I kada god pomisliš na njega i uhvati te tuga, uzmi taj papir i podsjeti se zašto ti je bolje bez njega. Moraš ga prestati gledati kao gospodina savršenog, a ovo će pomoći.

2.Razmišljanja da više nikada nećeš pronaći ljubav nisu dopuštena
Nemoj se početi sažalijevati. Da, dogodio se prekid, i da, grozno je, ali samo zato što ste prekinuli ne znači da se više nikada nikome nećeš svidjeti! Naravno da hoćeš, jer očito ovo nije bio savršeni dečko za tebe. Da bi ti bilo lakše povjerovati u ovo, napravi plan za „glow up“ i kreni raditi na sebi. Kada ćeš si izgledati bolje, odmah ćeš se i osjećati bolje i pozitivnije.

3.Odvrati si misli
Teško je ne misliti o prekidu kad te sve podsjeća na njega i kada je rana tako friška. Ipak, vjerojatno znaš i sama da razmišljanje o tome neće pomoći. I stvarno neće! Okruži se prijateljima, druži se s njima ili s obitelji, pronađi novi hobi, kreni se baviti nečime što si odgađala jer nisi imala vremena, počni vježbati…pronađi što više aktivnosti kojima ćeš se zaokupiti. Tako ćeš imati manje vremena za razmišljanje o prekidu i bit će ti puno lakše. Možeš ti to!

Camila Cabello i Billie Eilish Nisu imali sreće u ljubavi – 7 prekida slavnih osoba koji su se dogodili ove godine

Prekid preboljeti prekid olakšati prekid tri koraka koraci Slomljeno srce kako ga preboljeti prekid veze

Još vijesti