Slika nije pronađena

U prvoj emisiji imali ste prilike čuti i vidjeti prve kandidate, a sada možete pročitati i njihove biografije. Imate li već favorita među kandidatima?

Tim Indira

1. Bruna Oberan, 21-godišnjakinja iz Požege, studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Pjevanjem se, na poticaj oca glazbenika, počela baviti i prije nego što je s 9 godina upisala glazbenu školu, gdje je svirala klavir. U srednjoj školi pjevala je kao prateći vokal, a zatim i kao solistica u svojem bendu, s kojim je nastupala čak u dalekoj Kini, gdje su proveli mjesec dana. Među najdraže nastupe ubraja one s Big Bandom iz Požege.

2. Karlo Cvetković, 21-godišnjak iz Creta pokraj Osijeka, dolazi iz obitelji glazbenika. Majka foklorašica i otac roker potaknuli su ga da ide u glazbenu školu, gdje je svirao harmoniku i klavir. Naučio je svirati i nekoliko tamburaških instrumenata. Pjevanjem se aktivno bavi već desetak godina. Nastupa kao solist, ali i kao član Tamburaškog sastava Lege iz Osijeka. Pjevački uzori su mu Pero Galić iz Opće opasnosti i Bono Vox iz benda U2.

3. Dora Vestić, 19-godišnja Osječanka, studentica je glazbene pedagogije na Glazbenoj akademiji. Osim klasične, voli i modernu glazbu, posebice jazz. Željela bi studirati jazz-pjevanje. Bila je članica zbora, učila je solopjevanje u glazbenoj školi, a zna svirati violinu, klavir i tamburu. Osim jazza, najviše voli izvoditi rock. Pjevačice kojima se divi su Nina Simone i Etta James.

Tim Jaques

1. Mateo Pilat ima 20 godina, dolazi iz mjestašca Karojba pokraj Motovuna i pohađa studij mediteranske poljoprivrede u Poreču. Glazbom se aktivno bavi otkad se s 10 godina kriomice prijavio na jedan festival. Do sada je sudjelovao na desetak festivala i snimio četiri autorske pjesme. Nastupa i s klapom Teran iz Trviža. Također, bavi se fotografijom.

2. Gordan Gregurović dolazi iz Poreča. Ovaj 26-godišnjak, uz glazbu, bavi se tradicionalnim i uličnim kazalištem kao glumac, redatelj i scenarist. Pjevanjem se aktivnije počeo baviti tek pred dvije godine. Veliki glazbeni uzor mu je jedan od mentora, Jacques Houdek, i od početka želi biti dio njegova tima. Voli slušati i Tonyja Cetinskog te Freddieja Mercuryja, kojeg smatra najboljim vokalom ikad.

Tim Tony

1. Božidarka Matija Čerina, 29-godišnja Riječanka, magistrica je likovne pedagogije. Obožava izrađivati grafike, družiti se sa svojim psom i vježbati capoeiru. Pjevanjem se bavi od djetinjstva. Dosad je sudjelovala na festivalima kao što su Grobničke skale i Uskrs fest, a trenutačno nastupa s čak tri benda, od kojih u jednome pjeva na portugalskom. Među svoje glazbene uzore ubraja Olivera i Zoricu Kondžu.

2. Diplomirani ekonomist Bojan Aleksovski ima 27 godina. Rođen je u Požegi, a živi u Rijeci. Glazbom se ozbiljno bavi već deset godina. Glas je usavršavao u jednom riječkom studiju, gdje je surađivao s Oljom Dešićem i snimio nekoliko autorskih pjesama. Nastupao je i na festivalima, među kojima se ističu makedonski izbor za pjesmu Eurovizije, Zlatne žice Slavonije i Ohrid Fest. Od glazbe najviše voli jazz i swing, a najveći uzor mu je Sinatra.

Tim Ivan Dečak

1. Dino Purić, 25-godišnjak iz Daruvara, završava studij na Pravnom fakultetu i radi u očevu odvjetničkom uredu. Za glazbu ga je zainteresirala majka koja mu je kupovala prve kasete. Ističe da mu je glazba uvijek bila veliki oslonac. Dosad je bio u mnogo bendova, s kojima je izvodio različitu glazbu, a surađivao je i sa Željkom Bebekom. Ne želi se ograničavati u glazbi - voli sevdah, ali i glazbu Jeffa Buckleya, kojeg smatra uzorom.

2. Valentina Trstenjak, 20-godišnja Splićanka, dolazi iz obitelji glazbenika. Posljednjih godinu dana članica je benda s kojim je prošla cijelu Hrvatsku. Iako voli rad s takvom vrstom sastava, voljela bi se profilirati kao R'n'B i pop pjevačica. Glazbeni uzori su joj Aretha Franklin, Beyoncé, Josipa Lisac i Dino Dvornik, a voli slušati i pjesme Ive Robića te Vice Vukova.

PR članak

Pročitajte još...

...Počeo show The Voice - Najljepši glas Hrvatske...

...Tony, Indira, Jacques i Ivan, mentori The Voice - najljepšeg glasa Hrvatske...

...Važan je samo glas: novi tv show The Voice kreće u Hrvatskoj...

the voice - najljepši glas hrvatske kandidati mentori Tony indira jacques Ivan Dečak

Još vijesti