Slika nije pronađena

Netflixova nova serija 'Sex Education' potaknula je važne razgovore o vezama, pristanku i seksualnosti - a jedna od zvijezda serije ističe to da se nada da će sve djevojke i mlade žene puno naučiti iz serije.

Aimee Lou Wood, koja glumi Aimee Gibbs u seriji 'Sex Education', istaknula je da je ponosna što glumi ženski lik koji preuzima vlasništvo nad svojom seksualnošću jer ženama često prodaju mit da seks nije za njih. 'Svi smo prošli tu fazu kad smo bili mlađi, a neke žene nikada nisu izašle iz nje jer je razmišljaju na način da je seks samo za dečke', rekla je u intervjuu za Teen Vogue.


via GIPHY


'U školi dečki traže užitak, a djevojke često traže potvrdu vlastite vrijednosti. Primjerice, spavaju s nekime jer će to potvrditi to da one vrijeme, da su poželjne, umjesto da razmišljaju na način - želim spavati s tom osobom jer ću uživati u tome i bit će super', dodaje Aimee.


via GIPHY


Britanska glumica objasnila je kako se ženski užitak često zanemaruje, pogotovo u mladosti: 'Ženski orgazam je u osnovi mit dok ste u školi, sve se okreće oko dečka'. Isprva se lik od Aimee Lou u seriji čini kao jedan od seksualno najslobodnijih likova, ali kaže da to zapravo nije istina. Posebno je istaknula jednu scenu kao primjer. U toj sceni muški protagonist, Otis, pita Aimee što želi kad je sa svojim partnerom Steveom, na što ona ozbiljno odgovara: 'Nitko me to prije nije pitao'.


via GIPHY


Aimee dodaje: 'Shvaćam to jer sjećam se te dobi i da me netko pitao tako nešto, bilo bi mi toliko neugodno jer ne bih imala pojma što bih rekla'. Objasnila je kako je to u velikoj mjeri rodno pitanje, i dodala da su dečki s kojima je išla u školu bili besramni kad je bila riječ o seksu i masturbaciji, dok su te teme bile potpuni tabu među curama.


via GIPHY


'Sex Education' bavi se ovim temama i to djelomično objašnjava zašto je serija toliko uspješna. Skoro 40 milijuna pretplatnika pogledalo je seriju, a serija je izašla prije manje od mjesec dana.Foto: Imdb/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

'Hogwartsom za ubojice' su svi oduševljeni jer ima sve – teen probleme, akciju i dobru glazbu!

Sve o trećoj sezoni svima omiljene serije – nema Hannah, a Clayu je teže no ikad [SPOILER ALERT]

[MUST WATCH] Najbolje nove TV serije koje ne želite propustiti u 2019. godini

cure serija Djevojke prihvaćanje seksualnost Teen serija Netflix seks sex education