Slika nije pronađena

Donosimo ti popis pjesama koje sigurno znaš, a ako ih ne znaš... Budi sretna što smo te spasili javne sramote!

Queen – Bohemian Rhapsody
Veliki Freddie Mercury, osim što je bio i frontmen benda, sam je i pisao pjesme. Pa je tako ova pjesma, duga preko šest minuta, s vremenom dobila epitet najbolje pjesme ikad napisane i snimljene. Mi te izazivamo da probaš poslušati pjesmu bez da istovremeno pjevaš sve dijelove pjesme!Rolling Stones – (I Can't Get No) Satisfaction

Kad pomisliš na rock'n'roll, vjerojatno prva osoba koje se sjetiš je upravo Mick Jagger, frontmen ovog legendarnog benda koji i dan danas, nakon više od 50 godina postojanja, nastavlja rasprodavati najveće arene na svijetu!
Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody

Ako uspiješ poslušati ovu pjesmu bez da zaplešeš – svaka čast! Mi svakako nismo uspjeli. Jedna od najvećih dance hitova, ova je pjesma svakako obilježila glazbenu scenu osamdesetih godina prošlog stoljeća!


Oasis – Wonderwall

Iako je pjesma izdana sredinom devedesetih, radi se o hitu koji često imamo priliku poslušati i dan danas na radio stanicama, pa si ju sigurno u jednom trenutku i ti pjevušila!Prljavo Kazalište – Kiše Jesenje
Bonnie Tyler – I Need A Hero
Ovu si pjesmu čula u jednom od najuspješnijih crtića ikada, u Shreku. U originalnoj verziji pjesmu ipak ne pjeva vilinska kuma, već Bonnie Tyler, jedna od velikih pjevačica. Osim ovog klasika, njezina je i pjesma Turn Around, koja ti je također zasigurno poznata!
A svakako ne smijemo zaboraviti na našu domaću glazbenu scenu, pa ti donosimo nekoliko naših pjesmi koje zasigurno znaš!

ET – Tek je 12 sati
Ako voliš trash, znaš da niti jedan dobar trash party ne prolazi bez ove pjesme. Toliko je grozna da ju obožavamo!
Vjerojatno znaš skoro sve pjesme ovog benda, jer su to klasici koji se puštaju u klubu, na koncertima, a radi se i o pjesmama koje slušaš i doma na YouTubeu. Odlučili smo izdvojiti Kiše Jesenje iz jednog jedinog razloga – jer nam se spremaju kiše proljetne!
S.A.R.S. - Lutka

Možda najuspješnija domaća pjesma ovog desetljeća (a da nije cajka), ima preko 43 milijuna pregleda na službenom kanalu benda, a priča se da je ova pjesma postala najpopularniji odabir mladenaca kao pjesma za prvi ples!Bijelo Dugme – Đurđevdan

Neki ih ne podnose, drugi ih obožavaju, ali kada krene Đurđevdan, svi padaju na koljena! Ovo je jedna od onih koje kada ih čuješ u klubu, pogodi te točno u srce! Ovaj je bend u svoje vrijeme žario i palio po cijelom Balkanu, no ova je pjesma opstala i dan danas!
Slažeš li se s našim odabirom pjesmi? Znaš li sve ove pjesme? Imaš li koju pjesmu za dodati na popis?

Foto: Pixabay/YouTube

A.Š.

Pročitaj još:

Otkrivamo – što glazba koju slušaš govori o tebi?

Od loše kvalitete i dobrog sadržaja do loših one-hit wondera - glazba i spotovi (nekad i danas)

Pjesme po kojima ćemo pamtiti 2017. godinu - najbolje od najboljeg

sars evergreeni pjesme whitney houston Bonnie Tyler glazba

Još vijesti