Claudia Beni i Enjoy

Skroz je normalno da se glazbeni ukus tebe i tvojih roditelja razlikuje. Naša je Teen novinarka pronašla neke pjesme koje su obožavale starije generacije, a koje bi se i danas mogle svidjeti mladima.

Svima su poznate one tipične svađe tinejdžera i roditelja, ali te svađe se događaju i u glazbenom svijetu. Većina ne trpi roditeljsku glazbu, ali ipak nađe se tu super hitova koji su oni slušali, iako rijetko tko može priznati da su njihove pjesme super. U nastavku donosimo par izvođača i pjesama koje su toootalnooo super.

Više nisam tvoja - Claudia Beni

2000-ih godina svi su bili ludi za njom, a Hrvatsku je baš s ovom pjesmom predstavljala na Eurosongu. Meni je pjesma, kad sam je poslušala bila VRH. Znači, slušanje je OBAVEZNOO!!

Hajde reci što - Teens

Nema tko te legende nije obožavao. Ludi, iskreni, predobri pjevači odličnog glasa, ma tada prepopularni i predobri. Poznati su bili i kao Mići rokeri. Sigurna sam da će ih mnogi roditelji prepoznati. Ako voliš rock, to je odličan odabir za istraživanje novo-stare glazbe!!

Božić je - Ivana Plechinger

Ljudi, znam da je Božić daleko, ne brinite, nisam izgubljena u vremenu. Ova je pjesma super, Ivana je bila hit pjevačica tih 90-ih godina i pjesme su joj super.

Baby - EnJoy

Jeste čuli za Maju Šuput? Vjerovatno jeste. A jeste čuli za njezin hit Baby i grupu EnJoy? Vjerovatno niste. Ee, zato naši roditelji jesu. Maja Šuput je bila poznata i tada kad se mi nismo rodili, a poznata je i sada, naravno. EnJoy je bio ekstra popularan tih devedesetih, i nema onih koji nisu čuli za ovu grupu, barem ovi sa Balkana. Pjesma je genijalna, a Maja kakva je sad, takva je bila i onda, uvijek i zauvijek pozitivna i energična.

Evo, to je samo nešto što su naši roditelji slušali. Kada poslušate, vidjet će te ogromnu razliku između te glazbe i naše glazbe. Mi danas slušamo Nuccija i njegovu „Bebo 2“, Devita i njegovu „Mala garava“, Breskvicu i njezinu „Lutka“, Voyaga i njegov „Kartel“, Zeru i njezinu „Do zore“, Crni cerak i njihovu „CC #3“, Teu i njezinu „Hajde“... Razlika je ogromna. Ja znam da su ove pjesme naša sadašnjost, a one samo dio prošlosti, ali nemojte ih baš u potpunosti zanemariti. Sretno slušanje!!

Ukoliko se i ti želiš okušati u pisanju, tu je naša rubrika Teen novinar. Svatko može sudjelovati u kreiranju sadržaja za ovu rubriku! Možeš nam napisati članak na koju god temu želiš, ovisno o tvojim interesima i hobijima te poslati na mail teen385@novatv.hr

teen novinar glazba starije generacije pjesme Hrvatska glazba stari hrvatski hitovi svidjeti mlađim generacijama

Još vijesti