Slika nije pronađena

Jedna od najcjenjenijih glazbenih top lista je ona koju slaže poznati Billboard, a redovito iz tjedna u tjedan objavljuju listu najboljih 100 pjesama. Koliko god bilo popularnih pjesama u zadnjih 20 godina, suradnju Mariah Carey i Boyz II Mena nitko nije uspio skinuti s trona – sve do sad.

Mariah Carey u suradnji s Boyz II Men na pjesmi 'One Sweet Day' 1995. godine zasjala je na prvom mjestu Billboardove top ljestvice Hot 100. Radi se o glazbenoj ljestvici koja se slaže svakih tjedan dana, a Mariaha je na njoj tada s ovim hitom uspjela opstati na broju jedan 16 tjedana za redom!


Od tada je prošlo 20 godina, a cijelo to vrijeme nikome nije uspjelo oboriti rekord. Najbliže je prije dvije godine bio hit Luisa Fonsija 'Despacito' koji je dostigao Mariah, ali ne i prestigao. Ovog tjedna rekord je oboren, a pjesma i izvođač koji su u tome uspjeli su Lil Nas X i njegov hit s Billy Ray Cyrusom 'Old Town Road'. Ta je pjesma ovog tjedna 17. put za redom na broju 1 Billboardove Hot 100 ljestvice.


Iako je pjesma početkom ove godine imala ne baš najbolji početak jer se pokrenula rasprava je li to više hip hop ili country pjesma, zbog čega je nastala kontroverza upravo na Billboardu s pitanjem treba li pjesma biti na Country ljestvici gdje su ju stavili. Mnogi su smatrali da ne može biti country jer nema dovoljno elemenata ovog žanra i morala je biti skinuta s ljestvice. Nakon toga je Lil Nas X na pjesmu dodao i Billy Raya Cyrusa.

Pjesma je brzo nakon toga postala ultra popularna, nastali su brojni remixevi, penjala se na ljestvicama... Uspjeh je iznenadio i samog pjevača, a i Mariaha je iskoristila priliku da mu čestita i kreativnom objavom na svom Instagramu.


Foto: YouTube/ Instagram/ Twitter

M.T.

Pogledajte još:

Trnci su tu! Nova pjesma ove 14-godišnjakinje priča o toksičnim prijateljima, tračevima i lažima

Razbacaj se s frendicama i zapjevaj iz sveg glasa – ova playlista za ljeto 2019 je sve što ti treba
Ed Sheeran je uključio i nešto hrvatsko u svoj novi glazbeni spot! Krije li se kakvo značenje iza toga?


pjesma billboarad mariah carey glazbena ljestvica glazba hot 11 Lil Nas X old town road

Još vijesti