Galerija Senidah Senidah - 7 Senidah - 6 +4 Senidah - 5

Senidah i njena pjesma 'Behute' glavni su na YouTube trendingu tjednima i tjednima. Pjesma je postala apsolutni hit, kao i svaka koju Senidah objavi. Ali ovo je posljednja na koju smo se svi navukli.

Vjerojatno ju pjevušiš u glavi, a bez da znaš o čemu to Senidah pjeva. Nekada niti ne doživimo tekst omiljenih pjesama. Razumijemo ga, jasno nam je, ali se ne bavimo time o čemu se pjeva i ima li to smisla. Tako Senidah u svom zadnjem hitu pjeva o 'Behutu'.

jala brat i buba corelli Jala i Buba zadali izazov – smisli najbolje stihove i imaš duet s njima! Jedan hrvatski izvođač je rasturio

Ako si ti, kao i mi, mislila da je to neki lik i da je Behut bosansko ime – čeka te iznenađenje. Jer ne, nije. Behut nije ime, i Behut kojem pjeva nije uopće čovjek.

Da, znamo, i mi smo se iznenadili. Većina je vjerojatno mislila da se radi o ljubavnoj pjesmi nekom muškarcu, ali Behut nije 'tko' nego 'što'. Riječ je zapravo turcizam, a koristi se na Balkanu. Njeno je značenje omamljenost, opijenost, ekstaza, u tom smislu. U intervjuu za Avaz.ba sama je Senidah objasnila značenje te riječi, a evo što je rekla: 'Ljubav nije samo sreća, nekada voli, a isto tako može jako da boli. Ta ljubav stvara pomamu, ta ljubav se zove Behut.'

 

 

Ispada da puno ljudi, pogotovo iz Hrvatske, nije znalo o kome Senidah tu pjeva. Ako si i ti mislila da se radi o muškarcu pod tim imenom, bila si u krivu.

mia negovetić Domaći Youtuber vs. Mia Negovetić – optužio ju je da je iskopirala njegov spot za svoju pjesmu s Dore

senidah behute značenje pjesma glazba