Slika nije pronađena

Uoči svakog Svjetskog prvenstva u nogometu, svaka država koja sudjeluje u nogometnom smislu, obično snimi i pjesmu kojom bodri svoju momčad, a mi smo za vas izdvojili najbolje i one aktualne. Uz ove pjesme gledanje tekmi je još zabavnije!

Neke od njih su 'poskočice' iz prethistorije (okej, ne baš), neke vjerojatno dobro poznajete, a nekih ćete se naslušati u narednih mjesec dana. Pa krenimo...

1. Dario G - Carnaval De Paris

Legendarna pjesma engleskog elektro-trio sastava u čijem spotu djeca obojena u boje svih reprezentacija igraju nogomet diljem svijeta. Nastala je u povodu SP u Francuskoj '98, kada je Hrvatska osvojila broncu (da, Šuker generacija).


2. Ricky Martin - The Cup of Life

Još jedan legendarni hit iz '98! To je prva službena turnirska pjesma u ovom žanru, a izveo ju je tada megapopularni Ricky Martin. Go, go, go, ale, ale, ale!3. Bob Sinclar – Love Generation

Iako ovaj hit originalno nije nastao za potrebe SP-a, postao je himna prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. I totalno kužimo zašto ga je FIFA odabrala, i nama je i dalje jedna od dražih pjesama.


4. The Lightning Seeds - Three Lions ’98

Prva verzija ove pjesme je nastala za SP u Engleskoj 1996., a zatim je samo malo prilagođena u ovoj varijanti za SP u Francuskoj 1998. 'Nogomet se vraća doma' je refren ove pjesme koja je nešto drukčija od klasičnih navijačkih hitova, malo sporija i blaža, a nama jednako draga.


5. England New Order – World In Motion

Totalno 'old school', ali ima sve ono što navijačka pjesma mora imati – klavijature, kadrove prepune nogometaša, jaki beat i trash prizvuk. Čak i malo repanja.


6. K'Naan – Wavin' Flag

Možda ovu pjesmu prvenstveno vežete uz Coca-Colu, ali nastala je za SP u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Lagani afro ritam proslavio je somalijsko-kanadskog repera K’Naana i totalno rasturio svjetske glazbene ljestvice. Ima neku dobru vibru i sigurno ćete ju opet slušati intenzivno ovih mjesec dana...


7. Shakira – Waka Waka

Ovu sigurno znate jer se duboko ukorijenila na radijskim postajama, ali i ljetnim partyjima, kućnim zabavama i odoljela 'zubu vremena'. Ovaj hit je dodatno proslavio Shakiru i upravo je na snimanju spota upoznala svojeg sadašnjeg muža, nogometaša Gerarda Piqué Bernabéu. Pjesma je ustvari kombinacija dvije kamerunske pjesme – 'Zangalewa' i 'Waka Waka'.

8. Zaprešić Boys - Neopisivo

Iako je poslužila i kao himna Kauboja, naših rukometaša, ova pjesma je originalno nogometna navijačka i baš 'nabrijava'. Nastala je uoči SP-a u Brazilu 2014. godine i sigurno vam je jedna od dražih (kao i nama).


9. Severina – Brazil

Da ne kažete da ne volimo lake ritmove, evo Severininog doprinosa nogometnom ludilu u Brazilu, a može poslužiti i za ovo koje nam slijedi u Rusiji. I za ljetnu žurku!


10. Zaprešić Boys – Igraj moja Hrvatska

Novi hit poznatih dečkiju koja se već vrti dugo po radijskim i televizijskim postajama. Napisali su ju za SP u Rusiji i skuplja uglavnom pozitivne komentare jer je u suštini pozitivna, a budi razne emocije. Prepustite se i uživajte.

Na kraju, moramo spomenuti da će ove godine službenu himnu za otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji (od 14. lipnja do 15. srpnja) izvoditi Will Smith, Nicky Jam i Albanka Era Istrefi, koju mnogi nazivaju balkanskom Rihannom. Evo kako zvuči 'Live It Up'...


Foto: YouTube Screenshot/YouTube/Teen385

M.Z.

Provjeri još...

Najbolje pjesme u 2018. godini na našoj playlisti – koja je tvoj favorit? ANKETA

Kviz: Kakvi ste navijači?

I cure vole nogomet!

Rusija top pjesme nogomet SP ludilo navijanje glazba