Slika nije pronađena

Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock i Jade Thirlwall zajedno čine grupu Little Mix, koja je 2011. godine oformljena u sklopu showa X Factor, što se za ove simpatične mlade Britanke pokazalo kao dobitna kombinacija koja im je osigurala i pobjedu u osmom izdanju ove mega popularne emisije.

Nakon ovog uspjeha djevojke su nastavile nastupati zajedno, pa ime je već sljedeće godine izašao debi album 'DNA', koji je diljem svijeta prodan u više od dva milijuna primjeraka te koji djevojke još od početka godine marljivo promoviraju.


Da im je lako raditi u grupi cure su shvatile još za vrijeme nastupa u showu, kada se samostalno nisu uspjele plasirati u sljedeći krug, ali su se zato iskazale u kategoriji grupa te tako osigurale svoje mjesto u njegovom nastavku.

U finalu showa otpjevale su 'Cannonball', pjesmu koju u originalu izvodi Damien Rice i toliko oduševile publiku da su postale i prva grupa koja je pobijedila u ovom poznatom glazbenom natjecanju.

Djevojke su do sada sa svog prvog albuma izdale singlove 'DNA', Change Your Life', 'How Ya Doin?'i 'Wings', koji su zabilježili uspjeh na glazbenim ljestvicama diljem svijeta.

Kako su mnogi u Velikoj Britaniji isto priželjkivali i na američkim top listama, Mixice nisu razočarale te su s debi albumom zasjele na 5 mjesto američke ljestvice Billboard 200 Album Chart. Time su nadmašile i legendarne Spice Girls, s kojima ih se često uspoređuje te koje se smatraju najuspješnijim ženskim sastavom u pop svijetu.


Djevojke su već najavile kako razmišljaju o svom drugom albumu, na kojem će se naći više R&B pjesama. Da su ljubiteljice takvog zvuka govori i popis njihovih glazbenih uzora, među kojima su i Amy Winehouse, Aaliyah i Missy Elliot, s kojom su već i ostvarile suradnju i to na singlu 'How Ya Doin?'.

Pred njima je još tako puno uspjeha i glazbenih izazova, a ako si i ti fan Little Mix reci nam koja od njih ti je najsimpatičnija te time i najdraži dio ove super uspješne glazbene kombinacije?

Sonja Curi
Foto: Getty

Little Mix X factor