dua lipa

Plagiranje je u glazbenom svijetu ozbiljna optužba. Pogotovo kada velike zvijezde 'kradu' od manjih glazbenika i onda se tom pjesmom proslave. Najnoviji krivac: Dua Lipa. I to za hit pjesmu.

S obzirom na to koliko postoji glazbe na svijetu, nemoguće je izbjeći da pjesma koju čujemo tu i tamo podsjeća na neku drugu. Međutim, nekada je ta sličnost previše slična da bi bila slučajnost. Plagiranje tuđih pjesama je veliki problem u glazbenoj industriji, a sada se pred takvim optužbama našla i Dua Lipa, piše Just Jared. Tuži ju jedan reggae bend s Floride. Oni su Artikal Sound System i nisu ni upola popularni kao Dua Lipa, što se očito timu koji radi s pjevačicom činila kao dobra prilika da plagiraju njihovu pjesmu. Ili tako barem tvrdi bend. Problem je nastao oko Duine pjesme 'Levitating', koja je postala veliki hit kada je izašla.Oni kažu da je previše slična njihovoj pjesmi 'Live Your Life' da bi bila slučajnost. Njihova je pjesma iz 2017. godine, a njena je pjesma izašla tri godine kasnije, 2020.Bend nikako nije sretan i traže financijsku odštetu. Poslušaj obje pjesme. Vidjet ćeš da su u pravu, pjesma je stvarno jako slična melodijom. Može li biti slučajnost? Za sada još nije donesena presuda.

U ovakvim slučajevima najčešće nije kriv sam izvođač, jer kao i puno pop zvijezda, Dua Lipa ne piše sama svoje pjesme već dobiva gotov sadržaj koji samo otpjeva.  

Pogledajte još:

Koliko žiri nove sezone 'Plesa sa zvijezdama' stvarno poznaje ovaj show: Jesu li se iskazali ili fejlali?

Jala i Buba zadali izazov – smisli najbolje stihove i imaš duet s njima! Jedan hrvatski izvođač je rasturio

Kada je Hrvatska na Eurosongu prošla najbolje, a kada najgore? Evo tko je bio najveći fejl

plagijat levitating Dua Lipa ukrala pjesmu

Još vijesti