Slika nije pronađena

Na kino platna uskoro stiže nekonvencionalan projekt kao pravo  osvježenje na domaćoj filmskoj sceni - po prvi puta na filmu okupljeni su najpoznatiji influenceri i YouTuberi iz regije: Veronika Rosandić, Kaja Kočevar – 'Kaya Solo', Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić – 'Baka Prase', Nika Ilčić, Amel Družanović - Meca Cazin, Nenad Krstić - Tony TCTN i mnogi drugi.

Kako bi to izgledalo da se youtuberi nađu kao glumci u filmu? Bi li se snašli dobro i koliko bi to bilo za njih izazovno i drugačije? Sada ćeš moći saznati! Hrpa poznatih imena s YouTube scene iz Hrvatske, ali i ostatka regije okupila se za snimanje filma 'Ideš? Idem!'.


Film je nastao u produkciji Kinoteke i distribuciji 2i Filma, a donosi nesvakidašnje filmsko proputovanje od Zagreba do Istanbula u izvedbi najutjecajnijih influencera regije, u kojem svatko od njih predstavlja – samog sebe! Film dolazi u kina 5. prosinca, a prije nego što dođe u kina, mi ćemo popričati s nekoliko poznatih youtubera koji glume u njemu i saznati kako su se snašli i kako je to izgledalo iz njihove perspektive. Veronika Rosandić je prva koja nam je otkrila nekoliko pikanterija, od toga što bi napravila da prekine s Franom do priznanja što joj je bio najveći izazov na snimanju!

 

 1. Kada bi trebala odabrati samo jedno zanimanje kojim ćeš se baviti ostatak života – bi li bila glumica, youtuberica ili novinarka? I zašto?
Na to pitanje je jako teško odgovoriti jer se sva ta zanimanja jako dobro upotpunjuju. Budućnost youtubea nije poznata, kao niti razvitak društvenih medija. Novinarka sam po struci, to mi je pomoglo u kreiranju YouTube kanala, a YouTube mi je pomogao u glumi. Svako zanimanje ima prekrasnih prednosti ali i zahtjeva mnogo uloženog vremena. Tako da, biram kombinaciju svega pomalo :)

2. Koji ti je bio najdraži, a koji najteži trenutak tijekom snimanja filma?

Mnogo je bilo dragih trenutaka, možda bih izdvojila odlaske na set. Vožnje kombijem po Istanbulu, to su bili jedini trenuci u kojima sam mogla razmisliti, osjetiti trenutak i proživjeti cijelo to putovanje. Kada si na setu, zaposlen si i nemaš vremena proživjeti trenutak. Tako da te pauze, kasnonoćno druženje glumaca i produkcije i dobro obavljen posao je bio highlight trenutak svakog dana snimanja.3. Što ti je bio najveći izazov tijekom snimanja?

Najveći izazov bio mi je zadržati koncentraciju. U YouTubu mi imamo slobodu i snimamo sve u 'one take' dok kod glume to ne funkcionira tako. U glumi se jedna scena ponavlja i po 16 puta ako je potrebno. Za to je bilo bitno da smo svi fokusirani i da nam ne padne koncentracija što je meni, osobno, bilo jakoo zahtjevno.

4. Da stvarno dođe do prekida s Franom, bi li napravila nešto ovako kao u filmu – otišla na ludo putovanje? Ili si više tip koji bi patio doma u krevetu uz hrpu sladoleda?
Ne razmišljam o prekidu. No da dođe do toga, proživjela bih to u svoja četiri zida, bez javnosti. U filmu je to sve gluma, dok je moja privatnost nešto što čuvam samo za sebe. Mislim da to dugo vremena ni sa kim ne bih niti dijelila.


5. Što misliš da gledatelji mogu naučiti iz filma, koju poruku on po tebi šalje?

Poruka koju film ima je da nitko nije centar svijeta, niti da se sve vrti oko nas, iako to ponekad mislimo. Treba dati prilike drugima da nas upoznaju i isto tako treba dati vremena sebi da upoznamo sami sebe. Nije kraj svijeta ako prekineš s nekima, a i uvijek iza ugla te čeka nešto bolje. Svi mi imamo zapisanu svoju sudbinu i trebamo uživati u svakom danu kao što smo i mi u filmu.

6.  Znaš li što ćeš odjenuti za premijeru filma? Možeš li nam otkriti koji detalj vezan uz svoj outfit?

Za premijeru oblačit će me jedna hrvatska dizajnerica, no ništa više o tome ne smijem reći, sve ćete uskoro vidjeti…Foto: Promo Ideš? Idem!/ Instagram

PR/ M.T.

Pogledajte još:

Izašao je trailer za film u kojem glume regionalni youtuberi! Baka Prase, Nika Ilčić i Veronika samo su neki od njih

kino veronika rosandić hrvatski film film influenceri youtuberi ideš? idem!

Još vijesti