Slika nije pronađena

Imamo prve dojmove o filmu, saznali smo kako se svidio gledateljima koji su bili na jučerašnjoj projekciji, a stigli smo i pitati redatelja neka teška pitanja, primjerice tko je od youtubera najbolji glumac.

U zadnje vrijeme svi bruje o nečemu novom i drugačijem na domaćoj filmskoj sceni – dugometražnom filmu 'Ideš? Idem!' u kojem glume neki od najpoznatijih youtubera i influencera iz regije. Film u kina Cinestar dolazi sljedećeg tjedna, točnije, može se pogledati od 5. prosinca. U njemu su se tako u glavnim ulogama našli Baka Prase, Veronika Rosandić, Kaya Solo, Fran Lauš, Nika Ilčić i brojni drugi. Kako se radi o najpoznatijim imenima s regionalne YouTube scene, svi njihovi fanovi nestrpljivo iščekuju da vide taj novi projekt na kojem su radili. Bili smo među prvima koji su ga pogledali, ali bez brige, nećemo vam ništa spojlati! Komedija puna smiješnih scena i situacija, nasmijat će te sigurno, a ako pratiš nekog od youtubera koji u njemu glume, bit ćeš duplo više oduševljen/a. Nakon filma smo uhvatili nekoliko vas koji su jučer također uživali u filmu, a svi su imali samo riječi hvale. 'Meni je film bio predobar, jako smiješan i super je stvarno', ispričala nam je Ana, a s njom se složila i njena ekipica. Najbolji youtuber im je svima Baka Prase, a bio im je super i u filmu.


A iako je sada sve super, je li tako bilo i tijekom snimanja? Redatelj filma Ljubo Zdjelarević ispričao nam je nekoliko sočnih sitnica! U filmu glume većinom amateri, ipak nijedan od youtubera nije stvarno i glumac, a tko se od njih najviše iskazao i tko možda ima najveće šanse uspjeti u glumačkim vodama. 'Teško je ustvari izdvojiti nekoga, svatko je na kraju glumio samog sebe. Mi kada smo pakirali tu priču, smo pokušali pakirat da svatko od njih je slobodan u tom svom djelu. (...) Ali sigurno je da je od svih njih, pa ja bi rekao da je Kaya, da je ona možda najlakše svladavala scene iz prve, a da Bogdan jako dobro improvizira. Kod njega je pak s druge strane teže jer on ne može uopće ponavljati isti tekst dva puta ili tri puta. On naprosto gotovo svaki put kaže drugačije tako da se njega mora dosta usmjeravati.', rekao nam je Ljubo. Ali kako je istaknuo, na kraju krajeva, svi su ispali dobri, pogotovo ako se ima na umu da su amateri.


Od svih scena u filmu, zanimalo nas je, koja je stvarala najviše problema, tj. koju je bilo najteže snimiti? 'Pa dosta dugačka scena je kad Bogdan objašnjava da ga Turčin ubija i to je ustvari bilo dosta dugačko raspisano za Bogdana i snimali smo 5-6 takeova', pričao nam je Ljubo, a razlog zašto je ona stvarala toliko poteškoća je bila jer tu Bogdan ima monolog od 5 minuta, što nije najjednostavniji zadatak, pogotovo za Bogdana koji voli improvizirati.

Ideja za film je kako ju je sam redatelj okarakterizirao 'naopačke ideja'. Htjeli su projekt gdje će publika već postojati, na pamet im je pala ova ideja, ali bili su malo skeptični jer nisu znali bi li youtuberi bili zainteresirani i je li tako nešto uopće izvedivo. Naopačke idejom je zove jer u filmskom svijetu inače sve kreće od projekta, a tek se onda istražuje koja bi bila publika.

Jesu li svi youtuberi odmah pristali na suradnju ili su trebali neke i nagovarati? 'Pa najviše smo ustvari nagovarali Bogdana, ali to nije na nekoj razini da vi nagovarate bi li on htio sudjelovati u projektu ili ne, već na razini da je jako teško sva njihova vremena poklopiti. Jer mi moramo njih skupiti na isto mjesto i morate jako puno energije utrošiti da izmislite vrijeme snimanja i da oni svi se organiziraju da dođu. I Bogdan je ustvari zadnji koji je ušao u priču jel je prema njemu čak dio bio i organiziran. Tako da je s te strane bilo komplicirano – netko mogao lakše organizirati, netko teže. U pravilu nam je puno lakše bilo raditi s youtuberima iz Zagreba.', saznali smo od redatelja.
Film je u kinima od 5. prosinca! Uhvati svoju ulaznicu na vrijeme, nećeš požaliti.


Foto: Teen385.com/ Syda Productions – Shutterstock.com/ YouTube/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Uskoro nam stiže film s poznatim domaćim Youtuberima. Spremni? Veronika Rosandić otkrila nam je prve detalje i iskustva sa snimanja

Fran Lauš kao glumac u filmu! Saznali smo kako se snašao i je li bilo teško glumiti scene prekida s Veronikom

Uskoro u kina dolazi film u kojem glumi Nika Ilčić! Pričali smo s njom o tom iskustvu – i nije sve bilo bajno

CineStar ljubo zdjelarević redatelj projekcija film youtuberi ideš? idem!

Još vijesti