Slika nije pronađena

Planet majmuna: Postanak poharao je ovog vikenda američke kino blagajne sa zaradom od 54 milijuna $, s dodatnom zaradom preko 23 milijuna $ na internacionalnom tržištu.


Iako nas od kultnog originalnog filma Planet majmuna s nezaboravnim Charltonom Hestonom dijele pune 44 godine, priča koju je taj film predstavio svijetu čitavo je to vrijeme intrigirala maštu ne samo ljubitelja filmske umjetnosti, već i znanstvenika, a širokoj svjetskoj populaciji nametnula je brojna pitanja o budućnosti. Veliki uspjeh filma, pokušao se prenijeti na nastavke Beneath the Planet of the Apes iz 1970., Escape from the Planet of the Apes 1971., Conquest of the Planet of the Apes i Battle for the Planet of the Apes iz 1973. koji nisu uspjeli doseći razinu i atmosferu Planeta majmuna.

Želja da Planet majmuna dobije ili nastavak ili remake u filmskom je svijetu bila prisutna cijelo vrijeme, projekti su počinjali pa se zaustavljali, a involvirana imena kretala su se od Olivera Stonea, Petera Jacksona, Arnolda Schwarzeneggera i mnogih drugih.


Napokon je Tim Burton dobio zeleno svjetlo za remake i film Planet majmuna je 2001. ugledao svjetlo dana. Iako je postigao odličan rezultat na kino blagajnama, nije bio omiljen od kritičara. Ipak je globalno priču o Planetu majmuna približio brojnim novim generacijama.

Nakon toga su se punih 10 godina rađale ideje o filmu koji bi prethodio originalu iz 1968., a Fox studio je tražio savršenu opciju koja bi kvalitetom, pričom, efektima i atmosferom bila dostojna Planeta majmuna. Rezultat je od prošlog vikenda u kinima diljem svijeta i prema prvim reakcijama gledatelja i kritičara—isplatilo se čekati.

planet majmuna: postanak novo u kinima

Još vijesti