Slika nije pronađena

'Igre gladi' novi su filmski hit koji je zavladao kino dvorana. Počele su igrati proteklog tjedna i u američkim su kinima suvereno zasjele na prvo mjesto po gledanosti sa zaradom od vrtoglavih 155 milijuna dolara!

Film je nastao na osnovi romana Suzanne Collins te je već najavljeno snimanje nastavaka, a mnogi ovu filmsku sagu uspoređuju s popularnom sagom 'Sumrak'. Kako bilo, rezultati po zaradi i gledanosti prvog vikenda prikazivanja treći su najbolji u povijesti kino industrije te ujedno najbolji izvan ljetnog termina! Dakle, doista zavidne brojke za ovaj film!

Jennifer Lawrence u filmu igra Katniss Everdeen koja sudjeluju u TV showu na život i smrt. Od gotove nepoznate glumice ovaj ju je film vinuo u neslućene visine popularnosti.

1. Puno ime ove glumice je Jennifer Shrader Lawrence, a rođena je 15. kolovoza 1990. godine. Kaže da je kao djevojčica bila muškobanjasta jer je stalno bila s ocem koji je imao firmu koja se bavila građevinom. Majka joj je imala ljetni kamp.

2. S 14 godina Jennifer je odlučila baviti se glumom. Nagovorila je majku da odu u New York, gdje su se održavale audicije za reklame i TV uloge. Imala je sreće i ondje je pronašla agenta kada joj je neki dečko prišao i zatražio da ju fotografira.

3. Kao četrnaestogodišnjakinja je dobila i prvu ulogu. Radilo se o MTV-jevoj produkciji 'My Super Sweet Sixteen' u kojoj igra razmaženu tinejdžericu. Pogledajte isječak:

4. Jennifer nije bila zadovoljna ovom ulogom te je prihvatila ulogu u filmu 'Zimska kost' u kojem je igrala kćerku čovjeka koji se bavi proizvodnjom metamfetamina. Za ovu je ulogu zaradila nominaciju za Oscara 2011. godine u kategoriji najbolje glumice te tako postala druga najmlađa osoba u povijesti nominirana u toj kategoriji.

5. Za ulogu u 'Zimskoj kosti' Jennifer je naučila kako pucati iz puške te kako očistiti mrtvu vjevericu.

6. Jennifer se prijavila za ulogu Belle Swan u 'Sumraku', ali, kao što znamo, primljena je Kristen Stewart.

7. Većem dijelu publike postala je poznata ulogom u filmu 'X-Men: First Class' u kojem je igrala plavokožnog mutanta. Zbog te je uloge svaki dan prije snimanja morala i po nekoliko sati čekati da joj nanesu šminku.

8. Glumica je trenutno u vezi s Nicholasom Houltom koji je poznat iz filmova 'Sve o jednom dječaku' te seriji 'Skins'. On je također u filmu 'X-Men: First Class' igrao mutanta plave kože, Beast.

9. Za ulogu u 'Igrama gladi' prijavile su se i Emma Roberts, Chloe Moretz, Abigail Breslin,  Hailee Steinfeld, Kaya Scodelario i Emily Browning. Ipak, iako je konkurencija bila velika, Jennifer je tri dana razmišljala da li da uzme ulogu ili ne. Naime, s jedne strane je velika obožavateljica knjiga prema kojima se snima ova saga, a s druge, budući se radi o snimanju nekoliko filmova, bojala se da će tako velik projekt možda naštetiti njeznoj karijeri.

NAGRADNA IGRA: POKLANJAMO MAJICE IZ FILMA IGRE GLADI

10. Web 'Ask Men' stavio ju je na 47. mjesto najpoželjnijih žena svijeta u 2012. godini i to između Amande Seyfried i Penelope Cruz.

N.LJ.J.

Igre gladi novo u kinima Jennifer Lawrence

Još vijesti