Slika nije pronađena

Posjetitelji portala Ranker su odlučili da je najbolji ikad film 'Kralj lavova', 32. po redu animirani film iz Disneyjeve produkcije. Režirali su ga Roger Allers i Rob Minkoff, a dobio je i svoja dva nastavka. 'Kralj lavova 2: Simbin ponos' nastao je 1998. godine u režiji Darrella Rooneya, a 'Kralj lavova 3: Hakuna Matata' 2004. pod redateljskom palicom Bradleya Raymonda.

No, prvi nastavak iz 1994. je ono što je 460 tisuća posjetitelja portala procijenilo najboljim animiranim filmom. I kritičari se slažu s publikom u ovom slučaju - film je osvojio tri Zlatna globusa i dva Oscara. Do sada je zaradio skoro milijardu američkih dolara i nema tko ga nije gledao (barem se nadamo).

Na drugom i trećem mjestu su se našli filmovi Pixar filmskog studija, 'Priča o igračkama' iz 1995. godine i 'Potraga za Nemom' iz 2003. godine.

Primjerice, 'Snježno kraljevstvo' iz 2013. našlo se tek na 32. mjestu, 'Zootropola' iz 2016. godine na 46., a 'LEGO film' iz 2014. na 95. mjestu.

via GIPHY


Remake najboljeg animiranog filma, novi 'Kralj lavova' režirat će Jon Favreau, a na filmska platna će doći 19. srpnja 2019. godine. Glumačka postava uključuje i megapopularnu Beyonce koja će glas posuditi Nali, dok će Donald Glover biti Simba.


Originalne singlove će prije mirovine preraditi Elton John uz pomoć Beyonce, a modernizaciju će doživjeti i likovi budući da će tehnika snimanja biti 'live action', koja se koristila i prilikom snimanja filma 'Avatar'.

Preostaje nam vidjeti hoće li uspjeti nadmašiti original – što vi mislite? Ima li šanse uopće?



Foto: Screenshot/Giphy/Disney/Twitter/Profimedia

M.Z.


Pročitajte još:

Najbolje ocijenjeni film svih vremena – je li vas izbor kritičara iznenadio?

'Najbolji' filmovi koje moraš pogledati što prije - objavljene su nominacije za Oscara

Pobrao sve nagrade i rasplakao gledatelje: najdirljiviji kratki animirani video

original remake animirani film Kralj lavova Najbolji film lion king

Još vijesti