Nike i Guess

Često kupujemo odjeću, neki i oni markiranu, a da niti ne znamo jesmo li kupili kopiju ili original. U tim situacijama je to teško prepoznati kada ne znaš na koje stvari se moraš obazirati.

Iako su markirane stvari skupe, sada i kada ćeš kupovati nešto ćeš moći prepoznati je li u pitanju kopija ili original. To zaista nije teško kada zapravo uzmeš te dvije stvari i kreneš tražiti razlike, ali tko ima vremena za to proučavanje. Upravo zbog toga nam je Bright Side olakšao stvari i naveo neke bitne razlike između kopije i originala kod ovih popularnih marki. Sada te više nitko neće moći zeznuti!

1.Nike tenisice
Nike tenisice, skoro pa svih modela, na svojem đonovima imaju drugačiju teksturu koja je hrapava. Fejk verzije Nike tenisica većinom na đonu imaju glatke strukture, a ne hrapave kao originali.

 

 

2.Ray Ban naočale
Jedan jednostavan način kako možeš provjeriti jesu li Ray Ban naočale prave ili ne jest da probaš izbrisati natpis 'Ray Ban' koji se nalazi na staklu. Kod originala, taj natpis je ugraviran u samo staklo da ga je nemoguće izbrisati, a kod kopije se on izbriše lako.

3.Fila tenisice i cipele
Kod Filinog logotipa možeš prepoznati jesu li tvoje tenisice fejk ili ne. Ukoliko je donji dio slova 'F' jako blizu okvira koji okružuje slovo (okvir je dio njihovog logotipa) onda su tenisice fejk. U originalu, slovo 'F' je dosta iznad tog okvira, a ne blizu njega.

 

 

4.Burberry šal
Šarene linije na originalnom Burberry šalu su jasno definirane, što znači da nisu mutnjikave kao na kopiji, već se točno i jasno vidi rub svake linije. Ima još jedna stvar prema kojoj možeš prepoznati je li šal fejk, a to je da dodirneš resice na šalu – ako su čvrste i krute, onda je original. Ukoliko ti se počnu raspadati pod prstom, onda je fejk.

5.Gucci torbice
Postoje dva načina kako možeš vidjeti je li Gucci torbica fejk. Prvi je da dobro promotriš znak 'GG' na torbici jer ako nije savršeno sjajan, s ravnim i elegantnim rubovima na slovima – onda je fejk. Još jedan način je da proučiš šavove torbice. Ako šavovi nisu savršeni, u smislu dužine i istog razmaka između njih, onda to definitivno nije original.

 

 

6.Supreme hudica
Na Supreme hudici, a i odjeći općenito, možeš odmah shvatiti radi li se o kopiji ili originalu. Na unutarnjoj etiketi bi trebalo pisati da se taj proizvod ne glača, odnosno da se ne pegla. Oni koji rade kopije često zaborave na taj sitan, ali bitan detalj.

7.Adidas Yeezy
Na Adidas Yeezy tenisicama je također lako za shvatit o kojima se radi – fejk ili originalu. Sve što trebaš je pogledati kako izgleda zadnji dio tenisice iznad pete (gdje se inače stavlja žlica za obuvanje cipela). Ako je taj dio potpuno ravan prema gore, tenisice su fejk. Ako je taj dio zaobljen, prema iza, onda su original.

 

 

8.Michael Kors torbica
Jedna ful očita stvar kod original Michael Kors torbica je etiketa. Oni sve etikete za svoje torbice imaju u jednoj te istoj boji, a to je narančasta. Ako vidiš etiketu druge boje – nije prava. Osim toga, ta njihova originalna torbica se nikada neće i ne može deformirati u smislu da nastanu na njoj crte od gužvanja, čak ni tijekom transporta.

9.Guess ručni satovi
Ako si kupila sat i on ti užasno smrdi (ne po koži nego po nečem drugom), u pitanju je kopija. Još jedan način kako to možeš shvatiti je da pogledaš stražnju stranu kućišta sata gdje su ugravirane razne informacije, a od njih je jedna koja glasi: 'Japan Movt' – ako na tom mjestu piše 'China', onda definitivno nije original jer oni neke dijelove koriste izričito i samo iz Japana.

 

 

10.Balenciaga cipele i tenisice
Balenciaga tenisice su poznate po izbočini koju imaju na petama. Sve fejk su one čija izbočina nije jaka, već slaba i možeš ju prelomiti rukom. Osim toga, kod fejk verzija je prednji dio tenisice, odnosno izbočina naprijed puno više izražena i u zraku nego kod originala.

11.Pandora nakit
Originalna Pandora narukvica se ne savija samo tako. Ne može se saviti i nije svijetle boje, već neke zagasite koju oni tamo koriste da bi dobili baš tu nijansu. Osim toga, u kopči se nalazi još jedna mala kopčica u obliku djeteline s minijaturna 4 vijka koji dodatno drže narukvicu da ne ispadne.

 

 

12.Levis traperice
Prave Levisice nije teško otkriti. Na stražnjem džepu ima malu etiketu na kojoj piše 'Levis' dok kod originala to često nije slučaj.
 

Brendovi popularne marke Markirana odjeća popularni brendovi original kopije greške

Još vijesti