Filmovi 2022.

Odabrati najbolji film je uvijek pomalo riskantno. Nema šanse da svi budu zadovoljni izborom jer koji god da se film odabere uvijek će se javiti neki koji će reći da im je taj film bio baš dosadan i bezveze.

U kinima smo ove godine mogli pogledati sve i svašta! Hrpa je filmova postala popularna i postigla velike uspjehe u gledanosti, ali i lijepu zaradu. Publika je po tome odabrala svog favorita, film koji su najviše gledali. Isto tako, film godine su sada odabrali i filmski kritičari. Poklopilo se da su kao film godine odabrali upravo onaj koji je ove godine bio i najveći filmski hit, koji je ostvario najveću zaradu.

Filmovi Koji je bio najpopularniji film na svijetu one godine kada si se ti rodila?

Možda već i nagađaš o kojem se radi! To je „Top Gun: Maverick“. 36 godina nakon što je izašao prvi dio, ove godine je došao i drugi. Čini se da je to bio pametan potez i Tom Cruise je još jednom osvojio gledatelje kao Maverick. Nacionalni odbor filmskih kritičara iz SAD-a odabrao je baš njega kao film godine.

Dok mi kada idemo u kino gledamo samo one filmove koji nam se čine dobri, kritičari pogledaju gomilu toga, pogotovo neke od filmova koji su najviše najavljivani. Takvih je ove godine bilo puno. Filmovi o kojima su se dvoumili i koji su im također bili jako dobri, ali ipak nisu uspjeli odnijeti titulu filma godine su i: „Aftersun“, „Avatar: The Way of Water“, „Everything Everywhere All at Once“, „Glass Onion: A Knives Out Mystery“ ili „The Fabelmans“. To su samo neki od filmova koji su se kritičarima svidjeli ove godine. U svakom slučaju, „Top Gun“ je oduševio sve najviše. Ako nisi, pogledaj ga!

Gledali smo „Titanic“ sto puta, ali ove greške nismo vidjeli: 15 greški koje su pronašli veliki fanovi Titanic Pa onda na drugoj strani lica U sceni gdje plutaju na vratima Jacku vise sige iz nosa +23 Ali odmah u sljedećoj sceni ih više nema

film godine 2022 Najbolji film proglasili kritičari odabrali film godine Top Gun

Još vijesti