Slika nije pronađena
Danas je prvi dan klimatološkog ljeta, a prognoziraju nam se temperature i do 30 celzića. Tko u takvim situacijama ne razmišlja o plaži, sunčanju, sladoledu i odjeći koja je udobna i dovoljno kratka da ne prokuhaš u njoj?


Napravi sama najbolje ljetne kratke hlačice, bez straha da ćeš uništiti svoj omiljeni par traperica ili hlača. Postoji nekoliko trikova koji će ti pomoći da savršeno izmjeriš i odrežeš svaki par hlača koje više ne nosiš i pretvoriš ih u najbolje kratke hlače!

1. Uvijek odaberi hlačice koje su ti malkice prevelike

Kad se radi o rezanju i kraćenju hlača – pravilo je da će ti one malo veće stajati bolje. Dodatni prostor i materijal na malo većim hlačicama sakrit će bilo kakve neravno odrezane linije, a sve što će svima biti vidljivo su tvoje nove, šik ljetne hlačice.

2. Izmjeri unutarnji šav

Kako bi izbjegla uradi-sama katastrofu, obavezno izmjeri unutarnji šav (onaj šav koji se proteže s unutarnje strane bedara tj. nogavica). Taj unutarnji šav neka bude dugačak barem 7-8 centimetara inače će hlačice biti prekratke (pa će otkrivati više nego sakrivati).


3. Ocrtaj željenu duljinu kredom

Posluži se i ovim jednostavnim trikom. Kako bi bila sigurna da ćeš ravno odrezati nogavice, upotrijebi kredu! Ocrtaj liniju po kojoj ćeš rezati nogavice i reži po toj liniji. Druga dobra stvar s kredom je da ne ostavlja mrlje, čak i ako se malo prenese na druge dijelove tkanine. 

4. Porubiti možeš, ali i ne moraš

Kad jednom odrežeš hlačice, možeš ih porubiti na šivaćoj mašini (sigurno tvoja mama zna kako se to radi, a ako i ne zna, krojačica u tvom susjedstvu sigurno ima sve potrebno za porubljivanje), ali i ne moraš – iscufani look, kao i onaj izblijedjeli ili poderani savršeni su ljetni stilovi. Ako ne porubiš hlačice, uvijek možeš izvući nekoliko niti tkanine od koje su napravljene hlačice za cool iscufani izgled.
Ideje za ukrašavanje ovako profesionalno odrezanih hlačica pronađi u našim člancima na kraju ovog teksta!

L.B./izvor: Sugarscape
Foto: arhiva

Pročitajte još…

… Kratko, kraće, najkraće: vruće hlačice za vruće ljeto…

… Čudesne ljetne hlače…

… Za vruće ljetne dane: Slatke kratke hlačice…

… Uradi sama: Kratke hlačice kao iz modnih dućana…

Uradi sama ljetne hlačice kako odrezati hlače trikovi za najbolje kratke hlačice

Još vijesti