Slika nije pronađena

Nose se na torbama, odjeći, tenisicama, kapama i na gotovo svemu što se može zamisliti, a oni na kojima piše neka poruka nikada ne prođu nezamijećeno. Bedževi su pravi old-school ukrasi koji ne izlaze iz mode, a vrlo lako ih možeš izraditi sama.

Na svoj bedž možeš tako staviti motiv koji želiš, a oni s npr. nekom fotografijom ili citatom mogu biti i cool dar za frenda ili frendicu. Njihova izrada ne zahtjeva puno vremena, a mi ti kroz nekoliko koraka savjetujemo kako u isti čas uposliti svoje ruke i maštu.


Trebat će ti:

  1. Mali drveni komadići različitih oblika koje možeš pronaći u hobi dućanima
  2. Flomasteri, šljokice, akrilne boje…
  3. Izresci iz novina, komadići tkanina, slike…bilo što čime svoj bedž želiš ukrasiti
  4. Mod Podge, bez brige, iako riječ zvuči pomalo nespretno, radi se o posebnoj vrsti lijepila koje ujedno služi i kao lak te završni premaz, a možeš ga pronaći u hobi dućanima ili bolje opremljenim knjižarama i papirnicama
  5. Ljepilo
  6. Ziherice

Korak prvi:

Drveni komadić oboji po svom izboru, služeći se flomasterima, akrilnim bojama ili što god ti je pri ruci, a ako kaniš staviti i šljokice dobro je voditi računa o tome da obojana pozadina bude svjetlije boje.

Korak drugi:

Ako na svoj bedž želiš zalijepiti sliku ili neki novinski izrezak, uposli se škarama, a obojani komadić možeš prisloniti na izrezak te mu tako lakše odrediti konture.

Korak treći:

Nakon što si točno i precizno izrezala sličicu koju želiš nalijepiti, na njezinu pozadinu nanesi Mod Podge.  Kako bi nanošenje bilo preciznije možeš upotrijebiti mali kist.


Korak četvrti:

Svoju sličicu zalijepi na drveni komadić, a posebnu pozornost obrati na rubove kako se ne bi napravili mjehurići od zraka ili od ljepila, odnosno, kako bi površina ostala ravna.

Korak peti:

Bedž sada možeš dodatno ukrasiti šljokicama, konfetima, naljepnicama....It's glitter time!

Korak šesti:

Na bedž potom nanesi par slojeva Mod Podgea, tri do četiri bi trebalo biti dovoljno, samo pazi da se uvijek jedan sloj posuši prije nego li dodaš slijedeći.

Korak sedmi:

Nakon završnog sloja, bedž ostavi da se dobro posuši.

Korak osmi:

Kada je skroz suh, na pozadinu zalijepi zihericu.

Sada još samo trebaš odlučiti gdje ćeš svoj bedž pričvrstiti ili kome ćeš ga pokloniti. Dobru zabavu i uz sljedeću izradu.. jesi li već smislila novu ideju?

Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

Uradi sama bedž Moda trend

Još vijesti