Slika nije pronađena

Vruće ljetne dane provodimo na kupalištu ili zatvoreni u svoja četiri zida dok čekamo svježiju noć. Upravo zato valja unijeti neke promjene u prostor u kojem boravimo, a to se može učiniti i sitnicama.

U slučaju da želiš preurediti svoju sobu i osvježiti ju ili ti je tek dosadno, stižu savjeti kako to sve samostalno napraviti. Sve što će ti trebati jest kreativnost, dobra volja i neke sitnice koje zasigurno imaš negdje u kući.

Ne smijemo zanemariti činjenicu da je važno kako prostor u kojem boravimo izgleda, stoga slijede savjeti i ideje kako nabaciti par cool detalja u sobu, a od kojih će ona totalno `živnuti`:


Okvir za slike pretvori u čiste uspomene

S većim okvirom za slike mogu se napraviti čuda, a za razliku od primjera koji ćemo vam pokazati, valjalo bi naći prazan okvir. Nažalost, mi nismo bili te sreće, ali svejedno smo uspjeli napraviti ono što smo htjeli. Radi se o tome da između strana okvira valja zavezati ili zalijepiti špagicu koja će poslužiti kao `štrik za uspomene`. U našem primjeru to će biti stare razglednice, ali mogu biti i fotke s prijateljima, papirići s citatima, razglednice s ljetovanja. Valja uzeti male drvene štipaljke kako bi sve izgledalo jednostavnije, a opet cool. Sve što vam treba jest:

Špaga


Okvir


Razglednice/fotke




Drvene štipaljke:




Uspomene na jednom mjestu trebale bi izgledati ovako:




Salveta + ljepilo + kist = decoupage

Salvete nisu samo za skupljanje ili za brisanje lica nakon obilnog ručka nego mogu poslužiti za vrlo kreativne stvari. Primjerice za decoupage što u prijevodu znači umjetnost i vještina dekoriranja predmeta u salvete. Za to je potreban neki predmet, ljepilo za salvete i kist, a sve to se može kupiti u trgovinama poput Hobby Arta. Pokazat ćemo primjer decoupagea na bijeloj šalici koja se kasnije pretvara u šalicu s cvjetnim uzorkom, ali i na drvenom predmetu kao što je škrinjica. Evo što je potrebno:

Salveta


Ljepilo i kist




Završni proizvod izgleda ovako:


Tehniku decoupagea možete pronaći na linku, a ovdje je još nekoliko ideja kako iskoristiti ovu vještinu:Može se ukrasiti drvena kutija ili škrinjica za nakit koja izgleda ovako:



A može se decoupage raditi i na tegli koja kasnije može poslužiti kao `skladište` za četke za šminku


Jednostavno, a lijepo: `štrik uspomena` na zidu

Ponovno se vraćamo špagi, fotkama i uspomenama. Premda je ova ideja slična kao ona s okvirom za slike, za one koji se ne vole ograničavati stvarima poput okvira, ista stvar se može napraviti i sa zidom ili bilo kakvom većom površinom (klizna drvena vrata i slično). Špagu valja razvući s jedne na drugu stranu i po njoj ponovno drvenim štipaljkama zakačiti fotke, razglednice ili različite uspomene.



Lampice i papirnati kalupi za muffine idu zajedno

Lampice su uvijek detalj koji sobi daje posebnu čar, a budući da je ljeto i sve se odavno probudilo, možemo lampice malo i ukrasiti. Najjednostavnije, a vrlo upečatljivo je to učiniti papirnatim kalupima za muffine. U našem primjeru koristili smo skroz male kalupe kao za Raffaello kolačiće, ali su dobrodošli i veći kalupi. Još bi bolje bilo kada bi se kupili bijeli kalupi te se kasnije obojili u boje po želji. Naime, radi se o tome da se od kalupa napravi glava cvijeta, a to se napravi tako što ga se izreže u tri latice. Ono što je potrebno jest:

Kalupi za muffine


Lampice



Iako naš primjer ne izgleda zavidno...

...primjer s interneta može poslužiti

Za one malo ambicioznije ovdje su DIY projekti koje možete napraviti ovog ljeta:Ljuljačka/stolica u sobi


Foto sat



Cvjetni monogram


Snovolovka


Pastelne staklenke za olovke



Foto: A.B. / photojojo/ decoist/ kootutmurut / abeautifulmess


I.P.

Pročitajte još:

Kako urediti sobu po Feng Shui metodi?

DIY: fora stvari koje možeš napraviti od starih gumbića

DIY Stalak za nakit: evo kako ga možeš izraditi sama

Uradi sama cool detalji diy uređenje sobe

Još vijesti