Slika nije pronađena

Ako imaš malo vremena i volje, pravi je trenutak da sve svoje želje, snove, maštanja, ali i pokoju obavezu staviš na jedno mjesto. Tvoja soba možda je već ukrašena posterima ili slikama, a kako bi u njoj stvorila jedan sasvim osoban i poseban kutak ne treba ti komad novog namještaja, već samo obična ploča.

Naravno, ona je sve samo ne obična, jer služi kako bi što bolje izrazila sebe i kako bi se okružila sa stvarima koje u tvom životu imaju posebno značenje.


Foto: pinkicingselfesteemworkshops.webs.com

Ovakve ploče ili panoi poznati su kao 'inspiracijski', jer uvijek govore jednu posebnu priču o svom vlasniku, a često su i najupečatljiviji dio nečije sobe ili radnog prostora.


Za njegovu izradu potrebno ti je par stvarčica koje možeš nabaviti u svakom hobi dućanu i  knjižarama, a dobro će ti doći i doza snova, želja, inspiracija te puno, puno stvari koje u tebi izazivaju dobar osjećaj. Trebat će ti:

  1. Ploča od pluta
  2. Velika zaliha časopisa i slika s interneta
  3. Fotografije
  4. Post it papirići
  5. Škare i ljepilo
  6. Pribadače


Foto: www.lovebrownsugar.com


Prije nego što započneš, u miru i tišini razmisli o tome što bi htjela predočiti na svojoj ploči?

Ako imaš poteškoća zapamtiti sve svoje obaveze, a želiš ih savjesnije izvršavati, na svoju ploču možeš staviti razne motivacijske poruke, te naravno podsjetnike za obaveze.

Možda svoju ploču želiš posvetiti svojim prijateljima s kojima dijeliš mnogo lijepih uspomena, a planovi za one koje ćete tek stvoriti mame ti osmijeh na lice.

Ako se baviš nekim sportom, tvoja inspiracijska ploča ti može pomoći s motivacijom, jer na nju možeš staviti razne citate ili slike sportaša kojima se diviš.

Moda je tvoja tajna strast? Na svoju ploču možeš staviti svoje omiljene kreacije, komadiće tkanina ili uzoraka, ili složiti modne kombinacije s tvojim vlastitim potpisom.

Ako si u duši pravi svjetski putnik i potajno maštaš o raznim egzotičnim zemljama i mjestima u kojima još nisi bila, tvoja ploča može biti mali podsjetnik na njih, a s kojom uvijek imaš kartu u jednom smjeru nadohvat ruke.


Foto: www.lovebrownsugar.com

Nakon što si odlučila kakav pano želiš napraviti, baci se na posao. Prelistaj svoje omiljene časopise u potrazi za slikama ili tekstovima koji ti se sviđaju, a isti posao možeš obaviti i za kompjuterom.

Potom na svoju ploču počni slagati slike na način da ih ili zalijepiš ili pričvrstiš pribadačom. Prvo možeš staviti one najveće kako bi ih rasporedila na način da ostane mjesta i za manje stvarčice. Osim slika, na svoju ploču možeš i pribadačama pričvrstiti stvari koje su ti posebno drage, npr. stare ulaznice od koncerata, pisma, fotografije ili komadiće svog omiljenog nakita.

I za kraj, ako nemaš svoju sobu ili ju možda dijeliš, svoju inspiracijsku ploču možeš staviti na bilo koje mjesto na kojem će ti biti dostupna i vidljiva ili u kojem se osjećaš dobro.

Bitno je samo da na nju ne zaboraviš. Kao i na svoje snove!

Imaš li ti svoju inspiracijsku ploču ili ju možda planiraš napraviti? Pošalji nam na mail info@teen385.com fotke svoje ploče i objavit ćemo ju ovdje.

Sonja Curi
Naslovna fotografija: prettyprincessgirls.com

inspiracijska ploča Uradi sama soba Uređenje