Slika nije pronađena

Za sve vas koje muče problemi, dvojbe ili odnosi s prijateljima/roditeljima/profesorima ili pak u vezi postoji naša rubrika 'Pitanja&Odgovori'. Tamo odgovarate sami sebi i pomažete si kada 'zagusti'.

via GIPHY


Ovih dana su vas mučili problemi ranih tinejdžerskih dana – kada ulazimo u pubertet, voli li nas frendica koja grli druge cure i kako objasniti frendici da se ne zna našminkati?!


>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori

U nastavku pročitajte pitanja i neke odgovore:

1. Imam 12 godina...

Zdravo, imam 12 godina i nisam djetinjasta, ali nisam ni pre nedjetinjasta, umjerena sam, dobila sam nedavno svoju prvu menstruaciju, imali smo nedavno u školi prezentaciju o pubertetu koju je vodila firma Always koja se bavi proizvodnjom higijenskih uložaka, tamo sam naučila kako da vodim računa o ženskoj higijeni, ali imam jedno pitanje. S koliko godina se postaje tinejdžer i s koliko godina ću ući u pubertet? Molim vas nemojte mi govoriti kako sam premala za ovaj sajt, itd. Samo tražim savjet, odnosno odgovor na pitanje! <3

Neki od vaših odgovora:

Pegasuz: Po mom mišljenju pripadnice ženskog spola ulaze prije u pubertet i prije sazrijevaju. Tako da bi trebala već sada otprilike ulaziti u pubertet , ako još ne ulaziš s 13 godina ćeš definitivno ući i postaješ teenom, sretno!

Josipa2504: U pubertet se krenulo sve ranije i ranije ulaziti, neke curice vec s 9 godina dobiju menstruaciju, imaju sise, rastu dlačice...dječaci već prije 12. godine mutiraju...užas...danas više ništa nije pravilo.

Bybyeteens: U pubertet si ušla kad si dobila menstruaciju, a tinejdžeri su inače omladina od 13 do 20 godina (thirteen till nineteen) po tom završnom dijelu riječi teen .. znači kad napuniš 13, onda si tinejdžer i kad napuniš 20, onda više nisi.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY

2. BFF

Imam 4 godine bff i idemo skupa u razred. Prije smo bile više skupa, a sad u 8. ne baš tako puno. Od ove godine se jedna cura iz razreda zalijepila za nju i ljubi ju po licu, grli, stalno želi biti s njom gdje god da idemo, jednom je 2 mjeseca ranije pitala da sjede skupa, a ja sam svoju bff trebala pitati baš taj dan, ali ona ju je već pitala pa ništa. Moja bff je uvijek uz mene, tješi me, ma prva je frendica, zato mi i je bff, ali ja ne znam da li sam i ja njoj. Mene ne grli često, zna grliti sve po redu, a ja čekam i gledam ju da i mene zagrli, ali ne zagrli me. Na Instagramu ima fotke s tom curom, a sa mnom ni jednu. Pitala sam ju zašto me ne grli kao druge? Rekla je da ju stalno tučem, a to nije istina jer ja se samo šalim i ja se ne naljutim na nju nikad. Bila sam jako ljubomorna na to što se grli s tom curom, a sa mnom ne, i pitala sam ju otvoreno: je l' ti ona bff? Rekla je da nije, ali ja joj ne vjerujem. Mislim da se ne bi tako ponašala da joj nije bff. Što vi mislite ?

Neki od vaših odgovora:

Rere007: Dakle, tebe smeta što tvoja BFF ima prijatelje osim tebe? Nađi i ti prijatelje, ne moraš imati samo nju. Vjerojatno ti je BFF, samo si ti umišljaš da nije tako jer se ona druži i s drugima. To nije ništa loše, čak je i normalno. Možda da se družiš i ti s tim curama s kojima i ona? Ne smijete se družiti u 3 ili 4, 5..? Ljubomorna si, a to nije u redu. Kad kreneš u srednju, imat ćete druge prijatelje, ali i dalje možete biti BFF. Ne znam razumiješ li što ti govorim.

Kao npr. da imaš dečka, a dečko se ne druži samo s tobom, već ima i svoje frendove.. Tako je i s BFF.

Ivek2008: Pa mislim da joj je nova bff, a da je tebe otkantala kao staru krpu.. služila si joj samo za običnu zabavu.

NiBitno: Kod mene isto samo što sam ja 7. znači bff sam bila s tom jednom curom i sad se ova mala tu neka utrpala u naše društvo prije je samo s dečkima bila i ja sad ovoj nisam zanimljiva, neće ni sjediti sa mnom, neće pričati, što god kažem dosadna sam, čim dobijem bolju ocjenu od njih dvije nadure se... jednostavno pusti govno na miru i nađi si nekog boljeg.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Bananko od obrva, highlighter kao kameni puder....

Heej! Imam prijateljicu iz razreda koja se ove godine počela šminkati (btw osmi smo).

Stvar je u tome što se ona ne zna šminkati. tj. ne zna odabrati nijansu niti se zna izblendati. Puder joj je narančast i vidi joj se crta kod vrata i lica, rumenila stavi kao da je trčala maraton, highlighter joj je bijeli i stavlja ga kao kameni puder i najjače su joj obrve, kao da ima onaj Krašov Bananko iznad očiju. Pokušavamo joj objasniti da izgleda presmiješno, ali ne ide. Njoj se to tako sviđa, tvrdi da se zna šminkati i da je ne znam što. Ima netko neki savjet kako da joj objasnimo da joj se cijeli svijet smije i da se malo schilla jer je fakat neugodno hodati po gradu s njom, ima netko neku takvu u svom društvu? Je l' se obazirete na to ili vas baš briga? Mislim nije da me je previše briga zbog toga, ali mi je neugodno jer izgleda kao klaun.

Neki od vaših odgovora:

Mirnaipovučena: Recite joj da pogleda neke youtubere koji snimaju kako se šminkati hahaha.

Parabellum_1102: Prihvati da ti je prijateljica seljanka i gotovo. Ne možeš joj ti pričati što da nosi.

Freshavocado: Eto, to je posljedica ovih 'beauty gurua' koje gledaju curice. Umjesto da, ako se već hoće šminkati u toj dobi, stavi malo pudera, maskare i to je to, pokušava kopirati ove na društvenim mrežama i stavlja sve te proizvode, a nema iskustva sa šminkom. No, svejedno, nemoj da te to toliko brine. Pusti je, to je njeno lice i neka ga uništava koliko hoće. Možda će s vremenom shvatiti kakvog je klauna od sebe radila. Doslovno.


Biseksualnost, pušenje, naporna mama i iritantna frendica – najčitanija pitanja proteklog tjedna


Od prvog poljupca do prekida – najpopularnija pitanja proteklog tjedna na koja ste tražili odgovor

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Kada je vrijeme za prvi put? Pitanja na koja želite odgovore na jednom mjestu

tinejdžeri problemi Pitanja i odgovori

Još vijesti