Slika nije pronađena

Za sve vas koje muče problemi, dvojbe ili odnosi s prijateljima/roditeljima/profesorima ili pak u vezi postoji naša rubrika 'Pitanja&Odgovori'. Tamo odgovarate sami sebi i pomažete si kada 'zagusti'.


Ovaj tjedan su najpopularnija pitanja bila: 'roditelji i s*x', 'nevinost' i 'dečko'.

>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori

U nastavku pročitajte pitanja i neke odgovore:

1. Roditelji i s*x

Jednom sam bila sama s mojim roditeljima. Oni imaju oko 50 godina i skoro svaki dan imaju odnose... Taj dan, kad smo bili sami u kući su me (ne znam zašto), ali slali u 9 u krevet.

Meni se uopće nije spavalo pa sam čula mamu kako ide u sobu oko ponoć. I očito su imali odnos jer sam čula kako mama viče, krevet skoro pa puca i škripi. Otišla sam do sobe i pokucala i rekla da se stišaju, počeli su se smijati. Sljedeći dan sam otišla u njihovu sobu dok su oni bili u dućanu i nećete vjerovati što sam pronašla – dva neka Durexa, spermu na posteljini i nečije gaće na podu i počelo mi se povraćati. Taj dan smo išli kod susjede i mama i tata još pričaju o tome... skoro svaki dan ih čujem, ali ne želim im ići kucati jer znam da je to njihova potreba, ali moraju imati obzira prema svojoj djeci, a i s 50 godina svaki dan to meni baš i nije normalno. Što da radim ubuduće? Je li to vama normalno? Kako da se ponašam?

Neki od vaših odgovora:

Midnightgirl: Sve što imam da kažem je Bože Gospode.

Freshavocado: Shvati da je to normalno. To što imaju 50 godina ne znači da više nisu ljudi. Iako da, mogu misliti kako je to neugodno kad čuješ vlastite roditelje u sobi do da to rade. Ako ti toliko smeta, reci im. Ionako bi trebali očekivati da ćeš to reći kad toliko galame.

Someonehere: Samo ih ignoriraj i to je sve normalno, to razbija stres i neka uživaju dok mogu. Ako ti jako smeta odi van i pusti ih 2-3 sata neka obave to pa se vrati ili gledaj film, slušaj mjuzu, crtaj, radi nešto sa slušalicama.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Nevinost

Hej! Ovo pišem u ime svoje prijateljice jer trebam savjet.

Znači prije desetak dana smo došli s jednog školskog putovanja gdje smo bili u nekom hotelu. Jednu večer smo svi bili u nekom klubu u pratnji profesora kojeg nije bilo briga i tu smo uspjeli nagovoriti konobare da nam daju alkohol (govorim u množini jer većina razreda je to pokušavala) i oni su popustili i ništa nisu rekli profesorima i pola se razreda napilo, uključujući i moju frendicu iz sobe. I po povratku u hotel, ona je kao otišla u hodnik da se otrijezni (najgluplja stvar koju ste čuli u životu sigurno, ali i ja sam bila pripita pa mi to tada nije zvučalo toliko besmisleno). Ja sam zaspala da bi me ona usred noći probudila svojim plačem i jecanjima kako je izgubila nevinost u šesnaestoj s nekim likom iz susjedne sobe koji je bio tu nešto, bla bla bla. Kako će ju tata ubiti jer joj je tata užasno strog, živi kao gušter pod kamenom i ne želi čuti da bi uopće izašla u park, pred zgradu s dečkom/prijateljem, a ne da se se*ala s dečkom. Što da ja radim? Strah ju je priznati mami i tati. To ne bi bio toliki problem da ona ne mora ginekologu jer ima sje*ane mjesečnice i sad ginekologinja će sigurno mami njenoj reći da je imala odnos. Na kraju ću ja ispasti kriva, tata će joj pobiti i mene i profesore i dići će školu u zrak. Što da radim? Kako da im se to na najmirniji način objasni Dogodilo se slučajno...

Neki od vaših odgovora:

Adriii: Na ginekološkom pregledu se ne može 100% utvrditi nevinost zato što himen ne pukne skroz tijekom odnosa; btw. ginekolozi to ne govore i ne smiju tak da nema beda ;) <3

Ana_sostar: Kao prvo, smiri strasti. Kao drugo, postoji nešto što se zove liječnička tajna - znači ostaje između liječnika i pacijenta. Sumnjam ja da je ona bila baš toliko pijana da je mogla hodati, a nije mogla skupiti noge? Nešto ne štima u vašoj priči i kojom ste vi to logikom bili svi pijani, a profesor kao to nije skužio? Kao treće, što ti tu imaš biti kriva? To je njezina osobna stvar.

Rora7: Bolje bi bilo da kaže nekome. Možda mami jer mislim da bi ona to trebala znati. Ali ako je i mama kao i otac, onda nek moli Boga da nitko neće saznati.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Dečko

Pozdrav ekipa! S dečkom sam u vezi mjesec i nešto dana, imamo 14 godina. Mama mi ne dozvoljava da on dođe kod mene doma jer kaže da smo premladi da bi se nalazili jedno kod drugog, a ja ne kužim zašto... Idemo van, ali nikada on nije bio kod mene ni ja kod njega. Mama vjv misli da ću se seksati s njim, ali to mi nije ni na kraj pameti i mislim da me i ona dovoljno poznaje da bi trebala znati da to ne bi napravila u toj dobi, a ni on, jer znam kakav je... Tko je u pravu?

Neki od vaših odgovora:

Lolako123: Premlada si da dečko dolazi kod tebe. To tek tamo sa 17 godina. Mama ti nije zabranila da se nalaziš s njim, ali ona računa da si još dijete (što i jesi) i da ćeš imati još puno dečkiju. Mama ti je u pravu jer ne želi da svakog dečka kojeg upoznaš dovodiš kući. Po meni skroz opravdano.

Ellie2001: Ja sam uvijek smjela dovoditi koga sam htjela, a da nije stariji od 17 godina (meni je 15), dečka, prijatelje i muške i ženske i nikada mi mama nije kvocala zbog toga. Neki su roditelji stvarno zatucani.

Andjicaaaa4: Imam sličan problem (tvrdoglave roditelje). Imam 14 god i dečka. Samo što meni roditelji ne daju ni da s njim SAMO prošetam, a kamoli da idemo doma jedno drugome. Ti probaj da mamu uvjeriš da jednostavno nećete raditi ništa što je neprikladno za vaš uzrast... Ako to ne upali, reci joj da ti dolazi s namjerom da ti pomogne oko nekog zadatka ili predmeta koji ti ne ide baš od ruke. Ako ni to ne uspije, jbg, barem se viđajte, neki ni to ne smiju. I sretno! :)

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


Foto: Profimedia/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Najpopularnija pitanja ovog tjedna – tinejdžerske veze, seksualnost i zdravlje kao enigma

Ljubav u fokusu – 3 najčitanija pitanja proteklog tjedna koja nas sve muče

3 najčitanija pitanja ovog tjedna: rođendan, poljubac i veliki problem s mamom

veza roditelji problemi seks Pitanja i odgovori

Još vijesti