Slika nije pronađena

Za sve vas koje muče problemi, dvojbe ili odnosi s prijateljima/roditeljima/profesorima ili pak u vezi postoji naša rubrika 'Pitanja&Odgovori'. Tamo odgovarate sami sebi i pomažete si kada 'zagusti'.

via GIPHY


A 'zagustilo' je na svim poljima... Muče vas seksualna orijentacija, pušenje, starci koji vam ne daju da dišete, frendovi i frendice koji vam stvaraju probleme. Upravo zato, za vas smo izdvojili top pitanja proteklog tjedna. To su: 'bi sam', 'ne pušim pa nisam', 'mama' i 'kopira me'.

>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori

U nastavku pročitajte pitanja i neke odgovore:

1. Bi sam

Imam 14 god i bi sam. Skužila sam da me cure privlače na onaj način i htjela bih upoznati još neku curu koja je isto... I koja bi htjela.. Don't judge?

Neki od vaših odgovora:

Parabellum_1102: I što bi sada ti sada, da ti držimo svijeću? Ako ti se sviđaju cure to je okej, ako nađeš neku sličnu sebi još bolje, ali s 14 godina teško da možeš išta poduzeti u vezi toga. Kada budeš malo starija, ima stranica za upoznavanje i tako pa možeš naći neku sličnu sebi.

Iveko1995: Jedan period života kada te privlači isti spol.. Ništa strašno

Freshavocado: Bilo da si bi curious, bi, lezba, hetero, istražuj i boli te briga što drugi misle. Sad si vrlo mlada, još uvijek ne možeš biti sigurna što te zanima, ali s vremenom ćeš shvatiti. Za to vrijeme nađi neke gay dating stranice ili nešto slično. Ima ih, ne brini se.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Ne pušim pa nisam

Ovako: do 7 razreda sam imala tu jednu grupu prijatelja s kojima sam bila svaki dan, o svemu pričala, družili smo se, svađali, mirili... Sada, kad smo 8. razred postali su elita jer ja ne radim ono što oni rade... Ne pušim, ne pijem i te gluposti.... Bi li ja trebala početi pušiti da bih se uklopila ili što? Svaki dan sam sama, nemam prijatelja jer je cijeli razred postao dio te je*bene elite. Što da napravim?

Neki od vaših odgovora:

Teeam: Moj savjet – nemoj početi pušiti. Oni misle da su sad elita kako kažeš, ali čekaj dok dođu u srednju školu, onda neće biti nikakva elita. Znaš i sama vjerojatno kako pušenje utječe na zdravlje. Ja sam pušač, ali počela sam pušiti u srednjoj školi. Razlog? Nemam pojma. Druži se s njima ovako ako možeš, a ako ne, onda se jednostavno makni od njih. Znam da je meni to lako reći, a tebi malo teže učiniti, ali nemoj se mijenjati i uništavati si zdravlje zbog njih. Vjerujem da imaš i drugih prijatelja u razredu koji nisu takvi. Uostalom, izdrži još mjesec, mjesec i pol i onda svako ide na svoju stranu.

DGS_: Nemoj počinjati, ja se družim s nekima koji puše, ne znam, uklopio sam se od početka s njima, ne je*e ih pušim li ili ne, to su prijatelji. Ako te neko odbaci jer ne pušiš, onda su to debili.

Dusko7492: Cigarete su nešto najodvratnije što postoji!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Mama

Ovako: razumijem da se majke brinu za svoju djecu. Ali moja mama stvarno, gdje god da idem, ide sa mnom, npr. idem s prijateljima u kafić, negdje s klubom, ekskurziju i ona uvijek s nama. Pa mislim, baš se trpa u sve i to me jako nervira. I rekla sam joj milijun puta da mi smeta to, ali njoj je trip 'jednom se živi'. Pa znam, ali može valjda imati neku granicu, prošla je odavno moje godine i njene godine za zabavu, izlaske i slično su prošle. Mislim da smo mi u godinama kad nam baš treba privatnosti, ali moja mama to ne može skontati, nema Boga. Posebno me nervira što na ekskurzije ide s nama, pa kao da sam predškolski uzrast pa da moram uvijek roditelje imati uz sebe, gdje god krenem. Samo što ne ide sa mnom u školu... Stvarno izvinite ako sam pisala drsko, pokušavam vam dočarati situaciju, samo se zamislite u ovakvoj situaciji. Pišite nekakve prijedloge ako boga znate.

Neki od vaših odgovora:

EverythingElse: Ide s tobom u kafiće? To ne da nije normalno nego je ludo.

Mirnaipovucena: Nađi svojoj mami frendicu jer ovako si joj jedina zanimacija ti.

Rea343: Trebaš pokazati mami da si zrela osoba.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


4. Kopira me

Ćao, znam da ovo zvuči kao problem na vrtićkoj razini, no stvarno mi smeta. Ima jedna cura u mom razredu s kojom sam u biti u dosta dobrim odnosima, jedino je problem što me baš u svemu kopira. Ali doslovno, ja dođem u školu u jednoj majici, ona drugi tjedan u istoj toj, sluša istu glazbu kao ja, priča kao ja, iste tenisice, mobitel (sve je nakon mene kupila), ja sam se ošišala na kratko prije tjedan dana, jučer došla ona s istom frizurom u školu... Mislim stvarno mi je već dosta toga, živcira me užasno, a ne želim joj reći da prestane jer mislim da bi mi samo rekla kako sam si to umislila i da sam umišljena.. Ali stvarno nisam! Što da radim?

Neki od vaših odgovora:

Freshavocado: Ne možeš ti tu ništa. Nitko njoj ne može zapovjediti da prestane raditi te stvari. Možeš joj jedino dati do znanja da si primijetila da te kopira, na neki diskretan način. Na primjer, kad opet nešto nabavi ili napravi nakon tebe, prokomentiraj to u stilu 'mogla sam to i očekivati'. No nemoj da te to toliko nervira, ona očito nema svoju osobnost, ali to je njezin problem, ne tvoj.

SaddlerAgain: Meni bi bio kompliment da me netko kopira.

LadyLaura: Sviđa joj se tvoj ukus i želi biti poput tebe. Shvati to kao kompliment. Nisi ti na gubitku, nego je ona. Original je uvijek vrjedniji od kopije.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


Foto: Profimedia/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Kada je vrijeme za prvi put? Pitanja na koja želite odgovore na jednom mjestu

Od prvog poljupca do prekida – najpopularnija pitanja proteklog tjedna na koja ste tražili odgovor

Roditelji i seks u svim kombinacijama – evo što vas je najviše zanimalo protekli tjedan

tinejdžeri čitano problemi Pitanja i odgovori

Još vijesti