Slika nije pronađena

Donje rublje nosimo svaki dan te se sve čini vrlo jednostavno - nosimo ga, skinemo i bacimo u košaru za rublje.

U donjem rublju bi se trebali osjećati ugodno jer je ono sigurno `skrovište` za naše intimne dijelove tijela, a baš zbog toga nekada nas muče pitanja koje nas je sram naglas izgovoriti.

Koliko se često donje rublje treba prati ili kako najlakše ukloniti mrlje od menge s gaćica samo su neke od misli koje nas kopkaju – evo i odgovora:

Je li u redu nositi jedne gaćice više od jednog dana?

Društvo će nam reći da je nositi gaćice više od dva dana odvratno i totalno neprihvatljivo, ali to zapravo nije tako. Stručnjaci kažu da se gaćice ne bi trebale prati dok na sebi nemaju očite mrlje i prljavštinu. Kažu da bi ih bilo dobro nositi i nekoliko dana te ih potom oprati. Naravno, postoje iznimke. U slučaju da vježbamo trebali bi češće mijenjati donje rublje ili ako osjetimo neugodan miris koji dopire iz gaćica.

Jesu li mrlje od kakice odvratne i čudne?

Mrlje od kakice na gaćicama mogu biti vrlo neugodne, ali to nije neuobičajena niti čudna pojava. To se događa ako se ne obrišemo kako spada nakon velike nužde, a ovo se posebno odnosi na tange. Premda ova pojava nije čudna ona može biti opasna jer bakterije s izmeta mogu doći u područje vagine što može uzrokovati infekciju.

Koliko često treba prati gaćice?

Već smo utvrdili da se može nekoliko dana izdržati u istom donjem rublju, ali koliko općenito često gaćice treba prati? Neki stručnjaci preporučuju pranje odmah nakon nošenja što i radi većina ljudi. To je najlakši način da svoje gaćice držimo čistima i sigurnima.Jesu li tange loše?

Premda postoje brojna istraživanja koja govore o tome kako su tange loše za zdravlje, žene i dalje ne odustaju od njih. One mogu pomoći prekriti područje `tamo dolje` dok istovremeno neće ocrtavati gaćice na odjeći. No, tange zbilja jesu loše za zdravlje jer tanke linije na njima mogu lakše prenijeti bakterije od nužde u vaginu što će uzrokovati infekciju. Tange nisu najbolja stvar na svijetu, ali nisu ni najgora.

Je li loša ideja izaći bez donjeg rublja?

Opasno, čudno, nervozno- tako bi većina izlazak van bez donjeg rublja. Iako će brojni ljudi reći `odvratno` ako čuju da netko ne nosi donje rublje, ali zapravo takav izlazak van uopće nije loš. Koliko god smiješno zvučalo, vagini treba zraka i slobode jer kada je stalno `zarobljena` u gaćicama može postati plodno tlo za nastanak bakterija. Izlazak van bez gaćica može biti prevencija za nastanak infekcije.

Kako se riješiti mrlja od menge koja je završila na gaćicama?

Mrlje od menge iritiraju svaku curu jer imaju moć upropastiti naše najdraže gaćice ili čak posteljinu. Srećom, mrlje od menge se mogu riješiti. Dobro je upotrebljavati deterdžente s oksidiranim izbjeljivačem i one koji imaju u sebi formulu za `enzimsko čišćenje`. U slučaju da nemamo takve deterdžente uvijek nam može pomoći vodikov peroksid ili sok od limuna, ali to vrijedi samo za svijetlu odjeću. Isto tako može se pomiješati aspirin i soda bikarbona kako bi se dobila pasta koja će skinuti krv.Kako mogu znati kada trebam kupiti novo donje rublje?

Najgora stvar s odjećom je ta da koliko god mi nju prali i održavali, uvijek nam treba nove odjeće. Sve navedeno vrijedi i za donje rublje. Ako naše gaćice imaju mrlje koje ne možemo oprati, poderane su ili nam više nisu udobne tada kupimo nove.

Koja je najbolja tkanina od koje se rade gaćice?

Najbolji materijal za donje rublje je pamuk. Pamuk možda nije najseksi izbor gaćica, ali je najzdraviji. Pamuk diše više nego bilo koji drugi materijal, a kako smo prije spomenuli- vagina mora disati.

Koliko mi je gaćica potrebno i kakvi sve modeli dolaze u obzir?

Ne postoji određena brojka koja govori koliko bi djevojka trebala imati pari gaća ili grudnjaka. Svatko će odrediti koliko mu je gaćica potrebno, ali najbolji prijedlog je ovaj: treba imati onoliko gaćica da možemo izdržati dva tjedna bez pranja tako da imamo svježi par donjeg rublja svaki dan. Modela postoji više te samo možemo birati: oblik bikinija, tange, bokserice...


Izvor/foto: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Što poručujete vašim donjim rubljem?

Menstrualne gaćice umjesto tampona i uložaka- fuj ili cool?

Najčudnija pitanja o tanga gaćicama

Donje rublje gacice gaće