Donje rublje

Postoji čak nekoliko razloga zašto donje rublje za cure ima najčešće naprijed malu mašnicu. Njena je funkcija skroz korisna u nekim slučajevima. Ovo se pitanje pokrenulo na Redditu još prije nekoliko godina.

Iako je rasprava o ovoj temi započela prije malo više godina, jednako je bitna i danas jer puno cura ovo ne zna. Ispada da mašnica koju često možemo vidjeti na gaćama nije tu bezveze ili samo kako bi tvoje donje rublje učinila slađim ili ženstvenijim. Postoji čak nekoliko razloga zašto je tu, a jedan bi i tebi mogao biti koristan. Prvi od razloga ima veze s poviješću. Davno prije, dok još nije postojala elastičan traka, koja se stavlja i u rub gaća, donje je rublje na tijelu držala špagica koja je bila provučena kroz gornji dio gdje je danas gumica, a tu gdje je mašnica se ta špagica vezala u mašnicu, da stoje. Tako se osiguralo da gaće neće pasti, ali je pomagalo i da se regulira veličina.


Drugi razlog zbog kojeg je tu, a zbog kojeg i tebi možda koristi, iako to nisi nikada doživjela, je da znaš koja je prednja strana u slučajevima ako se oblačiš u mraku. Danas je mašnica tu u dekorativne svrhe, ali ispada da stvarno može biti i korisna. Nije nekome random palo na pamet da stavi mašnicu tu, samo eto tako, zbog izgleda, nego stvarno ima razlog zašto je tu.

Pogledajte još:

Tips & Tricks: Kako spriječiti ocrtavanje donjeg rublja ispod odjeće?

Vrijeme je da odrasteš – donje rublje kojem više nije mjesto u tvom ormaru


Tange, čipkaste ili bokserice - što gaćice koje najradije nosiš govore o tebi?

gaće mašnica na gaćama Donje rublje

Još vijesti