doček nove godine

Još ima nekoliko dana do nove godine, a sada je pravo vrijeme za sjesti, uzeti papir i olovku i napisati svoje novogodišnje odluke. Određivanje ciljeva za nadolazeću godinu može ti samo pomoći pa zašto ne pokušati!

Prvi korak do ostvarenja stvari koje želiš je da si postaviš realne ciljeve koji će ti pomoći to ostvariti. Jedan od načina za to je i da doneseš novogodišnje odluke. Nemoj biti nerealna i donositi odluke za koje znaš da nema šanse da ih ostvariš, to će te samo demotivirati. Postoji nekoliko realnih odluka koje bi trebao donijeti svatko, jer one će ti pomoći da iskoristiš godinu na najbolji mogući način. Izdvojili smo ih 10 koje su obavezne, a koje si svatko može prilagoditi da mu bolje odgovaraju.

1.Svaki se tjedan vidi s frendicom/ekipom

Ne u školi ili na putu do škole, već barem jednom tjedno dogovorite da odete na kavu, nešto pojesti, na cugu, podružite se kod nekoga doma… Nekada je teško redovito okupiti cijelu ekipu, ali vrijedi pokušati. Nemoj zaboraviti na svoj društveni život, on je itekako bitan za mentalno zdravlje. Redovita druženja su navika koja vam može samo pomoći da se osjećate bolje jer malo tračanja uvijek oraspoloži.

2.Svako jutro čim se probudiš, složi krevet

Neka se na tvojoj listi pronađe i jedna dobra odluka, neka koja će te potaknuti da budeš bolja. Ne mora to biti ništa veliko. I mala stvar poput slaganja kreveta, za što ti treba manje od minute, je velika stvar ako to inače ne radiš. Soba će ti izgledati bolje, a i ti ćeš se osjećati bolje. Ako ovo već radiš, tvoja odluka može biti i da ne ostavljaš odjeću nepospremljenu ili da redovito čistiš sobu.

Novogodišnje odluke Ove godine napravi listu novogodišnjih odluka kojih ćeš se stvarno držati – 7 savjeta kako ju složiti

3.Prekini s jednom lošom navikom

Nemoj reći da ćeš prekinuti pušiti ili piti ako to stvarno ne misliš. Ne mora tvoja odluka biti tako drastična. Odaberi neku naviku za koju znaš da je loša, a za koju si sigurna da ju možeš promijeniti. Svi ovakvih navika imamo dovoljno, od sljedeće godine imaj jednu manje.

4.Promijeni svoj izgled

Bilo da odlučiš početi vježbati, promijeniti frizuru, početi skupljati novac za tetovažu ili odlučiti redovito ići na manikure – donesi jednu odluku za sebe, neku koja će ti pomoći da se osjećaš ljepše i bolje. Novogodišnje odluke nisu samo odricanja i velike životne promjene.

5.Otiđi negdje gdje nikad nisi bila

Gdje god da to je, sljedeće godine posjeti neko takvo mjesto. To može biti odlazak u drugu državu, grad ili jednostavno na klizalište ili na Sljeme ako tamo nisi nikada bila. Ovo je način da stvoriš neke nove uspomene 2023. i napraviš nešto što nikada nisi i usput se zabaviš.

6.Otiđi barem jednom kod zubara

Nemoj zaboraviti ni na svoje zdravlje. Odlazak kod zubara previše ljudi ignorira i odgađa, a čak iako ti nije ništa i ne boli te zub, barem jednom godišnje odi na pregled. Ne košta te ništa, a napravit ćeš si veliku uslugu.

7.Pročitaj barem jednu knjigu

Nemoj da zadnja knjiga koju si pročitala bude 'Vlak u snijegu'. Jednu knjigu možeš pročitati sigurno!

8.Počni piti više vode

Dobar način kako se držati ove odluke je da uvijek sa sobom nosiš napunjenu bocu za vodu. Čak i kada si doma. Stvoriti naviku da piješ dovoljno tekućine dnevno je zdrava odluka koje se nije teško držati, a koja će ti biti itekako od koristi. Smanji pijenje soka, a pojačaj vodu!

9.Pomogni mami s nečim minimalno jednom tjedno

Tu je i jedna odluka kojom ćeš napraviti nešto lijepo za nekoga drugoga. Nitko ne očekuje da ćeš donirati redovito odjeću ili hranu, ali ovo možeš. Barem jednom tjedno uskoči mami s nečime, pa makar to bilo i da opereš suđe nakon ručka ili da usisaš stan.

10.Odredi si mjesec dana kada nećeš kupiti ništa novo

Zadnja se odluka odnosi na uštedu novaca. Ako možeš štedjeti i više, super, ali ako ti ovo baš ne ide i stalno kupuješ novu odjeću ili šminku, ovo ti može biti super izazov. Jedan mjesec odaberi kada nećeš kupiti baš ništa novo, u stilu nove odjeće, obuće, šminke, modnih dodataka i drugih sitnica koje ti nisu potrebne za preživjeti. Mjesec dana možeš izdržati, a kada vidiš koliko si uštedjela, možda ovo isprobaš još koji mjesec.

novogodišnje odluke realne novogodišnje odluke planovi Ciljevi

Još vijesti