Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Ovo su samo neka od pitanja koja su u zadnjih tjedan dana potaknula rasprave, pogledaj ih i daj i svoj savjet.

1.Ucjena please help :/

Molim teen da ovo objavi. Imam 15 godina i s jednim dečkom od 18 godina sam se dopisivala na snapu. Svidjeli smo se jedan drugome i razmijenili smo par fotki malo intimnijih. Za par dana sam skontala da on želi samo sex i napisala sam da se ne želim više dopisivati s njim, a on me počeo ucjenjivati da ima moje intimne fotke i da će to poslati svim mojim frendovima i frendicama na fb jer sam mu dala svoj fejs. Ja stvarno ne znam što da radim, ako ga blokam ili prestanem pisati s njim poslat će moje fotke svima. Roditeljima i policiji me je to sram reći i stvarno ne bi htjela da me drugi gledaju na takav način. Ako imate neki savjet molim vas, jer stvarno više ne znam što bi napravila da izađem iz ovog problema?

Neki od vaših odgovora:

MrDeadpool: Generalno, sigurnost na internetu je nezavidna. Imaš i ti njegove slike, osim ako su fake, onda si u banani. Postoje načini da s raznim Iplogger-ima i drugim metodama dođeš do IP adrese, ali čisto sumnjam da će ti to pomoći jer je većina IP adresa dinamička.Sakrij popis prijatelja na fb, tako ćeš smanjiti mogućnost da pošalje slike tvojim prijateljima.
Ti si također u nezavidnoj situaciji, ne znaš ništa o dotičnom i njegovim namjerama. Ne znaš da li se radi o običnom napaljenku koji samo blefira, ili je pak riječ o psihopatu koji je u stanju realizirati prijetnje. Isto tako, gledaj što imaš za izgubiti ako ga prijaviš. Ja bi ga na tvom mjestu prijavio jer nemam što za izgubiti.

Ana_sostar: Razlika je između 'razmijenili smo' i 'ja sam mu poslala' - ako ste ih razmijenili onda i ti imaš njegove, osim ako ti nije slao fejk fotke :$ Realno nemaš se što ti s 15 dopisivati s likom od 18, niti nemoj to više pokušavati.

Galexia: Iskreno, što drugo može željeti lik od tebe koji te nakon par dana snepanja pita za intimne slike? Dugo ti je trebalo da shvatiš.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


2. Tip dečkiju, površnost
Imam frendicu koja mi se ruga da se uvijek palim na neke 'jadnike' i da mogu puno bolje od onog što se meni svidi. Naravno bilo je dečkiju koji su mi bili privlačni i bili su 'frajeri', ali nerijetko bi bili odjebani radi nekog povučenog asocijalca. Sam primjer je da mi se u klubu punom stvarno zgodnih dečkiju (od kojih su se neki ((ne svi naravno)) meni upucavali) svidi čupavi lik koji pleše u kutu s dva frenda i ne doživljava niti jednu curu. I nije da ju on ne doživljava jer je neki umišljeni macho men, znam tog dečka i znam da je opušten i povrijeđen od mnogih, ali se ne snalazi vani i lakše mu je baciti ignor. I on sad kao sam on nije bitan, ali je činjenica da me boli kad mi frendica kaže da se palim na jadnike ili izvrijeđa nekog lika koji je meni baš napet. Ne znam kako da se nosim s time jer vidim da se njoj sviđaju prekrasni dečki koji mene ne privlače jer em znam da nemam šanse kod njih, em znam ako imam, da imam radi svojeg izgleda (pretežno tijela), što mene jako odbija. Naravno da sam površna na neki način i da ne bih bila s nekim tko me skroz ne privlači, ali uopće me ne pale ti frajeri za koje znam da su zgodni, ali površni. I onda overthinkam i pomislim da si samo nabijam lažni moral. Nekad pomislim da je možda problem u tome što tražim nekog tko mi totalno paše što se tiče stajališta jer znam da ne bih mogla biti s nekim ljepotanom ako npr. ne težimo ka istim ciljevima i željama. Nekad mi bude žao jer propustim neke lijepe prilike, ali jednostavno ne osjećam tu povezanost. Što se morala tiče, to nemam, tj. smatram da je naučen (?). Dakle nisam neki teški moralista koji smatra da je ponašanje bitnije od izgleda, jednostavno ne mogu se prepustiti frajeru koji poslije tog ne može sa mnom pričati 3 sata o zajedničkim temama, demonima ili hobijima.

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Biraš dečka koji ti više odgovara i s kojim bi se mogla pronaći i kraj. Pusti druge i njihova mišljenja, bitno je da tebi valja.

Ingridddd: Nađeš lika koji se TEBI sviđa! Kraj!

44Gabrijela3_: Pusti prijateljicu. Hoće li ona biti s likom koji se tebi sviđa?

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


3. Dečko i odjeća

Heej ekipa! Imam 16 godina i dečka od skoro 19. Znamo se već skoro godinu i pol i bili smo s prekidima u vezi, a sad smo zajedno već 3 i nešto mjeseca. Moj 'problem' je taj što bih voljela da se on oblači malo modernije nego što se oblači jer nosi staromodne džempere na košulje i stare traperice i tenisice. Nije mu problem financijsko stanje. Znam da ovo zvuči kao da sam površna i samo to gledam, ali mi u zadnje vrijeme to dosta bode oči i počela sam vise obraćati pažnju na to jer želim da bolje izgleda. U odjeći koju nosi izgleda starije i nekako čudno. I to nisam primijetila samo ja nego i moje prijateljice koje mi za njega govore da si ne pašemo i komentiraju odjeću. Ne znam kako da mu to kažem na ljepši način da ga ne uvrijedim ili da jednostavno šutim jer sumnjam da ću išta promijeniti. Njemu se to očito sviđa. Meni nekad daje 'savjete' oko odjeće i ja se trudim za njega izgledati bolje, a onda vidim njega koga ne zanima sviđa li se meni to kako se on oblači. Komplicirano je za objasniti, ali imam osjećaj kao da sam u vezi s pedesetogodišnjakom. Moji roditelji se djelomično slažu sa mnom jer su i sami vidjeli slike i kažu da se oblači malo prestaromodno. Razumijem da je to očito njegov stil i ne mogu to promijeniti, ali onda barem može naći odjeću primjereniju svojoj dobi. Da mu kažem to ili šutim?

Neki od vaših odgovora:

Adder: Gluposti. Ja uvijek nosim trenirku, tj. 99% vremena. Ostatak vremena, nosim baš taj 'staromodni' stil. Ne vodim brigu o modi i prave žene cijene moj stil, ipak sam muškarac, a ne modni mačić koji pazi na te gluposti. I tako su ti 'moderni' stilovi feminizirani i kad vidim takve moderne stilove, ponosan sam na svoj 'staromodni' stil.

roza55: Hmm, ja bih mu za poklon kupila odjeću kakva se tebi sviđa ili mu tu i tamo natukni da bi bilo fora da proba odjeću izvan njegove comfort zone. Ali najbolje ga je prihvatiti takvog kakav je, ako on tebi komentira odjeću, komentiraj i ti njemu. Odijelo ne čini čovjeka, zar ne?

Febjuari: Tip očito ulaže neki napor u gajenje svog stila, da se zaključiti iz tog što nosi džempere preko košulje; vruće je u tome, a nije lako ni navući to na sebe. Želim reći da svjesno bira jedan te isti stil, za razliku od mene, koji ispada 'staromodan' zbog lijenosti i uzimanja prve obleke koju vidi u ormaru. Očito je da je i uspješan borac protiv trendova koji žele feminizirati muškarca, svaka čast. Predlažem ti da mu ti kupiš koju majicu umjesto da očekuješ od njega određeni trošak, isprsi se ti prva, on će slijediti tvoje vodstvo jer obleka liku ipak nešto znači. Da ne znači nosio bi ful jednostavno i prvo što mu padne pod ruku, košulja + džemper to ziher nije. Odi u dućan i ugrabi nešto što se tebi svidi, pokloni mu to i kad obuće reci kako mu jebeno stoji; mogu garantirati da će lik nakon tog i sam uzet štogod slično.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Freepik - katemangostar

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Kako se nositi s odbijancem, je li masturbacija grijeh i što ako su ljudi oko tebe djetinjasti

Najčitanije teme tjedna: Prebio ga je, ali nije siguran je li trebao, a ona se boji njegovih prijetnji!

Najčitanije teme: Je li sponzoruša, kako da preživi toksičan razred i zaljubljena je u best frenda, što sad?

ljubav dečko pitanja odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti