Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

I ovog je tjedna bilo zanimljivo u komentarima ispod vaših pitanja. Dijelili su se savjeti, pokretale rasprave i opisivala iskustva – sve kako bi jedni drugima pomogli s problemima koji vas muče. Neka od najčitanijih pitanja odnosila su se na situacije kada ti starci ne dozvoljavaju da kupiš mobitel koji želiš, što napraviti kada dečko organizira druženje s ekipom i ni ne kaže ti za to, a tražili su se i prijedlozi teen serija koje preporučujete.

1.Starci i mob
Bok. Ovako uskoro će firma i dobit ću nešto novaca. Pošto mi je mobitel jako razbijen i ne isplati mi se popravljati ga mislila sam za te novce kupiti drugi, ne znam zašto, ali jednostavno sam si zaželjela iphone 11. Naravno ne bih ga kupila u Apple storeu, nego bi mi obiteljski prijatelji mogli nabaviti mobitel po cijeni od 5000 kuna (to ne bi bili svi novci od firme jer već imam ušteđeno nešto). I da se razumijemo, ja znam da je to puno novaca za mobitel i da bi mi se više isplatilo kupiti jeftiniji mobitel pa onda još odjeću ili nešto. Inače ni jedan mobitel kojeg sam imala tijekom ovih 15 godina nisam dobila nego sam sama skupljala novac za njega i ne bunim se, ali ne shvaćam zašto mi roditelji sad brane kad je to moj novac i nema nikakve veze s njihovim jer ne trebaju ništa dodati. Kao što sam rekla, znam da je puno i da oni ne žele da ja potrošim toliko novaca na mobitel, ali ja stvarno želim taj mobitel jer bi mogao potrajati duže od ovog za 1600 kuna. Pokušala sam razgovarati s njima, no mislim da im nije ni na kraj pameti da mi dozvole da kupim taj mobitel jer on 'nije primjeren mojoj dobi' i 'samo Amerikanci i ljudi koji za posao trebaju jače mobitele troše novac na te gluposti', ja stvarno ne vidim problem u tome ako je to nešto na što ja želim potrošiti svoje novce. Moj brat ima patike koje koštaju 1500 kuna i njemu su nadodali na njegovu ušteđevinu od 500 za PATIKE koje će on za godinu dana prerasti i zaprljati, a to želi samo da se hvali po školi, a ja ne mogu u potpunosti svoju ušteđevinu potrošiti na ono što ja želim. Isto tako, sestra je dobila mobitel u trećem razredu za 2500 kuna, bez da je i lipe nadodala za njega, kad idemo u shopping oni uvijek imaju više novaca na raspolaganju iz ne znam kojih razloga. Kako da ih uvjerim da znam da je mobitel skup, ali da ga želim? (i molim bez pametovanja jer ZNAM DA JE SKUP).

Neki od vaših odgovora:
kika6469: Po meni iphonova visoka cijena ne opravdava kvalitetu. Nemoj misliti da će ti duže trajati samo zato što si ga platila 2-3x više nego neki prosječni. Izgovori tvojih roditelja su besmisleni, ali oni su u pravu po meni. Iphone više služi za preseravanje pred klincima u školi. Da ja mogu birati radije bih uzela Samsung (ako već hoćeš nešto skupo), neće ti se početi crashat tako rano i generalno ima bolje performanse. I ne znam jesi ti pitala te obiteljske prijatelje može li to stvarno tako, možda ti roditelji ne daju jer ne može ili jer im je neugodno tražiti ih, a za tebe onda izmisle neki lijevi izgovor.

junikornjenaj: Pa kupi neki jeftiniji, zar stvarno mora biti iphone. Samsung su super ili tako neki. Ako su ti sestri kupili za 2500 trebali bi tebi dati za takvu neku cijenu. Mislim kako se djeci ne smije davati toliki novac ipak su djeca u pitanju. Za 5000 kn možeš kupiti svašta ili štedjeti. Bolje da si kupiš mob za neku manju cifru pa da si kupiš što te još zanima. Taj novac je trebalo zaraditi, razmisli malo, i da ga sad svog potrošiš na jednu stvar ne bi baš bilo u redu. Je tvoj novac, ali nisi ga ti sama zaradila koliko sam skužila. Opet ne znam koliko imaš godina, ali čim ovo pišeš mislim da nisi ni u srednju krenula tako da ona tolika cifra za mobitel je puno. Kao što sam rekla, pitaj ih da kupiš neki jeftiniji od tog ili ih točno pitaj do koliko možeš potrošiti za mobitel. Ne znam, sad ti vidi, nitko ih ne može nagovoriti da se predomisle, probala si, ali eto. I opet, djeci ne treba davati toliki novac.

Crybaby05: Roditelji su ti u pravu, ne vrijedi toliku svotu dati da bi imala iphone. Razlika je između tenisica i mobitela, a čak i te tenisice su jeftinije. Mislim na kraju dana tvoji novci su tvoja stvar radi s njima što hoćeš, ali bez veze ćeš stući 5000 kn, poslije će ti biti žao kad vidiš nešto drugo.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Biste li se vi naljutili?
Bok. Kako biste vi reagirali da vaš dečko napravi neko druženje, pozove prijatelje i prijateljice, a vas ne. I pritom vam prešuti uopće o tome i pokušava sve to prikriti da ne skužite što je bilo. Ne bih ni saznala da mi nije pokazivao neke slike i onda je slučajno došao na neku s tog druženja. Jako sam razočarana i tužna, a on mi kaže kako se bespotrebno ljutim i da me nije zvao jer baš ne odgovaram njegovom društvu. Što vi mislite o tome?

Neki od vaših odgovora:
Bero8: Pa možda te želio zaštititi da te to njegovo društvo ne bi zezalo ili ismijavalo.

Galexia: Meni je moja baka dala savjet: nemoj se zamarati ničime za što nisi sigurna da će ti za 5 godina biti bitno. Nije okej što ti je išao to prešutjeti, ali nije imao loše namjere, vjerojatno ti nije htio reći u lice da se ne sviđaš njegovom društvu, da te ne ponizi. Bar ja tako nekako gledam na to. Ne znam iskreno kako bi ja postupila u toj situaciji, popričala bi s njim još jednom i dala mu do znanja da me je to povrijedilo, ali ne bi ga sad mučila s tim danima, niti pustila da mene to muči, riješila bih to jednim razgovorom.

Brown_Eyed_Girl: Ne moraš prekidati, ne moraš biti ljubomorna, niti tužna, a bome ni razočarana. Jer u svakoj vezi treba postojati vrijeme posvećeno samo dečku/djevojci i vrijeme posvećeno prijateljima. Znači, ne mora baš svaki put gdje on, tu i ti. Je l' ti imaš prijateljice? Je l' i on svaki put bude s tobom i tvojim prijateljicama na kavi ili vi cure imate zajednički dan bez dečkiju? Ako imate, onda pusti njega neka i on bude nekad sa svojim društvom bez tebe.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Serije
Ima netko prijedlog koje serije gledati? Mislim, da su više teen i zanimljive. Već sam pogledala Elite, La casa de papel, Riverdale, Sex education tkd te nemojte predlagati.

Neki od vaših odgovora:
Erna_17: Nije teen, ali je preedobra i baš je napucana adrenalinom (meni je čak bolja od La casa de papel) PRISON BREAK !!!!! VRHHHHHHHHHH ZNAČI.

Helenica: Prijatelji(Friends) najbolja serija i nasmijat ćeš se do suza i zaboraviš s njom na sve probleme.

Nuttela: 'The 100', nedavno je izašla 7 sezona, ali ne cijela i dok sam ju gledala shvatila sam koliko su ti prijatelji vrijedni u životu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Carlos Caetano/ Imdb

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Staviti li zajedničku tetovažu s dečkom, zašto svi vole cajke i kako odabrati srednju

Najčitanije teme: Kako smršaviti do ljeta, prestati si rušiti samopouzdanje i kliknuti s ljudima u razredu

Najčitanije teme tjedna: Je li samoubojstvo sebično, funkcionira li veza u troje i prvi dan srednje

dečko pitanja serije odgovori iphone savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti