Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

U moru tema o kojima se raspravljalo ovog tjedna izdvajamo tri koje su uhvatile vašu pažnju, ali i koje su teme s kojima se svatko može susresti u životu. Od problema s dečkom koji nikako ne prestaju, ali ga jako voliš do problema s odabirom faksa i slušanja tuđih savjeta što upisati. Pogledaj pitanja i savjete te daj i svoje mišljenje ako si već prošao/la nešto od ovoga.

1.Naočale/leće

Dosta dug period nosim naočale i svi su se već navikli na mene s naočalama i normalno da sam im malo čudna kad ih skinem, ali ja bih htjela nabaviti leće i početi s lećama. Neki su mi govorili da sam ružna bez naočala i to me baš smeta, a želim leće stvarno jer me naočale koče u mnogočemu tako da... i ne znam kako da se priviknem na sebe bez naočala, a da ne budem ružna drugima ili je to samo u mojoj glavi, nezz.

Neki od vaših odgovora:
Lamija56:
Zašto te briga što oni misle? Kako se tebi sviđa, tako i napravi. Nemam iskustva, ali svakako se raspitaj sa svojim doktorom. Držimo fige!

Nikich13: Stara, zaboli te za njih. Ako si im 'ružna', ne moraju te gledati. Budi ono što jesi i radi onako kako ti se sviđa i kako ti odgovara.

VolimZobenePahuljiceSaChiaSjemenkamaIVocem: Hahahah nisi sigurno ružna bez naočala, samo si im čudna jer su do sad naočale jednostavno bile dio tvog lica. Naviknut će se. Kad sam ja bila mala, kad je neko skinuo naočale, ja sam se te osobe bojala, izgledala mi je kao da nema oči.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Problemi s dečkom

Bok svima,imam 17 godina i imam dečka, zajedno smo godinu i 4 mjeseca i svako malo on nešto izmišlja samo da me može kriviti za nešto. I svaku noć ja plačem zbog njega i ne mogu više trpjeti to, al ne želim ga ostaviti jer ga volim, što da radim?

Neki od vaših odgovora:
Bubausupi:
Pa imaš dvije opcije. Ili pričati s njim o tom i pitati ga zašto to radi i možda uspijete to riješiti. Ili ga ostavi.

Hehehe05: Ja se vodim logikom, kad si s nekim trebao bi biti sretniji nego kad si sam, a ako nisi, onda bolje da si sam. Tvoj dečko očito ima problema sam sa sobom koje rješava kroz tebe i to što ti radi. Po meni bi nakon godinu dana trebala već znati koji je uzrok njegovog ponašanja ili barem biti na tragu toga jer nemoguće da se do sada već niste dotakli te teme. Voljeti nekog ne znači da moramo trpjeti frustracije i tripove te biti otirač za njihove probleme. Zapitaj se da li voliš sebe.

Natali02: Mislim da definitivno trebaš popričati s dečkom po pitanju toga, a i čudi me koliko dugo to trpiš s obzirom da to traje već duže vremena. Gledaj prvo najbolju stvar za sebe, pusti ljubav sa strane i ako ne ide raskini jer nema smisla da se uništavaš radi srednjoškolske veze.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Da li da upišem fakultet koji želim?

Bok, htjela bih vaše mišljenje, da li treba upisati ono što voliš ili što je traženo? Maturantica sam i mislila sam upisati pravo, baš me oduvijek zanimaju ti poslovi tipa kriminologije, detektiva, čak i odvjetnika, ali mi je jasno da u Hrvatskoj, ali i Balkanu općenito, nema kruha od toga, mnogo ih je na birou itd. Iako ne znam ni bi li ostajala ovdje ili tražila posao negdje vani. Roditelji me odgovaraju od toga govoreći da neću naći posao, ali ja ne mogu zamisliti da upišem išta drugo, jer stvarno sam oduvijek htjela pravo, ali opet me strah da neću se moći nigdje zaposliti... help, što bi vi učinili?

Neki od vaših odgovora:
Devil_ girl:
Ja bih izabrala ono što želim. Da, možda nema posla na Balkanu, ali ćeš ga naći negdje vani. Ja kao roditelj bih, usprkos svemu, rekla da mi se ne sviđa ta ideja, ali bih te podržala i nadala se da će sve biti kako treba. Autorice, napravi onako kako smatraš da je najbolje za tebe. Pusti što ti okolina govori. Čak i ako ne uspiješ s tim, ima posla, uvijek ga ima.

XxBezimenaxX: Uvijek je bolje upisati ono što želiš, teško je učiti i raditi nešto što te ne zanima i ne motivira.

MichelleObama: Da, to je malo zeznuto. I ja volim kriminologiju i pravo ili forenziku, ali u Hrvatskoj od tog nema baš kruha. Ako završiš pravo u Hrvatskoj i želiš raditi vani, nećeš moći jer je pravo u svakoj zemlji drugačije i zakoni su drugačiji te ti se ta diploma neće priznavati, barem sam ja tako čula. Ipak, ne preporučujem ti da upišeš nešto što ne voliš ili ne želiš. Upiši pravo i ako to toliko voliš potrudi se pa ćeš se i istaknuti među drugima. Znanje te može daleko dovesti. Mislim da, ako znaš jezik, možeš i vani studirati gdje je obrazovanje puno kvalitetnije. Graz je dosta blizu, a postoje i programi na engleskom, ako ti je njemački teži. Budući da smo u Europskoj uniji, više nije toliko skupo ići na fakultet u države koje su isto u EU. Malo istraži i možda te to zainteresira. Uglavnom, radi što ti voliš i nemoj odustati od svojih snova.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Dečku se ne sviđa poklon, dosadio joj je pas nakon tjedan dana i savjeti za masnu kosu

Najčitanije teme tjedna: Ljubomorna na dečka i što kada te netko privlači karakterom, a odbija izgledom

Najčitanije teme: Je li u redu da zauzet dečko ide na kavu s drugim curama i što kada te netko zavlači godinama

dečko pitanja naočale odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija odabir faksa