Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

U raspravama koje su se ovog tjedna pokrenule u rubrici 'Pitanja & Odgovori' pričalo se i davalo savjete na različite teme. Dok se neke cure muče jer im dečki gledaju profile cura koje se slikaju gole, druge imaju problema jer su simpi lagale da su iskusnije u ljubljenju i u krevetu, nego što je to stvarno slučaj. Osim ljubavnih problema, tu su i problemi sa zaostalim roditeljima. Pogledaj pitanja u nastavku.

1.Lagala sam...
Prije 2 mjeseca mi se javio jedan dečko. Razgovarali smo o svemu već i pitao me koliko sam do sad imala dečkiju i bila u vezi, također imam li iskustva u krevetu. Ja sam se naravno sramila i rekla da sam do sad bila u 4 veze i 3 put u krevetu, a lagala sam. Nisam do sad imala opće dečka niti se nisam poljubila, a kamoli izgubila nevinost. Imam 18 i sram me bilo reći mu da nikad nisam bila ni u vezi. Osjećam se loše jer sam toliko toga slagala o vezi mene, a što je najgore pitao me da izađemo i rekao da mu se sviđam. I što sad napraviti? Ja se niti poljubiti ne znam, a kamoli nešto više. On misli da sam već odavno izgubila nevinost i sve me to muči jako. Nez što da radim, pomagajte

Neki od vaših odgovora:
Stabil: Mislim da trebaš reći istinu. Ne znam kako će ići dalje, ali laž se ne može sakriti. Sretno i čuvaj se.

Ingriddddd: Bravo... I ja sam tako lagala haha i dečko me nije više htio ni vidjeti kad je saznao istinu haha. Dobro ja sam lagala da se zovem Viktorija ahahahah i da imam 20 godina hahahaha, a zovem se Ingrid i tad sam imala 17. Uglavnom reci mu istinu pa kud puklo brate i ti ga pretjera s 18 godina 3 put u krevetu. Ja do 19. ahahahaha nisam znala što je sex. Šalim se... A i opet, možda želi samo sex kad te to pita.

Ana_sostar: Bez uvrede ikome, no zar ti nije gore lagati da si do 18 godine bila s njih 4 u vezi i još s 3 spavala, nego da si rekla istinu i pokazala sebe onakvom kakva zapravo jesi? Ono što bi iduće trebala napraviti jest - reći mu istinu. Time ćeš zapravo vidjeti želi li on biti s tobom zbog tvoje osobnosti itd ili zbog razmišljanja drugom glavom.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Savjet roditelji
Moji roditelji su dakle jako zaostali. Ali previše. Imam 17 i doslovno se ponašaju kao da sam malo dijete, kao da nemam pojma o životu, mrze sve moje prijatelje i ne smijem ih ni dovoditi doma jer odmah i pred njima krenu pametovati svakakve gluposti. Još sam mislila ići prespavati kod bff, jer eto škola je završila i samo nas dvije bi bile i njena mama (nisu oni neznanci mojima, znaju ih jako dobro, ali eto kao i sve druge osobe na planeti, mrze ih). I tako moji roditelji kažu nema teorije da prespavam kod nje, užas, sramota i sve tako. Još meni majka kaže blago roditeljima s normalnom djecom. Da naglasim, ja nikad nisam ama bas ništa loše im napravila, loše im nešto rekla, imam dobre ocjene, ne budem vani do kasno niti pušim ili se drogiram. Doslovno sam dobro dijete i ne znam što sam skrivila da se tako ponašaju. Još mi znaju svašta i govoriti, nikad im ništa ne valja, doslovno im ne mogu ništa reći niti im se povjeriti kao što bi trebala. Svi su budale za njih i samo oni su u pravu.N e smijem im ni reći da dečka imam jer mislim da bi mi tek tad zagorčali život kao što su uvijek to radili. Svaki bitan događaj u mom životu su upropastili i sve sam ih provela u suzama. Ne znam više..ili ja samo previše tražim da budu roditelji s razumijevanjem i podrškom. Više su mi prijatelji i dečko pomogli od njih, što je po meni žalosno jako. Ali eto, hvala svima koji odgovore, bilo što, samo me eto zanima mišljenje drugih.

Neki od vaših odgovora:
MandaFlasarka: Mislim da pretjeruju. Ali ne možeš ti nešto previše učiniti po tom pitanju. Nije mi normalno da im se ne možeš povjeriti i pozvati prijatelje kod sebe. I ovo što kažeš da ti je mama rekla 'blago roditeljima s normalnom djecom'. Stvarno ne znam što da ti kažem. Ti si definitivno normalno dijete i sve je u redu s tobom, koliko mogu zaključiti iz teksta. Ima takvih nekih čudnih roditelja koji valjda misle da nitko nije dovoljno dobar za njihovo dijete, ali to kod tebe zapravo možda i nije stvar jer opet i za tebe svašta kažu.

Carobn_ploca: Postoji granica između odgovornosti, ljubavi i posesivnosti. Kako bi se trebala socijalizirati i naučiti funkcionirati u društvu ako ne može prijatelje imati? Roditelji joj mrze prijatelje bez razloga? Ok...
Neće ju ubiti. Treba se naučiti i biti jednom i povrijeđena, slagana, razočarana...to je sve normalno i dio života. To će sve jednom doživjeti od drugih ljudi oko sebe. Autorice, jbg žao mi je što se nalaziš u takvoj situaciji, ali ne možeš tu puno učiniti. Dok god si pod njihovim krovom mogu ti uvjetovati, na tvoju žalost. Oni očito ne razumiju što rade i vjerujem da ti žele dobro, da je to neka njihovo viđenje 'dobrog', ali nažalost nije zdravo.

smashedavocado: Iskreno mislim da je ovo pretjerivanje i takvi roditelji mi nikad neće biti jasni. Moji su također strogi, ali ne do te granice. Probaj gledati situaciju s vedrije strane, još malo pa ćeš 18 godina, strpi se još malo i život je pred tobom. To što su cijelo vrijeme takvi ne znači da će i ostatak života biti takvi prema tebi. Sve će doći na svoje polako, pretrpi još dok možeš i vjeruj mi, bolja vremena će doći gdje te neće više vući za nos.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Dečko prati na Instagramu žene koje se gole slikaju
Cure moje molila bih vas za početak bez osude. Ako imate nekakve savjete napišite, molim vas ne osuđujte! S dečkom sam 3 i pol godine, sve je uvijek super bilo, slagali s oko svega, nikad me nije ni pokušao prevariti. Ali u zadnje vrijeme smo u neku krizu upali. Imamo dosta problema otkad živimo skupa, financijski najviše. Počeli smo se i svađati zbog toga, i često smo nervozni. Nikad mu nisam pregledavala mob jer sam imala povjerenja. Ali baš zbog naše situacije išla sam uzeti i vidjeti. Imala sam što i pronaći, on prati 400 ženskih i sve većinom gole, onako se slikaju da izbace sise i guzice. Jao došlo mi je rigati, uđem u inbox i vidim on i prijatelji razmjenjuju te slike i komentiraju kako su dobre. To me toliko povrijedilo i toliko odmaklo još više od njega da ne znam što da radim. Što biste vi napravile

Neki od vaših odgovora:
jednaosoba5: To je emocionalna prevara. Najbolje da otvoreno razgovaraš o tome s njim, iako znam da je teško.

Depresivna_: Vrijedi li uopće i pričati.. Mislim što ćeš postići ako je on već to napravio, ja to takvu osobe ne bih više mogla ni pogledati.

kika6469: Popričaj s njim, pitaj ga što je to i zašto to radi. Mislim da je i tebi jasno koji će biti ishod toga, ali dobro. Ja se ne bih brinula za stan ako već imaš posao. Danas se barem masovno traže cimeri,s amo otvori oglasnik ili neke grupe na fejsu s tom tematikom i naći ćeš bez problema.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Cookie Studio/ Shutterstock.com - Drazen Zigic

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Što kada dečko ne želi nositi kondom, kako prihvatiti svoj izgled i svoju seksualnost

Najčitanije teme tjedna: Starci ne dozvoljavaju da kupi iPhone, naljutiti se na dečka ili ne i vaši prijedlozi za serije

Najčitanije teme: Staviti li zajedničku tetovažu s dečkom, zašto svi vole cajke i kako odabrati srednju

dečko zaostali roditelji pitanja odgovori instagram savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti