Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Evo što smo sve izdvojili ovog tjedna kao teme koje ne smiješ propustiti...

1.Loš učenik, fakultet, ovo ono

Lijep pozdrav svima. Drugi sam razred srednje i stvaaarno želim ići na faks, ali sam loš učenik, bio i ostao. Nemam motivacije (jače je od mene) da zagrijem stolicu i da nadoknadim ono što mi fali iz osnovne (imam puno toga za nadoknaditi), jeste li bili u sličnoj situaciji i kako ste se izvukli? Što vas je trgnulo? Seniori help? Gdje vi pronalazite motivaciju? Unaprijed zahvaljujem.

Neki od vaših odgovora:
Ivicaimarica:
Pa ako stvarno želiš ići na faks, primarna motivacija ti mora biti učenje. Angažiraj se više na nastavi, piši zadaće, uči s nekim prijateljem ili prijateljicom koji su motiviraniji i koji ti mogu pomoći. Moglo bi ti pomoći to da ti netko pomaže i 'tjera' te i radi s tobom, tako ja s bratom, ali on je stvarno lijen. A i trebalo bi ti biti lakše prilagoditi se učenju ako imaš neki cilj, tj. upisivanje željenog faksa.

Imaginary: Kreni učit od sad, to ti je jedino što moraš da bi ostvario svoj cilj. Znam da ne voliš učit, ne voli realno skoro nitko, ali jednostavno istrpi to vrijeme za učenje i imat ćeš rezultate. Bolje se sada malo napatiti s učenjem nego da žališ kasnije što faks nisi mogao upisati. I matura ti igra veliku ulogu tako da, samo uči i to što prije. Btw motivacija ti doslovno može biti faks koji jako želiš. Misli o tome i lakše će ti biti natjerati se na učenje.

_nirvana_: (...)Fakultet završavaju uporni! Ne pametni ni inteligentni niti uporni. Također pamet i inteligencija se ne mjere po lijenosti. Znam masu ljudi koji su lijeni i zabušavaju, a prepametni su. Sad zavisi koji fakultet ti želiš upisati. Neki fakulteti više vrednuju mature, a neki prosjek ocjena. Imaš fakultete bez npr. matematike, kemije, strukovnih predmeta koje sad učiš. Sve zavisi o izboru. Za maturu preporučujem da kopiraš skripte od Trinoma. Imaš u knjižarama, imaš s interneta. I da se pripremaš s njima. Dobro izvaži koje razine ćeš pisati, niže ili više. A za motivaciju, nemam ti ništa savjetovati ako ti to sam ne želiš. Ne može te netko drugi riječima motivirati ako ti nemaš tu motivaciju i želju u sebi. Btw. ja izlazim na razredni ispit već od 2. srednje. Sad sam 4. (zbog zdrav. problema), ali češće ne dolazim u školu jer mi se ne da, a ne zbog zdravstvenih problema. I prolazim s vrlo dobrim. Dogovaram se s profesorima kad što da odgovaram po mojoj želji.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Kućne obaveze, konzervativni tata

Tata je dobio otkaz zbog korone još prije godinu dana i sad je po cijele dane u kući (tj. stanu) i gleda YouTube (ništa ne radi!!!), a mama ima još više posla zbog korone i nje nema kući cijeli dan, dođe kući-spava-ode na posao i tako u krug. Problem je što su svi kućni poslovi na meni. Tata tvrdi jer sam žensko pa moram to raditi, mama se u početku borila s tim no sad ju je briga. Ja ne mogu raditi kućne poslove i čistiti za njima pogotovo jer su neuredni, npr. tata ostavi otvoren sirni namaz na stoliću u dnevnoj, otvoren kruh i sve i sad da ja čistim za njim kao za malim djetetom i još ni ne radi?? A živimo u stanu, nemamo dvorište, mora se brinuti samo o ručku i čistoći dvije tri prostorije (svoju sobu ja čistim). A ja sam maturant. Uz školu se još pripremam za maturu, imam izvannastavne aktivnosti i bavim se sportom. Ma još i bih pomogla, ali kad sam čula kako sam ja žensko i da ja to moram raditi (dok on ljenčari i gleda YouTube) to me skroz izbacilo iz takta. Što da radim?

Neki od vaših odgovora:
UNDERDOGS123:
Usprotivi mu se i reci mu što ga ide, to što je muško ne znači da treba ljenčarit, a netko drugi za njega kupiti smeće itd, i muški mogu očistiti i oprati, ne rade to samo ženske.

Aham: A ništa, moli boga da ti stari nađe posao. Kad su roditelji u pitanju (tim više kad je ekstrem) gotovo uvijek, nažalost, nema nekog načina osim da se pomiriš s tim. Mislim selidba i to se podrazumijeva, ali nema smisla da ti sad o tome pričam kad znamo i ja i ti da od tog neće biti ništa. Tvoj stari je već izgrađena osoba i njemu mišljenje nećeš promijeniti. Stara ti radi i nažalost nema kad misliti o tome, kamo li baviti se time.

Devil_ girl: Iskreno, da sam ja ti, ne bih uopće pospremala za njim. Kad shvati (ako uopće shvati) kakav svinjac ostavlja iza sebe, valjda će mu doći iz dupeta u glavu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Hlače na dečkima

Možete li mi reći koji tip hlača/trapki je po vama ok na dečkima. Regular straight mi izgleda malo staromodno, a ove preuske su mi femi i ne bi mi pristajale. Hvala vam.

Neki od vaših odgovora:
Bubausupi:
Ako su ti ragular straight preširoke, a skinny preuske, onda slim straight ili slim fit možda?

LoveYourself99: Možda chinos hlače sa zavrnutim nogavicama? Izgledaju uredno/poslovno, a nisu femi.

cherry28: Ja osobno ne mogu vidjeti uske hlače/traperice na dečku. Meni je to odbojno k'o da nosi tajice. Onako ili budi dečko i oblači se kako se treba muški odjenuti, a ne neki stave tako uske hlače kao da idu na sat baleta. To mi je ono hhh. Meni je super kad dečko ima onako taman.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Je li 5 godina razlike okej za vezu? Može li se prepisivati na maturi? Nadziranje dečka?

Najčitanije teme tjedna: Trudna sa 17 godina, roditelji koji ne podržavaju vezu i neslaganje oko LGBT

Najčitanije teme: Kako se maskirati, što ako nisi još imala poljubac s 18 i tata koji previše kontrolira

pitanja muške hlače odgovori konzervativni tata savjeti Pitanja i odgovori Upis fakulteta najčitanija

Još vijesti