Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Ne mora ti biti bitno tuđe mišljenje, ali nekada je dobro zatražiti savjet ako sama nisi sigurna kako postupiti u određenoj situaciji. Pisali ste si savjete na najrazličitije teme ovog tjedna, ali neke su uhvatile zanimanje većine više nego druge. Pogledaj koja su pitanja bila najčitanija ovog tjedna...

1.Odlazak k dečku

Dečko me pozvao k sebi jer će biti sam, a ja nisam sigurna bih li trebala ići ili ne. Kad je po vašem mišljenju ok otići k dečku doma? Btw imamo 18 i 20 godina, a zajedno smo dva mjeseca.

Neki od vaših odgovora:

Galexia: Pa ako ste skupa ne vidim gdje je problem. Ne mora značiti da će se išta dogoditi ako ti to ne želiš i ako na to ciljaš.

Alice5532: Nije rano ništa. Vjerojatno hoće da se mazite i ljubite. Samo to hoće u krevetu. Jer realno, bolje je u krevetu nego da stojite negdje vani i tamo se žvalite. Tu imate bar privatnosti.

LadyLaura: Oboje ste odrasli i već se neko vrijeme družite. Glavno je pitanje želiš li ići ili ne. To treba biti tvoja odluka. Ako se odlučiš ići, to ne znači da moraš činiti nešto što ne želiš ili za to nisi spremna. Te stvari uvijek možeš odbiti.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2.Zarobljena sam i vjerojatno nisam jedina

Sve se svodi na internet. Prva asocijacija na putovanje - dobre slike. Predivan izlazak sunca - moram uslikati (i staviti na story). Predivan pogled na grad - slika. Koncert - snimi da uvijek imaš kako je pjevao tu pjesmu. Vidim nekoga nakon 5 godina - slika i posvećen story. Sve da podijelim s ljudima. Ne znam. Ne želim to. Želim nekada samo nesmetano gledati nebo, bez potrebe da uslikam. Želim nekada samo gledati neku smiješnu situaciju i prepričavati je kasnije, bez potrebe da ju snimim. Želim otići tamo u Zagreb na vidikovac i gledati grad, gledati zgrade i diviti im se, bez potrebe da uslikam. Osjećam se nekako zarobljeno s tim, a opet, želim sačuvati tu sliku jer bi mi u glavi možda izblijedila. Primijetila sam da se putovanjima više veselim jer ću imati dobre slike za Instagram nego i onda zaboravim uživati u trenutku. Je li moguće napraviti nekakav kompromis s tim? Otežavajuća je okolnost što se bavim fotografijom pa mi je cilj imati odlične fotke, a opet, želim nekad samo uživati u trenutku, a žao bi mi bilo kad ne bih mogla taj trenutak podijeliti s drugima. Ne znam, trebam nekakav savjet. Hvala

Neki od vaših odgovora:

Ana_sostar: Mene uglavnom nerviraju ovakve stvari, upravo ta forsiranja 'dobre slike na instagramu'. Zar stvarno trebaš proći kilometre da bi imala 'dobru sliku na instagramu', što će se dogoditi ako ju ne budeš imala? Manjak lajkova? Je li te toga strah? Čuj, to oslobađanje od dobrih slika na IG moraš riješiti sama sa sobom. Odlučiš da idući put kad budeš išla negdje, da ćeš uživati u tom vremenu, prirodi i ljudima oko sebe, a mobitel ćeš si fino zataknuti u neku najdublji džep svoje torbe i to je to. Zapravo je vrlo jednostavno, odustani od lajkova i popularizacije svojih slika i odluči uživati u uspomeni ;)

MandaFlasarka: I ja se osjećam tako nekad. Uglavnom kad na YouTubeu budem par sati, osjećam se glupo. Koja mi je korist od toga? Nikakva. Bacila sam u vodu 3 sata života ni za što. Odviknula sam se od toga, mislim, nisam ni bila ovisna, ali i dalje znam ponekad poslije škole puno biti na telefonu. Grozan je osjećaj poslije, barem meni. Društvene mreže nemam. Ne želim ih. Samo ovisnost proizvedu. Dobre su za promociju tvog nekog rada, ali za to sam napravila DeviantArt. Mislim, sve je dobro ako je umjereno. Ako prijeđeš granicu, postaneš ovisna, nije dobro.
Slobodno objavljuj fotografije na mrežama, to je dobro. Baviš se time.
Ovo za snimanje koncerata kao što je rekao komentar neki prije, kažeš osobi s kojom si došla da snimi i pošalje ti.
Ja na primjer ne nosim telefon sa sobom u školu ili kad se idem družiti s prijateljima, na rođendane... Dobro, malo je glomazan, povelik je, ali i da je normalnih dimenzija ne bih ga nosila svuda sa sobom. Mogu ga polupati, a treba mi za crtanje. Čuj, i to što ljudi govore da imaš telefon sa sobom za slučaj nužde je na neki način dobro, sve pet. Ali opet, zna ti smetati, a i uvijek netko oko tebe ima telefon.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


3.Je li moguće ili mi se samo čini?

Zdravo svima. Zanima me vaše mišljenje, radoznala sam, a ne mogu to nikog pitati i ne mogu baš sama shvatiti.
Srednja sam škola i profesor koji mi predaje (mlađi je) se malo drugačije ponaša prema jednoj djevojci, smije se i šali više s njom, prozvao ju je za nešto da napravi iako nije bila na redu, gleda je nekako i stalno se šali s njom(a meni je iskreno krivo malo), a inače ima ženu. Stvarno ne znam. Ali čini se kao da mu se sviđa? I ona se isto tako ponaša prema njemu (smije se, priča dosta...).

Neki od vaših odgovora:

anna89: Po ovome što si napisala, stvarno zvučiš ljubomorno jer tebi ne pridaje pažnju. Čovjek je oženjen i neće sigurno riskirati svoj posao zbog neke klinke. Očito da mu je simpatična i voli se šaliti s njome (sigurno nema takve namjere kao što ti misliš), a ona želi ispast faca u društvu i tjt. Ništa loše ne vidim u tome. Viđala sam i u svome razredu takva slična ponašanja.

Ingridddd: Iskreno, zvučiš ljubomorno.

ivan995: I zato što to radi odmah si ti skužila da ima nešto između njih? Sama si rekla, lik ima ženu, profesor je, uostalom on se i treba tako ponašati, biti nasmijan i nekada malo šale neke izreći.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Luis Molinero

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Što ako ne želiš spavati s curom, kako se izboriti s obavezama u školi i je li čudakinja?

Najčitanije teme tjedna: Akne, osjećaj da je bespotrebna i je li dečkima problem ako je još djevica s 19 godina

Najčitanije teme tjedna: Imala je odnose s dečkom jer ga jako voli, a on ju je iskoristio i kasnije ostavio

dečko pitanja profesor odgovori društvene mreže savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti